آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۹۵۵۵
یادداشت دانشجویی |

ضعف رسانه‌های مقاومت در نقطه‌زنی

سالیان متمادی است رسانه‌ها بازوی قدرت دولت‌های سلطه‌گر در جهان هستند و امروز رسانه‌های جمعی در عصر دیجیتال جزو لاینفک قدرت سیاسی محسوب می‌شوند.

ضعف رسانه‌های مقاومت در نقطه‌زنی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یاسمن خدایی؛ در تقابل جریان سلطه گر مجموعه مقاومت نیز در سال‌های اخیر دست خالی نبوده و اقداماتی در خصوص تولید و جریانسازی و هدایت افکار جوامع انجام داده. لکن به دلیل عدم انسجام، فقدان تبیین اهداف میان مدت و بلند مدت، عدم ترسیم یک استراتژی منسجم و هوشمند به رغم اجرای برنامه‌های نسبتا موفق، صادقانه باید بپذیریم توفیق چندانی حاصل نشده و درجنگ رسانه‌ها همانند جنگ‌های سخت ازخود گذشتگی، ایثار، ابتکار و نوآوری از خود بروز نداده و ضعف‌های تکنیکال و عدم استقلال فناورانه و مشکلات مالی پاشنه آشیلی بر قدرت رسانه مقاومت بوده، اقدامات غیر حرفه ای، تک وجهی بودن، کپی برداری، کم‌محتوایی، یک سو نگری مزید بعلت شده و به رغم مجاهدت‌های بسیار در جبهه اطلاعاتی و نظامی متاسفانه رسانه‌های خودی نتوانسته اند حق مطلب را ادا کرده و گاهی خودزنی هم کرده اند.


پرونده‌هایی مانند جنایت و گرسنگی ملت یمن، نه سال جنگ خانمان سوز سوریه، جنایات وحشتناک عراق، نا امنی در افغانستان، بمب گذاری‌های هدفمند، ترور فرماندهان مقاومت، ترور دانشمندان، ظلم به مردم فلسطین، تجاوزات مکرر به لبنان، جنایت هواپیما‌های بدون سرنشین، گرسنگی مردم آفریقا و اوضاع نابسامان لیبی و ... پرونده‌های مفتوحی است که مورد غفلت رسانه‌ای قرار گرفته و فقط هر از چندگاهی با اشاراتی گذرا نمکی بر زخم‌های پاشیده، باید اضافه کرد که همین خبر‌ها هم به نقل و قول از رسانه‌های غربی مانند رویترز، بی بی سی، سی ان ان، فاکس نیوز، ان بی سی، فرانس ۲۴ و... اعلام می‌شود!


لذا با رفع معایب فوق الذکر در شاخص‌های بین المللی می‌توان ضمن روشنگری و اثبات حقانیت موجبات افزایش هزینه‌های تجاوزگری را فراهم کرد و مشروعیت آن را صلب نمود. متاسفانه رویکرد تک محوری صدا وسیما و سانسور تفکرات خودی! و غیر خودی عیار رسانه ملی را به عنوان ستون و شناسنامه رسانه مقاومت بشدت کاهش داده و رویکرد سلیقه محور جایگزین آن شده.


در همین موضوع شکست آمریکا در خصوص صدور قطعنامه در شورای امنیت و پیروزی مقتدارانه دستگاه دیپلماسی و در کل نظام و ایجاد شکاف در تصمیم گیری غرب و انشقاق و افتراق دیپلمات‌های غربی و همسویی شرق حاصل رویکرد مسئولین نظام قابل تقدیر است و می‌تواند موجب اثرات بسیار مثبت اجتماعی و حتی اقتصادی شود و یا در پرونده برون مرزی یعنی بندر بیروت، اگر این انفجار در یکی از بنادر اروپایی اتفاق می‌افتاد رسانه‌های همسو با غرب چگونه همه چیز را بنفع خود ساماندهی می‌کردند؟


اما ما شاهد رویه منفعلانه و ضعیف رسانه‌های مقاومت در این خصوص هستیم و این رویکرد می‌تواند تبعات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد؛ لذا بنظر می‌رسد و ضرورت دارد همه ظرفیت‌های مادی و معنوی جهان مقاومت را در یک مسیر همسو و متحد نمود. در پایان به عرض عزیزان می‌رساند با روش فعلی تقابل آتیه رسانه‌های مقاومت با چالش جدی روبروست و تا دیر نشده باید فکری اساسی و تغییرات هوشمندانه مناسب برای خط تبلیغاتی مقاومت کرد تا جنگ برده را بازنده نشویم.

 

یاسمن خدایی - علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار