مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله گفت: همان طور که انقلاب دوم پس از تسخیر لانه جاسوسی اتفاق افتاد امروز نیز باید در عرصههای فرهنگی و اجتماعی انقلاب سومی صورت بگیرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو سرلشکر محمد علی جعفری فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سی وهفتمین نشست میان دوره دفتر تحکیم وحدت که در محل دانشگاه آزاد تهران مرکز در حال برگزاری است گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا کسی انتظار نداشت که مردم با آن شور و حال در مراسم جشن انقلاب شرکت کنند واین یک معجزه بزرگ اسلام است میتوان آن را نتیجه گوش دادن یک جامعه به حرف خدا و قرآن دانست و ما باید به ابعاد معنوی و الهی این حرکت پی ببریم.
وی با بیان اینکه پس از گذشت چهل سال ما پرده اول از انقلاب اسلامی را پشت سر گذاشتیم و در حال حاضر وارد گام دوم انقلاب شده ایم تصریح کرد: عزت، اقتدار و عظمت انقلاب در چهل سال اول مدیون ایستادگی و مقاومت در راه حق بود در این چهل سال قدرت سازی در جمهوری اسلامی به طور کامل و جامع محقق شد.
جعفری با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی نه به تمام مستکبرین و ظالمین و نفی همه طاغوتها و قدرتهای مادی بود و ما پای تبعات این نه گفتن نیز ایستاده ایم اضافه کرد: ما در گام دوم انقلاب نیز نیازمند حرکتهایی هستیم که رهبری در این گام نیز مسیرجدیدی را پیش روی انقلاب ترسیم کردند که نیروی جوان انقلابی در تحقق اهداف این گام به عنوان نیروی محوری به شمار میآیند.
مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله با طرح این سوال که در گام دوم انقلاب تهدیدهای پیش روی انقلاب چیست و مردم در مقابله با این تهدیدات چه نقشی دارند اضافه کرد: انقلاب اسلامی بدون نقش آفرینی نیروهای مردمی و جوانان بی معناست و استمرار نمییابد و اهداف آن محقق نمیشود با این وجود در این عرصه باید هر کسی با توجه به توانمندی و استعدادی که دارد به ایفای نقش بپردازد و البته مسئله اصلی ما نیز همین است، چون امروز جوانان متعهد انقلابی تا حدودی منفعل شده اند و به نوعی همه منتظرند تا نقشی به آنها واگذار شود.
وی با بیان اینکه در مقابله با تهدیدات فیزیکی، امنیتی و سخت علیه انقلاب اسلامی احساس تکلیف در مردم راحتتر ایجاد میشود تصریح کرد: در چهل سال اول انقلاب هر گاه کشور از جانب دشمن مورد تهاجم قرار گرفته و در داخل با ناامنی مواجه شده ایم مردم و جوانان انقلابی مومن در مقابله با این تهدیدات نقش خود را به خوبی ایفا کرده اند، اما سوال این است در گام دوم انقلاب عرصههای مورد نقش افرینی جوانان چیست؟
جعفری با بیان اینکه در گام نخست بیشتر عرصههای نقش آفرینی مردم عرصههای فیزیکی مثل جنگ، سیل و زلزله و سازندگی بود، اما در گام دوم موضوع خود پردازی، خودسازی، جامعه پردازی و حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی است تصریح کرد: در گام دوم انقلاب و در مقابله با تهدیدات نرم نیازمند حرکتهای ایجابی هستیم در واقع در گام دوم انقلاب قرار است مراحل سوم، چهارم و پنجم اهداف انقلاب اسلامی تحقق یابد.
مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله با اشاره به اینکه حرکتهای چهل سال اول انقلاب با اقدامات چهل ساله دوم تفاوتهای ماهوی دارد، چون در گام اول حرکتها سلبی و در گام دوم حرکتها ایجابی خواهد بود اضافه کرد: در گام دوم ما باید در جهت جامع سازی، پیاده کردن اهداف اسلامی در جامعه، اخلاق، سبک زندگی، اداره جامعه، مدیریت، اقتصاد، عدالت، رشد معنوی جامعه و نمونه سازی از یک جامعه اسلامی حرکت کنیم با این وجود نیروهای جوان انقلابی باید در این حوزهها فکر کنند.
وی با بیان اینکه ما در گام دوم انقلاب و در مواجهه با جنگ نرم نیازمند نیروهای آتش به اختیار هستیم اضافه کرد: در عرصه جنگ نرم ایجاد انگیزه در مردم برای نقش آفرینی در این جنگ به مراتب سختتر و پیچیدهتر است.
جعفری با بیان اینکه انقلاب اسلامی امروز در قدرت سازی به خودکفایی و اوج رسیده و در مرحلهای از بازدارندگی هستیم که هیچ دشمنی جرات حمله به ما را ندارد تصریح کرد: این قدرت سازی موجب شده تا دشمن برای ایجاد ناامنی در کشور نیز برنامهای نداشته باشد و این بیانگر قدرت و بازدارندگی در کشور است.
با وجود برخی بی عدالتیها مردم همواره در تهدیدات سخت و نیمه سخت پای نظام ایستاده اند
مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله با اشاره به اینکه در گام دوم انقلاب تهدیدهای اصلی شامل تهدیدهای نرم بوده و نه تهدیدات سخت اگر چه آماده پاسخگویی به تهدیدات سخت نیز هستیم اضافه کرد: ما برای مقابله با تهدیدات نرم با مشکل مواجهیم بنابراین باید احساس ضرورت در مردم را نیز در این جنگ ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه مردم در مقابله با تهدیدات انقلاب اسلامی همواره نقش تعیین کننده، محوری و اصلی را داشتند، چون نظام را متعلق به خود میدانند اظهار کرد: با وجود برخی بی عدالتیها و نارساییها مردم همواره در تهدیدات سخت و نیمه سخت پای نظام ایستاده اند، ولی مسئله این است که باید در عرصه جنگ نرم نیز این احساس ضرورت را در آنها ایجاد کنیم و البته در این مسیر پیچیدگیهایی وجود دارد که باید آنها را حل کرد به همین دلیل رهبر معظم انقلاب جوانان را برای ورود به این عرصه مورد خطاب قرار داده اند اگر چه تاکنون آن حرکت مورد انتظار نیز شکل نگرفته است.
جعفری با تاکید براینکه باید حرکتهای اجتماعی جهت نقش افرینی مردم در عرصه جنگ نرم به سرعت شکل میگرفت افزود: اگر میخواهیم در گام دوم انقلاب نقش افرینی کرده و دین خدا را یاری کنیم باید در خصوص تحقق راههای این نقش آفرینی در گام دوم به تامل و تفکر بپردازیم.
فرمانده سابق سپاه تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب از سال ۹۰ و در بیانات خود در جمع مردم کرمانشاه موضوع نقش آفرینی مردم را پیش کشیدند، اما به دلیل عدم تحقق اهداف ترسیم شده از سوی مسئولین برای به میدان آوردن مردم از سال ۹۷ به جوانان روی آوردند.
وی اضافه کرد: بعد از انتشار بیانیه گام دوم انقلاب برداشتهای انحرافی از این بیانیه بود به همین دلیل رهبر انقلاب سه ماه بعد گفتند معنای بیانیه گام دوم انقلاب این است همان انگیزه ها، حرکتها و همان جهت گیریهایی که توانست این کشور را از زیر لگد مستکبرین خارج کند و برای این کار هم همت بلند لازم بود، الان هم این همتها و انگیزهها وجود دارد. ما امروز نیازمند یک حرکت عظیم در راستای تحقق نقش افرینی مردم در گام دوم انقلاب هستیم و به تعبیری باید انقلابی در انقلاب انجام شود و این همان انقلاب سوم در عرصههای فرهنگی و اجتماعی است.
جعفری با تاکید براینکه ما امروز نیازمند یک انقلاب سوم در عرصههای فرهنگی و اجتماعی هستیم اضافه کرد: همان طور که انقلاب دوم پس از تسخیر لانه جاسوسی اتفاق افتاد امروز نیز باید در عرصههای فرهنگی و اجتماعی انقلاب سومی صورت بگیرد.
مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله با اشاره به اینکه به میدان آوردن مردم و جوانان در گام دوم انقلاب نیازمند پیگیری، تمرکز، هدایت و فعالیت پی در پی است تا بتوان حرکت عظیم جامعه را در گام دوم انقلاب پیش برد، اما سوال این است کدام یک از این الزامات تاکنون انجام شده اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب تحقق این الزامات را به مجموعههایی از خود ملت تحت عنوان جریانهای حلقههای میانی واگذار کردند که تشکلهای دانشجویی از این قبیل هستند.
وی با بیان اینکه انتظار رهبری در گام دوم انقلاب این است جوانان خودجوش و خودکار وارد عرصه شده و منتظر نمانند تا نقشی به آنها محول شود اضافه کرد: به فرموده رهبر انقلاب اگر جوانان در این عرصه صدها بار با سومدیریتها و نارساییها مواجه شدند باز هم نباید ناامید شوند.
جعفری با بیان اینکه کرونای فرهنگی پیچیدهتر از ویروس کروناست با این وجود در این عرصه اگر نیروی نخبه فرهنگی احساس میکند که کرونای فرهنگی وجود دارد باید به فعالیت در این عرصه بپردازد اضافه کرد: این نقش افرینی میتواند با راه اندازی یک گروه کوچک محلی برای انجام فعالیتهای خاص فرهنگی و اجتماعی در محلات شکل بگیرد و این خیلی هم کار سختی نیست.