به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو _ فرانک آرامی؛ دانشگاه فرهنگیان طی روزهای اخیر شاهد تصمیمات و تحولات مختلفی از سوی مسئولان بوده است به طور مثال: با وجود تلاشهای بسیار اعضای شورای صنفی در حل مشکل کسورات حقوق دانشجو معلمان، هئیت امنای این دانشگاه در اقدامی غیر منتظره طرح کسر ۲۰ درصد از حقوق تمامی دانشجو معلمان، در کل سال را تصویب کردند، اقدامی که طی آن مجموعه شورای صنفی برای نشان دادن اعتراض خود، به صورت جمعی استعفای جمعی خود را اعلام کرده و مخالفت خود را با آن بیان کردند.
حال پس از گذشت چند روز از این اتفاق بازهم خبرهایی مبنی بر تصمیم اعضای هئیت امنای این دانشگاه در اجرای طرح ادغام معاونتهای فرهنگی و آموزشی با یکدیگر به گوش میرسد طرحی که در اواخر سال ۱۳۹۹ جمعی از دفاتر بسیج اساتید دانشگاههای سراسر کشور در نامهای به وزیر علوم نسبت به اجرای آن هشدار و مخالفت خود را بیان کردند. که پس از آن غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در واکنش به این اعتراض بیان کرد: در مسئله ادغام معاونتهای فرهنگی و دانشجویی اصالت با حوزه فرهنگ است و قرار است بخشهای خدماتی فعالیتهای دانشجویی به صورت متمرکز به سازمان امور دانشجویان محول شود.
طرحی برای به حاشیه بردن مطالبات دانشجویان!
کمک به کاهش هزینهها، دلیلی است که مسئولان برای ادغام معاونتهای دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها مطرح کردهاند،
اما به گفته کارشناسان و فعالین دانشجویی این دلیل زمانی مطرح میشود که یکی از بخشهای فرهنگی و دانشجویی از اهمیت و نقش کمتری نسبت به دیگری در دانشگاهها برخوردار باشد.
اما اکنون که امور دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها به خصوص دانشگاه فرهنگیان هر کدام مطالبات و مشکلات مربوط به خود را دارد آیا ادغام این دو معاونت باعث کمتر شدن مشکلات خواهد شد؟
به طور مثال در دانشگاهی مانند دانشگاه فرهنگیان، دانشجویان فعال در شورای صنفی همواره به موضوعاتی نظیر: کسورات ناعادلانه از حقوق دانشجو معلمان، ضعف علمی برخی از اساتید، کمبود امکانات رفاهی و بهداشتی اعتراض داشتهاند. در آن سوی، فعالین فرهنگی این دانشگاه نیز با مشکلاتی نظیر کمبود بودجه برای برگزاری کارگاههای مختلف، فعال کردن کانونها و کمبود بودجه و انتشار نشریات دانشجوی مواجه بودهاند. در چنین شرایطی ادغام معاونت فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه فرهنگیان باعث ادغام تمامی این مشکلات خواهد بود که اگر صورت گیرد باعث به حاشیه رفتن بخش اعظمی از مطالبات دانشجویان و فعالین فرهنگی خواهد شد؛ و چه بسا با توجه به پررنگ بودن مشکلات رفاهی و صنفی دانشگاه فرهنگیان فعالیت بخش فرهنگی کمرنگتر شده و مطالبههای آنان به حاشیه رود.
طرحی از قبل شکست خورده!
طرح ادغام معاونتهای دانشجویی و فرهنگی به صورت محدود و کوچک در برخی از پردیسهای دانشگاه فرهنگیان اجرا شده است بدین صورت که در بعضی از پردیسها و مراکز این دانشگاه، در برخی از استانها به دلیل کمبود نیروی انسانی یک نفر، به طور همزمان مسئولیت معاونت فرهنگی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه را بر عهده دارد و بخش فرهنگی تنها یک کارشناس داشته که مسئول تمامی انجمن ها، تشکل ها، کانونها و نشریات دانشجویی است و باید به مشکلات و مطالبات تمامی دانشجویان رسیدگی کند.
این شرایط باعث شده است که دانشجویان هر پردیس با مشکلات مختلف آموزشی، رفاهی و فرهنگی مواجه باشند، از شرایط نه چندان مناسب خوابگاهها، انتخاب واحدها و برنامه ریزیهای درسی گرفته تا دریافت بودجه برای انتشار نشریات و برگزاری کارگاههای مختلف.
یکی از فعالین دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در گفتگو با دانشجو بیان کرد: ادغام دو معاونت فرهنگی و دانشجویی بیشتر به ضرر بخش فرهنگی و فعالین آن است، زیرا در هر پردیس تنها یک کارشناس، مسئولیت تشکل ها، کانون ها، جشنوارهها و اردوها را برعهده دارد حال با ادغام این دو معاونت حجم کارها برای مسئولین و کارشناسان هر پردیس بیش از پیش افزایش پیدا کرده و این امر باعث میشود به صورت ناخودآگاه ارتباط مسئولین با دانشجویان قطع شود.
گفتنی است اکثر فعالین دانشجویی و حتی مسئولین پردیسهای دانشگاه فرهنگیان با اجرای طرح ادغام سازی معاونتهای فرهنگی و دانشجویی مخالف بوده و معتقدند: هنگامی که یک معاونت مسئولیت هر دو بخش دانشجویی و فرهنگی را برعهده بیگیرد دیگر نمیتواند به صورت جداگانه و تک به تک روی موضوعات مختلف و مطالبات دانشجویان متمرکز شود بلکه سعی میکند مطالباتی که اهمیت بیشتری دارند حل و فصل شود که در نتیجه این رویکرد ارتباط بسیاری از فعالین فرهنگی و دانشجویی با مسئولین دانشگاه از بین خواهد رفت و این امر در دانشگاهی مانند دانشگاه فرهنگیان که بخشهای مختلف فرهنگی و دانشجویی آن با چالشها و مشکلات بسیاری مواجه است باعث بروز مشکلات بیشتر و فاصله گرفتن فعالین دانشجویی از بدنه اصلی دانشگاه و مسئولین خواهد شد.