مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان اعلام کرد این شرکت در تولید و تامین کارتهای هوشمند در حوزههای مخابراتی، سوخت و بانکی به خودکفایی رسیده است.
حمزه خردمند مدیرعامل شرکت دانشبنیان «حصین گستر پردیس» در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو گفت: این شرکت زیرمجموعه هلدینگ «حصین» بوده و تمرکز اصلی آن روی تولید سختافزار و نرمافزار انواع کارتهای هوشمند است. حدود پنج سال است که در این حوزه فعالیت میکنیم و هماکنون بزرگترین تولید کننده و تامین کننده کارتهای هوشمند در کشور هستیم. ما از سال ۹۴ کارخانه تولید کارت هوشمند را در پارک علم و فناوری پردیس راهاندازی کردهایم و تاکنون بیش از ۱۲۰ میلیون کارت هوشمند مربوط به شبکه بانکی، مخابراتی و حمل و نقل در کشور تولید و تامین کردهایم.
خردمند افزود: تولید کارت هوشمند نسل جدید سوخت برای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، یکی از چندین پروژه ملی است که مجری آن بودهایم. همچنین تاکنون بیش از ۷۳ میلیون انواع سیمکارت برای اپراتورهای همراه اول و رایتل تولید کردیم. به طور کلی باید بگویم که در حوزه تولید کارت هوشمند در بالاترین سطح امنیت هم از نظر سختافزاری و هم از نظر نرمافزاری با بالاترین ظرفیت شخصیسازی به خودکفایی رسیدهایم.
وی ادامه داد: از جمله مهمترین مولفههای توان نرمافزاری ما، دارا بودن سیستم عامل (OS) انواع کارت هوشمند است که جزء اصلی نرمافزاری هر کارت هوشمند محسوب میشود. ظرفیت شرکت ما در بخش تولید کارت هوشمند تماسی ماهانه بیش از ۵.۵ میلیون کارت، در بخش شخصیسازی کارت هوشمند بیش از ۷.۵ میلیون کارت، در بخش شخصیسازی بدنه کارت با لیزر نیز حدود ۶ میلیون کارت و در زمینه بارگذاری OS هم ظرفیتمان بیش از ۱.۵ میلیون کارت در ماه است.
وی در مورد برنامهها و اهداف این شرکت توضیح داد: چشمانداز کوتاه مدت و میان مدت شرکت ما توسعه و افزایش ظرفیت و تولید مدلهای مختلف کارتهای هوشمند چه از نظر نرمافزاری و چه از نظر سختافزاری براساس نیاز کشور است.
خردمند در مورد چالشها و مشکلات پیش روی شرکتش گفت: خودتحریمیها در کشور بزرگترین مشکل ماست. هماکنون کالاهای مورد نیازمان را در اوج تحریم و با شرایط پاندمی کرونا و به کشور وارد میکنیم، اما تغییرات مقررات مربوط به گمرک در بازه زمانی خیلی کوتاه علاوه بر نوسانات شدید ارزی موجب میشود که در پروژههای ما وقفههای متعددی پیش بیاید. مشکل دیگر این است که سیاستگذاریهای کشور با سرعت بسیاری تغییر میکند و بدون مشورت با اهل خبره و افرادی که در آن حوزه فعالیت میکنند، انجام میشود و همین بسیاری از شرکتها را با مشکلات ساختاری مواجه میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان بیان کرد: از طرفی بخشی از مواد اولیه اصلی کالاها به نحوی وابسته به واردات و نرخ ارزی است و در قراردادهای بلندمدتی که با ارگانهای دولتی و عمومی منعقد میشود، مبلغ قرارداد به صورت کاملا ریالی و به صورت رقابتی و مناقصهای منعقد میشود و با تغییر شدید نرخ ارز، مسلما نرخ تمام شده کالا نیز تحت الشعاع قرار میگیرد. از این نظر حمایت از تولید داخل نیازمند تصویب مصوبات و آییننامههای کمکی برای جبران این نوسانات و تسهیل در تعدیل قراردادهاست؛ به نحوی که تولید کننده و تامین کننده داخلی حداقل در شرایط بحرانی کنونی متضرر نشود و انگیزه تحویل و گسترش قرارداد را داشته باشد و کشور در حوزه تامین با حداقل مشکل مواجه شود.
وی مشکل دیگر را عدم حمایت عملی و جدی از نخبگانی که در کشور در این شرایط بحرانی با علاقه و انگیزه خدمت ماندهاند دانست که باعث میشود به جای تمرکز مدیران به برنامهریزی و حل بحرانهای پیش روی کار اصلی شرکتها، اکثر وقت مدیران در اداره مالیات و بیمه میگذرد و به جای حمایت واقعی در عمل باعث ایجاد بیانگیزگی میشود. از این رو مسئولان باید شرایط را برای این افراد تسهیل کنند و در حوزه قانونگذاری و تصحیح واردات مواد اصلی که تولید با کیفیت آن به صورت رقابتی و بصرفه در کشور امکانپذیر نیست و همچنین امور مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی به شرکتهای نوپا و دانشبنیان کمک کنند.
خردمند در مورد حامیان این شرکت گفت: پارک علم و فناوری پردیس یکی از حامیان دلسوز شرکتهای دانش بنیان بوده و به خوبی مجموعهای از شرکتهای پویا و معتبر را در کنار هم جمع کرده است.
وی به کسبوکارهای نوپا توصیه کرد: هیچ وقت ناامید نشوند؛ حتی در بدترین شرایط. علاوه براین، همواره شرایط بحرانی را پیشبینی کنند و برای آن برنامهریزی داشته باشند. بخواهیم یا نخواهیم به هرحال ما با کمک یکدیگر میتوانیم و باید آینده بهتری برای کشور عزیزمان رقم بزنیم.