به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در دیدار سفیر پرتغال در ایران با محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، دو طرف درباره گسترش همکاریهای علمی، بینالمللی و دانشگاهی گفتگو و تبادلنظر کردند.
در این دیدار نیلی احمدآبادی با اشاره به دیدار خود با سفرای قبلی پرتغال بر علاقهمندی دانشگاه تهران به همکاری با دانشگاههای پرتغال تأکید و اظهار امیدواری کرد که روابط دانشگاهی و فرهنگی در زمینههای مختلف از جمله تبادل استاد و دانشجو، انجام پروژههای تحقیقاتی، همکاری پارکهای علم و فناوری و همکاری در چهارچوب اتحادیه اروپا تداوم یابد.
نیلی احمدآبادی ضمن تشریح ظرفیتها و پتانسیل دانشگاه تهران، به وجود مؤسسات مشترک با کشورهای مختلف از جمله چین و روسیه و نظایر آن اشاره و خواستار بررسی امکانسنجی ایجاد مؤسسات مشابه با پرتغال شد و از سفیر پرتغال دعوت کرد که در فرصتی مناسب در دانشکدههای مرتبط در دانشگاه تهران در زمینههای مورد علاقه سخنرانی کند.
کارلوس کوشنا نیوش، سفیر پرتغال، نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در دانشگاه تهران گفت: هدف از این دیدار آشنایی با دانشگاه تهران و پیگیری موارد همکاری گذشته است.
سفیر پرتغال افزود: سفارت و اصولاً کشور ما در شرایط جاری که ریاست ادواری اتحادیه اروپا برعهده پرتغال است، بسیار روزهای کاری پرمشغله را میگذراند، ولی برای ما در عین حال انجام امور دانشگاهی و فرهنگی از اهمیت برخوردار است.
سفیر پرتغال با تاکید بر عزم خود بر حمایت از برنامههای همکاری دانشگاهی بین دانشگاه تهران و دانشگاههای پرتغال، به موضوع ایجاد کرسی زبان پرتغالی در دانشگاه تهران اشاره کرده و گفت: برای راه اندازی کرسی زبان پرتغالی در دانشگاه تهران، سفارت آمادگی دارد برای راهاندازی دوره، استادان واجد شرایط و برنامه درسی و کتب آموزشی تأمین کند.
در این دیدار همچنین صرافزاده، معاون بینالملل دانشگاه با اشاره به سوابق همکاریهای گذشته، افزود: پتانسیلهای زیادی برای همکاری با دانشگاههای پرتغال وجود دارد و امیدواریم با حمایت بیشتر سفارت، مشکلاتی که برای صدور ویزا پیش آمده بود نیز برطرف شود.
اسکندری، مدیرکل معاونت بینالملل نیز در این دیدار با مرور سوابق همکاری با دانشگاههای پرتغال، به حضور یک دانشجوی پرتغالی در دانشگاه تهران در چهارچوب طرح اراسموس اشاره کرد.
وی ضمن اشاره به حضور خود در دو کنفرانس بینالمللی در زمینه «آموزش عالی در الگرو و پورتو» پیشنهاد کرد که با توجه به تعدد رویدادهای تاریخی، نشستهایی در زمینه تاریخ روابط ایران و پرتغال پیش بینی شود.
در ادامه این دیدار رشتیانی، مشاور بینالملل دانشکده ادبیات و علوم انسانی نیز که به صورت مجازی در این جلسه شرکت داشت با استقبال از برگزاری نشستهایی در زمینه تاریخ روابط ایران و پرتغال و با اشاره به اینکه روابط تاریخی ایران و پرتغال که به قرن ۱۵ میلادی باز میگردد، آمادگی دانشکده خود را برای برگزاری کنفرانس مشترک اعلام کرد.
مشیرزاده مشاور بینالملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی نیز که در این جلسه به صورت مجازی حضور داشت با توجه به انجام مطالعات اروپایی، از علاقهمندی دانشکده خود در ارتباط با همکاری در زمینه مطالعات اروپایی و پرتغال صحبت کرد.