کد خبر:۱۰۹۲۵۶۷
برنامه «شانزده آذر» با موضوع اردوهای جهادی؛

مردمی‌سازی کار جهادی با عمومی کردن گفتمان جهادی رسالت جهادگران است + فیلم

برنامه شانزده آذر با موضوع نقد و بررسی عملکرد و رسالت اردوهای جهادی با عنوان «اردوی عمرانی یا جهاد برای فقر زدایی؟» با حضور محمدسجاد بهرامی، مسئول سابق گروه جهادی شهید عباسپور و محسن غلامی، مسئول سابق گروه جهادی شهید وزوایی بسیج دانشگاه شریف برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برنامه شانزده آذر با موضوع نقد و بررسی عملکرد و رسالت اردو‌های جهادی با عنوان «اردوی عمرانی یا جهاد برای فقر زدایی؟» با حضور محمدسجاد بهرامی، مسئول سابق گروه جهادی شهید عباسپور و محسن غلامی، مسئول سابق گروه جهادی شهید وزوایی بسیج دانشگاه شریف برگزار شد.

محمدسجاد بهرامی، در ابتدای برنامه با بیان اینکه ارتباط با مردم منطقه و ایجاد گفتمان جهادی می‌تواند رسالت اصلی دانشجویان جهادگر باشد، گفت: یکی از آسیب‌هایی موجود برای گروه‌های جهادی، فقط روی فعالیت عمرانی متمرکز بودن است. گروه جهادی دانشجویی چند مولفه دارد که آن را با سایر گروه‌ها متمایز می‌کند. جهادگران دانشجو جوان بوده و ذهن پویا و خلاقی دارند همچنین ویژگی حلقه‌های میانی را نیز دارند.

باید مردم منطقه را با کار جهادی برای پیشرفت گره زد

محسن غلامی گفت: ما اگر فکر می‌کنیم هدف از اردوهای جهادی فقط قرارگیری در یک فضای معنوی باشد، آن فعالیت عمرانی یا فرهنگی اثری در منطقه نخواهد گذاشت. یک انگاره دیگر درباره اردوهای جهادی ممکن است این باشد که می‌رویم یک کار خیری انجام دهیم یا اینکه اردوی جهادی یک تمرینی برای انجام مسئولیت در آینده است. در نتیجه ممکن است شما به کار کوچکی قانع شوید و فعالیت سطحی شود.

وی افزود: ذهنیت دانشجو و هدف اگر این باشد که باید پیشرفت منطقه را همراه با مردم آن منطقه رقم برنیم، اهداف دیگر هم احصاء می‌شود. در این حالت دانشجو مسئولیت بزرگی روی دوش خود می‌بیند، برای پیشرفت کشور و افزایش تولید. دانشجوی جهادگر باید مردم منطقه را همراه کند و با کار جهادی برای پیشرفت گره بزند.

کد ویدیو

بدون همدلی و همراهی مردم هدف کار عمرانی اردوی جهادی محقق نمی‌شود

غلامی گفت: ما همیشه در کار عمرانی چند اصل داشتیم، از جمله گره زدن ما و مردم منطقه به تولید و پیشرفت در کشور. کار عمرانی این همدلی را خیلی خوب رقم می‌زند. اگر همراهی مردم نباشد هدف اصلی کار عمرانی محقق نشده است. کار آموزشی در اردوی جهادی خیلی کار با بهره‌ای است و از نقطه مزیت‌های جدی گروه جهادی دانشجویی همین کار آموزشی کردن است.

کد ویدیو


محمدسجاد بهرامی گفت: آن فعالیت جهادی می‌تواند اثرگذار باشد که ذوابعاد باشد. باید سیستمی داشته باشیم که از موازی کاری در منطقه جلوگیری شود، رسالت گروه‌های جهادی باید گفتمان سازی کار جهادی باشد.

 

محسن غلامی در پایان گفت: اگر گروه جهادی در نقطه‌ای که مسئله جامعه است قرار بگیرد دیگر اقشار اجتماعی را هم با خود همراه می‌کند مانند سال ۱۳۹۸ و همه‌گیری بیماری کرونا.

وی بیان کرد: پیشنهاد من این است که گروه‌های جهادی اول در طرح هجرت و استانی کار خود را آغاز کنند چون دلیل مشکلات حاشیه شهرها مثل تهران همان مسئله مهاجرت به دلیل عدم توسعه آن منطقه شهرستانی است. از طرفی کار کردن در حاشیه شهر نیاز به تجربه بسیار بیشتری نسبت به کار کردن در روستا دارد.

کد ویدیو

فیلم کامل برنامه را اینجا مشاهده کنید

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار