کد خبر:۹۸۲۷۵
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز خبر داد:
برگزاري كارگاه هاي كشوري تالاسمي سيكل سل و pku در شيراز
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: كارگاه هاي كشوري ارتقاي برنامه پيشگيري از تالاسمي، غربالگري هموگلوبينوپاتي (سيكل سل) و برنامه pku از 15 آبان ماه به مدت شش روز به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي شيراز در هتل پرسپوليس برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» از شیراز، دکتر محسن مقدمی در گفت و گو با خبرنگاران، با بیان این خبر اظهار داشت: در استراتژي اول برنامه بيماري فنيل كتونوري (pku) از سال 86 در سراسر كشور اين گروه از بيماران سازماندهي شده و در بيمارستان و مراكز مشخص شده تحت مراقبت قرارگرفتند.
وی استراتژي دوم اين برنامه را غربالگري نوزادان در بدو تولد عنوان و بیان کرد: اين برنامه پيش از اين در پنج دانشگاه كشور اجرا مي شد كه با ارايه آمورش هاي لازم در اين كارگاه در تمامي دانشگاه هاي كشور نوزادان از نظر بيماري فنيل كتونوري مورد آزمايش قرار گرفته و بيماران شناسايي مي شوند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز خاطرنشان کرد: برنامه پيشگيري از تالاسمي نيز از سال 76 در كشور در حال اجراست كه براساس آن 75 درصد از بروز تالاسمي كنترل شده است.
مقدمی تصریح کرد: در اين كارگاههاي آموزشي به منظور كاهش ميزان بروز تالاسمي راهكارهاي لازم در مورد شناسايي كامل زوج ناقلين و كاهش تعداد زوج مشكوك به تالاسمي ارايه مي شود.
وی گفت: زوجين در بدو ازدواج علاوه بر ناقل بودن تالاسمي از نظر ناقل سيكل سل نيز آزمايش و شناسايي مي شوند كه اين برنامه بصورت جامع براي نخستين بار در كشور در استان فارس اجرايي مي گردد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز به شركت كنندگان در كارگاه كشوري ارتقاي برنامه پيشگيري از تالاسمي، غربالگري هموگلوبينوپاتي (سيكل سل) و برنامه pku اشاره کرد و بیان داشت: رئيس مركز مديريت بيماريهاي غير واگير وزارت بهداشت، مسئول اداره ژنتيك كشور، كارشناسان مسئول ژنتيك، آزمايشگاه و كارشناسان تغذيه از شرکت کنندگان در این کارگاه ها می باشند./انتهای پیام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.