مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه تربیت مدرس گفت: مسئله افزایش مالیات فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها از ۵ به ۹ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نگران کننده است.
احسان سید ابریشمی، مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره لایحه بودجه اختصاص یافته به فعالیتهای پژوهشی و ارتباط با صنعت در سال ۱۴۰۰ گفت: نکته مهمی که دانشگاهها را بسیار نگران کرده است، مربوط به مسئله بیمه و مالیات میشود.
وی ادامه داد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نیز دیده شده است تا مالیات فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها را افزایش دهند. همچنین در بحث بیمه فرد با چالشهایی روبه رو است.
سید ابریشمی اظهار کرد: طرحهای پژوهشی طبق مصوبهای که وجود دارد از پرداخت بیمه معاف هستند، اما متاسفانه این موضوع همیشه با یک چالشی روبه رو است؛ زیرا در بسیاری از موارد کارشناس بیمه با یافتن یک عنوان در طرح ارائه شده اعلام میکند که این طرح پژوهشی نیست و آن را از پرداخت بیمه معاف نمیکند؛ این درحالی است که گاهی طرح پژوهشی در وزارت علوم و معاونت پژوهشی دانشگاه تاییده لازم را دریافت کرده است و تنها کارشناس بیمه آن را به عنوان طرح پژوهشی قبول نمیکند بر این اساس حدود ۲۰ درصد طرح صرف بیمه میشود.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه مدتها است که این موضوع را از طریق مجلس پیگیری میکنیم، اما در واقع هنوز به نتیجهای نرسیدهایم؛ اظهار کرد: موضوع دوم، بحث مالیات است زیرا ۵ درصد پرداختیها را به خاطر مالیات کم میکنیم. به نظر بنده اگر این موارد تسهیل شود مشوق خوبی برای افزایش فعالیتهای پژوهشی اساتید خواهد بود. در صورتی که اکنون با توجه به لایحه بودجه ۱۴۰۰ این مبلغ به ۹ درصد افزایش یافته است.
سید ابریشمی در پایان خاطرنشان کرد: اکنون بودجهای را برای دانشگاهها در نظر گرفتهاند، اما مهمترین بحث آن است که این بودجه محقق شود. متاسفانه همواره پس از کمبود بودجه اولین حوزهای که در دادن بودجه به آن کم لطفی میشود، حوزه پژوهشی است. اکنون ما پروژههایی را در ساتع داریم که به آن پروپوزال دادهایم، اما هنوز محقق نشدهاند و دلیل آن هم نبود بودجه است.