به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری پنجمین جشنواره دانشجویی ققنوس صبح امروز در سازمان بسیج با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
مهرداد توکلی، دبیر کل پنجمین جشنواره دانشجویی ققنوس در این نشست گفت: پنجمین جشنواره هنری دانشجویی ققنوس جدی ترین جشنواره دانشجویی است که سیاست آن به نحوی است که ما برنامه ریزی کردهایم اساتید هنرمند نیز در آن حضور یابند و حتی کارمندان هم در دوره بعدی میتوانند شرکت کنند. یک سلسله مراتب بسیار جدی از همان شروع برای توانمندی دانشجویان در نظر گرفته شده است که به مرحله تولید اثر برسند و این جشنواره برگزیدگان خود را رها نمیکند بلکه در قالب انجمن ها آن ها را در سراسر کشور جمع آوری میکند.
وی افزود: امسال نیز بخش بین المللی این جشنواره را در نظر گرفته ایم که در ده الی یازده بخش مجزا در نظر گرفته شده است و دانشجویان جهان اسلام همگی میتوانند در آن شرکت کنند. در سالهای آینده شاهد این خواهید بود که جشنواره هنری ققنوس تمام بخشهای هنری را در خود خواهد داشت.
دبیر پنجمین جشنواره ققنوس اظهار داشت: تلاش ما بر این بود که رصد جدی در حوزه جشنواره ها داشته باشیم و یکی از نتایج این شد که جایزه سردار سلیمانی را عنوان کنیم. در راستای برگزاری جشنواره نگاه ما این بود که بستری ایجاد شود چه در رادیو و چه در سیما و حوزه هنری و ... به یک سری تفاهم نامه هایی رسیدیم که در این مکانها بستری برای تولید اثر دانشجویان فراهم شود.
توکلی گفت: فردا چهارشنبه از ساعت ۱۷ا لی ۱۹در رادیو فرهنگ میزبان دانشجویان هستیم به صورت زنده و اختتامیه را به انجام خواهیم رساند.
وی افزود: در جشنواره ۱۱ بخش داشتیم به علاوه ۱۶ بخش اصلی که هرکدام ریزمحورهایی داشتند برای هرکدام از یازده بخش دبیری منصوب کردیم، فیلم کوتاه، عکس، شعر، خوشنویسی، ادبیات نمایشی، ادبیات داستانی، تئاتر و نمایش، پژوهش های هنری، هنرهای تجسمی، آواها و نشریات از جمله این یازده بخش است.
دبیر پنجمین جشنواره ققنوس اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی جشنواره استعدادپروری در حوزه استفاده از جوانان بود و از اختتامیه این جشنواره تا افتتاحیه جشنواره بعدی کارگاه های تخصصی را جهت توانمند سازی برای برگزیدگان در نظر خواهیم گرفت. این انجمن های ۱۵گانه در راستای محورهای جشنواره هستند.
وی ادامه داد: یکی از اهداف ما این است که روند جشنواره به سمت ایجاد هنرمند متعهد و متخصص برود. همچنین ارتباط این جشنواره با دانشگاهها بسیار جدی است.
جهانی، معاون فرهنگسازی بسیج دانشجویی در ادامه درباره برگزاری این جشنواره گفت: هدف ما از برگزاری چنین جشنواره هایی تشویق و ترغیب دانشجویان به حضور در چنین فضاهایی است. عوامل این جشنواره همگی از دانشجویان دانشگاههای مختلف هستند در رشته های مختلف.
وی افزود: با توجه به شیوع کرونا باید شکل برنامه های فرهنگی ما متفاوت شود و ابداعاتی در این زمینه صورت بگیرد و ما در این باره با مشورتی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که از بستر رادیو کمک بگیریم که معرفی این استعدادها نیز برای همه مردم باشد. مدلهایی که در استفاده از فضاها و امکانات مختلف استفاده میشد محدودیت ایجاد میکرد اما در بستر مجازی از امکانات نامحدود بیشتری میتوان استفاده کرد.
معاون فرهنگسازی بسیج دانشجویی گفت: این جشنواره هم مورد حمایت وزارت علوم است و هم وزارت بهداشت و هم دوستان وزارت ارشاد و هم مجموعه بسیج دانشجویی. ما در کف دانشگاهها مثل کشاورزی میمانیم که یک نهال کوچک را پرورش میدهیم اما در بستر بسیج کار ما از کاشت بذر شروع می شود و کمک میکنیم رشد کند و تبدیل به نهال شود و دانشجویان به یک رشدی برسند و تولید اثر کنند.پس از داوری آثار این دانشجویان به مرحله انجمنهای تخصصی وارد میشوند که به صورت تخصصی برروی هنر خود کار کنند.
حبیبی مدیر رادیو فرهنگ در ادامه گفت: پیوند هنر و دانشگاه امر مبارکی است چرا که همیشه دانشگاه محل تحصیل دیده میشد و از ظرفیتهای دیگر دانشجو و دانشگاه غافل بودیم. عرصه فرهنگ و هنر آنقدر گسترده است که اگر ده ها جشنواره اینچنینی هم در کشور تشکیل شود بازهم کم است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ما وارد یکجنگ ناخواسته شدیم در مدل دفاع و خیلی از این مفاهیم عمیق انقلاب در این جشنواره ها جای دارد. ما هنر را به ذات هنر فقط نمی بینیم بلکه یک قالب است برای انعکاس مفاهیم که میتواند از زبان دانشجویان برای خودشان احصاء شود.
وی ادامه داد: گاهی در پیدا کردن مفاهیم فرهنگی و هنری بسیار کم کار شده است و امیدواریم با این جشنواره ها ادامه پیدا کند و ظهور و بروز داشته باشد.اینگونه جشنواره ها مظهر تجلی هنر انقلابی است و جوانان خود تکامل دهنده این هنر و ارزشها هستند.