کد خبر:۹۴۰۲۶۰
راهی به‌سوی بازار‌های بین‌المللی؛

استانداردسازی محصولات ایران‌ساخت نانو شتاب گرفت

یک ضرورت ورود محصولات ایران‌ساخت به بازار بین‌المللی، استاندارد است که با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو این امکان برای شرکت‌ها فراهم می‌شود.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یک ضرورت ورود محصولات ایران‌ساخت به بازار بین‌المللی، استاندارد است که با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این امکان برای شرکت‌ها فراهم می‌شود. این ستاد با تشکیل کمیته مشترک با حمایت و همکاری سازمان ملی استاندارد، مسیر را برای برطرف شدن چالش‌ها و سرعت یافتن استانداردسازی محصولات ایران‌ساخت نانویی هموار خواهد کرد.

یکی از چالش‌های جدی برای ورود محصولات دانش‌بنیان و فناور که میزبان بین‌المللی دارند، برخوردار بودن از معیار‌های ورود به بازار‌های مقصد است، اما محدودیت‌ها، آشنا نبودن به سازوکار‌های منطبق با لازمه‌ها و معیار‌های بازار‌های بین‌المللی کار را برای شرکت‌ها دشوار می‌کند.

جایگاه مطلوب ایران در تدوین استاندارد‌های نانویی
با توجه به جایگاه مطلوب تولید علم و محصولات دانش‌بنیان و فناور مرتبط با نانوفناوری و دستاورد‌های قابل توجه کشور در این فناوری، نیاز است که ورود تولیدات و دستاورد‌ها به عرصه بین‌المللی ممکن شود.

ایران هم اکنون با تدوین ۱۲۴ استاندارد ملی از حیث تعداد استاندارد‌های ملی منتشر شده، جایگاه سوم جهانی را به خود اختصاص داده است. مچنین تاکنون ۸ استاندارد بین‌المللی با مسئولیت ایران در حوزه فناوری نانو تدوین شده بیش از ۱۰ درصد استاندارد‌های بین‌المللی منتشر شده در سازمان ایزو را به خود اختصاص داده است.

یکی از مهم‌ترین چالش‌های توسعه استانداردسازی و ورود به بازار‌های بین‌المللی، وجود نداشتن زیرساخت‌های اندازه‌گیری نانو به‌ویژه نانومواد مرجع است.

همچنین باید با توسعه آزمایشگاه‌های مرجع اندازه‌شناسی نانو و روزآمد کردن استاندارد‌های ملی و نحوه اندازه‌گیری هم‌گام با فناوری‌های پیشرفته، روند نانویی شدن و حضور محصولات و خدمات در بازار‌های داخلی و بین‌المللی سرعت بگیرد.


با تشکیل کمیته مشترکی میان ستاد توسعه فناوری نانو و سازمان ملی استاندارد ایران، مسائل و مشکلات موجود در مسیر استانداردسازی محصولات مبتنی بر فناوری نانو رفع خواهد شد. به پیشنهاد این ستاد و موافقت سازمان ملی استاندارد، کمیته راهبری مشترک، چالش‌های این حوزه را برطرف خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار