علیرضا پیر، همبنیانگذار و مدیر عامل شرکت دانشبنیان بازی سازی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: از سال ۹۱ در حوزه بازی سازی کار میکردم و در آن دوران تعدادی بازی تستی ساختم وقتی برای تحصیل در دوره کارشناسی در رشته علوم کامپیوتر وارد دانشگاه شدم، در آنجا با توجه به اینکه استعدادهای خوبی وجود داشت به این نتیجه رسیدم که با بچههای دانشگاه میتوانیم تیم تشکیل دهیم و وارد حوزه بازی سازی شویم و به شکل جدی تری بازیسازی را شروع کنیم
پیر درباره اولین ایده تیم گفت: ساخت شبیه ساز اریگامی، اولین ایدهای بود که در سال ۹۳ مطرح کردیم و توانستیم آن را در محیط اندرویند پیاده سازی کنیم و سپس آن را به بازی تبدیل کردیم.
وی به علاقه تیم به فعالیت در حوزه کودک اشاره کرد و گفت: همکاریهایی که با مجموعه های روانشناسی و مدارس داشتیم، منجر شد که در حوزه کودک فعالیت کنیم و علاقه ما به سمت حوزه یادگیری مربوط به کودکان سوق پیدا کند و همچنین بهبود تواناییهای شناختی از دیگر اهداف ما بود که با کمک روانشناسان تیم به آن رسیدیم.
مدیر عامل شرکت دانشبنیان بازی سازی در ادامه افزود: نرولند، بستری برای بهبود یادگیری در کودکان به کمک بازیهای آموزشی است و ما تواناییهای شناختی کودکان در حوزههای مرتبط با یادگیری را با کمک تمرین هایی که در این بازی ها طراحی شده است، بهبود میبخشیم. برای طراحی این تمرینها از متخصصان حوزه علوم شناختی کمک گرفتیم. در نهایت نرولند توانست به مرحله انتشار برسد.
پیر با اشاره به دغدغههای تیمشان در ساخت بازی گفت: یکی از دغدغههای ما در شرکت دانش بنیان این بود که کودکان برای استفاده از این محصول محدودیت داشته باشند، چیزی به کودک اضافه کند و همچنین مناسب سنشان بوده و منجر به افزایش تواناییهای یادگیریشان شود و این شد که از ابتدا تمرکز ما بر روی این مسئله بود که این که بازیها علاوه بر جذابیت، تاثیر آموزشی نیز داشته باشند.
وی ادامه داد: ما با مجوزی که از آموزش و پرورش گرفتیم، بیش از چهار ماه بازیهای خود را در چند مدرسه در مناطق مختلف تهران آزمایش و مقالاتی منتشر کردیم که به شکل علمی ثابت میکرد با تمرین هایی که در نرولند وجود دارد، توانایی ذهنی کودکان بهبود می یابد و همه این مستندات به ما کمک کرد تا با کمک بنیاد ملی بازی های رایانهای، با افرادی که در آموزش و پرورش در زمینه تولید محتوا کتابها، فعالیت میکردند ارتباط بگیریم و همچنین نشان دهیم که بازی صرفا بازی نیست و اهداف آموزشی دارد و الان در رمزینه های کتاب های دوم تا ششم نگارش دبستان بازی های خود را وارد کنیم.
صنعت بازی سازی پر سود تر از صنعت سینما
مدیر عامل شرکت بازی سازی نرولند درباره سودآوری صنعت بازی سازی گفت: صنعت بازیسازی در دنیا، صنعت پرسودی است حتی در برخی کشورها بیشتر از صنعت سینما سود دارد و میتواند نقش بسیاری در رشد اقتصادی کشور داشته باشد. بازی سازی در دنیا صنعت کاملا شناخته شدهای است و هزینه هنگفتی از سمت حاکمیت کشورها برای تولید بازی ها صرف می شود.
پیر در ادامه به اهمیت بازیها در ساختار زندگی مردم یک کشور اشاره کرد و گفت: بازیها جدا از آنکه که کاربرد سرگرم کننده دارند، در بسیاری از اوقات هدف اصلی آنها انتقال یک مفهوم سیاسی است؛ بنابراین برای دولت ها و کشور یک مزیت است و علاوه برآنکه صنعت پرسودی است از نظر فرهنگی نیز اهمیت دارد.
جایگاه بازی سازی در ایران
وی درباره جایگاه صنعت بازی سازی در ایران افزود: در ایران نیز در حوزه بازی سازی حرکتهای مثبتی در حال انجام است. به خاطر یکسری محدودیتها و معضلاتی که پیش روی بازی سازهای ماست، از جمله قانون کپی رایت که در ایران هنوز قانون درستی برای آن وجود ندارد؛ فعالیت در این صنعت دیر شروع شد، اما بازی ساز جای فروش خود را پیدا میکند. در ایران پلتفرم اندروید بسیار مطرح است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان ادامه داد: به دلیل قانونهای کپی رایت امکان مانور بازی ساز در کنسولهای بازی و ویندوز وجود ندارد، اما در پلتفرم انرویند و استورهای داخلی، بازی های خوبی منتشر شده و این صنعت در حال پیشرفت است.