رئیس کمیته علمی ستاد ملی کرونا گفت: به لطف الهی و تلاش متخصصان حوزه پزشکی در ماههای آینده خبرهای خوبی از تولید واکسن موثر برای علاج کرونا منتشر میکنیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مصطفی قانعی؛ رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در نشست علمی تخصصی روایت فتح کرونا در نشست بررسی اقدامات این کمیته که در دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد، گفت: در آغاز مواجهه هر کشور با بحران و اپیدمی همچون کرونا اولین اقدامی که باید صورت گیرد عملی کردن و ایجاد "نظام مراقبت" است. نظام مراقبتی یعنی هر فردی که در کشور جان خود را از دست دهد باید علت مرگومیر او مشخص گردد که در ایران در اواخر سال قبل اولین مورد مرگ بر اثر بیماری کرونا یا کووید ۱۹ تشخیص داده شد.
وی در خصوص این بیماری اظهار داشت: کرونا بیماری پاندمیکی است که در آغاز جامعه جهانی این احساس را داشت که همچون سایر بیماریهای عفونیِ دیگر بعد از گذشت از دورهی پیکِ خود از بین خواهد رفت و شرایط به حالت اولیه باز میگردد؛ اما بر خلاف پیشبینیها این بحران شوک بزرگی به جامع جهانی وارد کرد چرا که سازمان بهداشت جهانی به عنوان متولی اصلی مقابله با بیماریهای فراگیر غافل گیر شد و بعد از گذشت چندین ماه از تشخیص ویروس همچنان در کشف داروی مناسب برای علاج این بیماری ناتوان مانده است.
قانعی در حوزه فعالیتهای کمیته ملی مبارزه با کرونا در ایران بیان کرد: در روزهای ابتدایی شیوع بیماری کرونا در کشور از مردم درخواست داشتیم که در موارد خاص برای انجام تست به بیمارستانها مراجعه کنند که این استراتژی درستی نبود، زیرا بیماران بعد از انتقال به افراد سالم به بیمارستانها مراجعه میکردند.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص تولید واکسن ودارو برای درمان کرونا در کشور گفت: سالهای گذشته برخی از شرکتهای فناوری در زمینه تولید واکسنهای انفولانزا فعال بودند از این رو از آنها درخواست داشتهایم که به ساخت واکسن ورود پیدا کنند چرا که ژنتیک ویروس کرونا شباهتهای فراوانی با ویروس کرونا دارد.
وی در خصوص مراحل ساخت واکسن و تشخیص داروهای موثری برای مقابلهی با این ویروس بیان کرد: بر اساس کار تحقیقاتی که در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله روی بیماران بستری مبتلا به کووید ۱۹ صورت گرفت، ۲۷ اسفند ماه نشان داده شد که ترکیبی از سه داروی پردنیزولن، آزیترومایسین و ناپروکسن میتواند باعث بهبودی سریعتر التهاب ریه، ترخیص زودتر بیماران، افزایش اکسیژن خون و کاهش التهاب در ریه شود.
رئیس کمیته علمی مبارزه با کرونا گفت: در تحقیقی دیگر نشان دادیم که داروی "کورتون" موجب بهبودی حال بیماران میشود؛ درصورتی که در پروتکلهای درمان امریکا، اروپا این دارو را در درمان التهاب ریه موثر نمیدانستند. اما بعد از گذشت چندین هفته سازمان بهداشت جهانی تحقیقی از کشور انگلیس منتشر کرد که کورتون در فرایند درمان کرونا مؤثر است؛ انتشار این مقاله در شرایطی بود که ما ۲۷ اسفند و ۱۵ روز قبل نتایج این مطالعه را اعلام کرده بودیم و اکنون نیز سندِ به چاپ رسیده آن موجود است.
وی درپایان با تاکید بر اینکه تلاشهای دانشمندان ایرانی در کمیته علمی مبارزه با کرونا به صورت مداوم است اظهار داشت: به لطف الهی و تلاش متخصصین حوزهی پزشکی در کشور در ماههای آینده خبرهای خوبی از تولید واکسن موثر برای علاج این ویروسِ منحوس منتشر میکنیم که بار دیگر برگ زرینی به دفتر افتخارات کشور عزیزمان اضافه شود.