جدای از تولید محصولات از سوی گروههای جهادی دانشجویی، در قرارگاههای مبارزه با کرونا، اقدامات دیگری نیز انجام میشود که آگاه سازی مردم و اطلاع رسانی صحیح در مورد آمار ابتلا به کرونا و آموزش نحوه پیشگیری از جمله آن است. اما برخی قرارگاهها همچون قرارگاه مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی استان خوزستان به مسائل معیشتی مردم و وضعیت اقتصادی موجود نیز توجه دارند و سعی دارند در این حوزهها هم فعالیتهایی انجام دهند.
به گفته امیرحسین ساکی، دبیر قرارگاه مبارزه با کرونا بسیج دانشجویی استان خوزستان، تعطیلی کارگاههای تولیدی و اصناف و... ضرر بسیاری به اقتصاد کشور وارد کرده و به تبع معیشت مردم را تحت تاثیر قرار داده است. از این رو سعی داریم شرایطی را فراهم کنیم که بستههای معیشتی یا کمکی را به دست مردم برسانیم تا گرهای از مشکلات آنان در این بخش باز کنیم و در حال طراحی و تدوین ایدهای برای اجرایی کردن آن هستیم.
بیشتر بخوانید:
ناگفته نماند که گروههای جهادی دانشجویی کشور از وضعیت معیشتی کارگران روزمزد نیز غافل نشدند، به طوری که انجمن علمی مدیریت دانشگاه خیام مشهد با حمایت دانشجویان اقدام به تهیه و توزیع بستههای خوراکی برای کارگران روزمزد که کرونا باعث کسادی بازار کار آنها شده بود، کردند.
بیشتر بخوانید:
از سویی، گروه جهادی منادیان فتح، وابسته به بسیج دانشجویی استان زنجان در طرحی خلاقانه اقدام به ضدعفونی کردن خودروهای مردم این شهرستان در زمینه پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس کرد.
در این طرح که با عنوان «کرونا واش» نامگذاری شده است، گروهی از جهادگران با تعبیه اتاقک پلاستیکی و قرار دادن دستگاههای شستشویی خودرو در حاشیه یکی از خیابانهای اصلی شهر، خودروهای عبوری را ضدعفونی کردند.
دانشجویان دانشگاههای کشور، جدای از دغدغهای که برای مهار کرونا ویروس و پیشگیری از ابتلا به آن دارند، اکنون درگیر برگزاری کلاسهای آموزشی دانشگاهها به صورت آنلاین نیز هستند و این شیوه برگزاری کلاسها برای آنان دشواریهایی به دنبال داشته و شاید فراهم نبودن زیرساختهای لازم یکی از دلایل آن باشد.
به دنبال تعطیلی دانشگاهها، کلاسهای آموزشی دانشجویان به صورت غیرحضوری و آنلاین برگزار شد و اکثریت دانشجویان با کارکرد سامانههای آموزش مجازی دانشگاهها مشکل داشتند و ناراضی از نحوه عملکرد آن هستند. با اینکه دانشجویان این مسئله را به اطلاع دانشگاهها رسانده اند، اما متاسفانه پاسخی شفاف و صریح از سوی دانشگاهها دریافت نکرده اند و فقط قولهایی برای رفع این مسئله به دانشجویان داده شده، اما زمان عملی شدن این قول ها، مشخص نیست!
بیشتر بخوانید:
این مشکلات، مربوط به دروسی است که به صورت آنلاین و مجازی برگزار میشوند، اما هنوز تکلیف دروس عملی و کارورزی که قرار است دانشجویان پاس کنند، مشخص نیست و برخی دانشگاهها آن را به بعد از پایان بحران کرونا محول کرده اند و برخی میگویند در ترم آینده برگزار میشوند، اما هنوز به طور دقیق این موضوع مشخص نشده است.
بیشتر بخوانید:
جدای از این مسائل، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دغدغه شهریههای پرداخت شده برای نیمسال جاری را نیز دارند و بارها از دانشگاه آزاد و ریاست آن جویای این موضوع شده اند، اما هنوز جوابی از سوی مسئولان دریافت نکرده اند.
بیشتر بخوانید:
تشکلهای دانشجویی از مطالبه گری از مسئولان استانی و کشوری غافل نشدند و به مطالبه گری در حوزههای مختلف پرداختند. به نحوی که بسیج دانشجویی دانشگاههای اصفهان در نامهای خطاب به علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سیما به برخی از نقایص و کمبودهای برنامههای رسانه ملی با موضوع مبارزه با کرونا انتقاد کردند و از این مجموعه خواستار شدند به جای اظهارنظرهای متناقض که موجب سردرگمی مردم میشود، به ارائه آمار دقیق و شفاف بپردازند.
بیشتر بخوانید:
جمعی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت) دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در نامهای اعتراض خود را نسبت به حد نصاب نرسیدن نمایندگان مجلس و برگزار نشدن جلسه آنلاین اعلام کردند و جویای دلیل برگزار نشدن این جلسه شدند.
بیشتر بخوانید:
ناگفته نماند که در هفتهای که گذشت، موضوع مطالبات کارگران شرکت کنتورسازی قزوین نیز بار دیگر مطرح شد و شاهد بودیم که در اولین روز کاری سال ۹۹ (۱۶ فروردین) کارگران شرکت با درهای بسته مواجه شدند و به همین دلیل مقابل اداره کار الوند تجمع کردند.
بیشتر بخوانید:
عدم افتتاح آزاد راه تبریز-سهند نیز یکی دیگر از مسائلی بود که طی روزهای اخیر بار دیگر مطرح شد. آنچه در جریان این مسئله مطرح است، کارشکنی دولت و عدم تامین بودجه بوده است. ساخت این آزاد راه در سال ۸۹ در دستور کار دولت قرار گرفته تا ساکنان سهند بتوانند در کوتاهترین زمان به تبریز دسترسی داشته باشند، اما با گذشت ۱۲ سال، ساکنین این شهر همچنان منتظر افتتاح این آزاد راه هستند.
بیشتر بخوانید: