به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلیل بشارتی، معاون اسبق دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری در مراسم رونمایی از کتاب «بچههای قرن پانزدهم» که امروز در حوزه هنری برگزار شد گفت: وقتی حضور جوانان در اردوهای جهادی را میبینیم یاد اوایل انقلاب میافتیم که دوران جهاد سازندگی و شروع انقلاب بود. سه حرکت جمع دانشجویان و جوانان و گروههای دانشجویی و بسیج دانشجویی داشتند که یکی پیروزی انقلاب بود که همه مردم حضور داشتند و جوانان نسل اول در آن زمان شکل گرفتند و انرژی خودشان را از انقلاب گرفتند.
وی افزود: اردوهای جهادی که شکل گرفت روحیه و انرژی دانشجویان و جوانان مضاعف شد. البته امکانات الان خوب شده، اوایل انقلاب امکانات خاصی نداشتیم با پول توجیبی، وانت کرایه میکردیم و بچهها را راهی اردوی جهادی میکردیم.
بشارتی اضافه کرد: فضای اردوهای جهادی خیلی تغییر کرده، بسیاری از جوانان اقبال حضور در این اردوها را دارند. وقتی جهاد سازندگی تاسیس شد با تاکیدات امام خمینی بخشی از امکاناتی قرار شد در اختیار جهادگران گذاشته شود که دولت بخش نامه کرده بود که ماشینهای فرسوده که مورد استفاده قرار نمیگیرد به گروههای جهادی بدهید، که ما گفتیم ما میخواهیم به جادههای روستایی برویم و نیاز به ماشینی داریم که بتوانیم حداقل دو یا سه بار مسیر را طی کنیم سرانجام یک ماشین به گروه ما دادند که به سختی روشن و در مسیر خراب شد. با این وضعیت ما به اردوهای جهادی میرفتیم.
وی ادامه داد: کارهای دست جمعی را آغاز کردیم و برای اولین بار به کمک کشاورزها رفتیم که همه نوع قشری از افراد جامعه در این اردوها شرکت میکردند و اداره این اردوها به دست جوانان بود.
بشارتی اضافه کرد: علاوه بر اردوهای موقت، اردوهای سه یا چهار ماهه هم برگزار میشد. کتابی که در خصوص گروه جهادی دانشگاه تهران نوشتند موضوع آن این است ، نامهای این گروه جهادی سال ۸۴ به رهبر انقلاب نوشتند که به گروه جهادی آنها کمک شود که نهایت کمک به این گروه به بنده محول شد.
وی یادآور شد: باید حرکتهای جهادی را در سطح لایههای بالاتر ادامه دهیم، به اینها قانع نباشیم. یکی از اینها اردوهای جهاد علمی است که رهبر انقلاب تاکید کردند و باید نهادهای دانشگاهی روی آخرین پیشرفتهای علمی دنیا مسلط باشند و اردوهای انتقال پیشرفت و علم را داشته باشیم.
بشارتی خاطرنشان کرد: یکی هم مشارکت مردم است که مشارکت باید نوع آن تغییر کند. مشارکت فقط پول نیست بلکه مشارکت فکری، نرم افزاری و سایر موارد است. گام دوم انقلاب مسیر راه برای بسیج دانشجویی است و اگر این گونه اقدامات ادامه پیدا کند میتوانیم حضور جوانان را در مناطق محروم توسعه بدهیم.