به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد فاش کرد که بزرگترین شرکتهای صنایع دفاعی ایالات متحده بیشترین سود را از درگیریهای جاری در اوکراین کسب میکنند.
وی شب گذشته، جمعه، در نشست شورای امنیت درباره ارسال تسلیحات غربی به اوکراین گفت: «زمانی که سناتور [لیندسی] گراهام (جمهوریخواه از ایالت کارولینای جنوبی) کمپین نظامی در اوکراین را یک سرمایهگذاری خوب خواند، این سخن او صرفاً تحتاللفظی نبود. اوکراین اکنون به یک معدن طلا برای صنایع نظامی کشورهای آنگلوساکسون و متحدانشان تبدیل شده است. و البته بیشترین سود را شرکتهای آمریکایی از این درگیری میبرند. در سال 2023، نیمی از کل فروش تسلیحات در جهان به 41 شرکت آمریکایی از میان 100 شرکت بزرگ جهان تعلق داشت. این شرکتها 317 میلیارد دلار درآمد کسب کردند که معادل 50 درصد کل درآمد جهانی از فروش تسلیحات است.»
وی افزود، درآمد کلی 100 شرکت بزرگ تولید کننده تسلیحات در جهان، بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات صلح استکهلم، 632 میلیارد دلار بوده است. نبنزیا تأکید کرد: «انتظار اینکه این تاجران بیاصول که طعم سود را چشیدهاند، از این درآمدها صرفنظر کنند، سادهلوحانه است.»
این دیپلمات روس همچنین به روابط نزدیک میان مجتمع نظامی-صنعتی آمریکا و مقامات کییف و همچنین ساختارهای لابیگر اشاره کرده و گفت ، علاوه بر صادرات تسلیحات، شرکتهای آمریکایی از این درگیری به عنوان بهانهای برای افزایش قیمت محصولات خود در داخل کشور استفاده میکنند که این امر تأثیر منفی بر رفاه شهروندان آمریکایی گذاشته است. وی تأکید کرد که دولت فعلی ایالات متحده به این شرکتها میدان میدهد، حتی با وجود آسیبهایی که به مردم آمریکا وارد میشود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و سی و دومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
نشریه آمریکایی: ترامپ قصد دارد کمک به کییف را ادامه دهد
روزنامه "فایننشال تایمز" گزارش داده است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، با وجود اظهاراتی که در جریان کمپین انتخاباتی خود بیان کرده بود، قصد دارد به ارائه کمکهای نظامی به اوکراین ادامه دهد.
به گفته منابع این روزنامه، ترامپ تصمیم دارد پس از پایان مرحله داغ درگیری، به تأمین تسلیحات برای کییف ادامه دهد تا به زعم او، «صلح از طریق قدرت» تضمین شود. با این حال، او همچنان خواهان پایان هرچه سریعتر درگیریهای مسلحانه است و معتقد است که اوکراین هرگز عضوی از ناتو نخواهد شد.
بر اساس گزارش این روزنامه، ترامپ همچنین قصد دارد از ناتو بخواهد که بودجه دفاعی کشورهای عضو را به 5 درصد تولید ناخالص داخلی آنها افزایش دهند.
در این رابطه، یک کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که دونالد ترامپ ممکن است از کشورهای عضو ناتو بخواهد که هزینههای دفاعی خود را از 3 درصد به 4 درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند و همچنین مسئولیت حمایت از اوکراین را به اتحادیه اروپا منتقل کند.
وی گفت: «ترامپ معتقد است که درگیری در شرق اوکراین مسئلهای است که باید توسط اروپاییها حل شود. او میخواهد روند پایان دادن به فاز داغ درگیری را دنبال کند و پس از آن، به نظر او، اروپاییها باید مسئولیت اصلی حمایت و بازسازی اوکراین را بر عهده بگیرند، آن هم تا حد زیادی در چارچوب ناتو.»
زلنسکی برای حفظ قدرت جان شهروندان اوکراینی را قربانی میکند
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، ولادیمیر زلنسکی را به تلاش برای حفظ قدرت به هر قیمتی، حتی به بهای جان شهروندان اوکراینی، متهم کرد.
نبنزیا در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت، گفت: «توانایی اوکراین برای گذر از زمستان پیشرو، به گفته بسیاری از کارشناسان، با تردید روبهرو است. با این حال، این کمدین سابق که مشروعیت خود را نیز از دست داده، برای حفظ قدرتش، آماده است کل کشور را که به گروگان گرفته، به خطر بیندازد و جان همه شهروندان آن را قربانی کند.»
این دیپلمات روس همچنین یادآور شد که زلنسکی تمام تلاش خود را میکند تا هرگونه ابتکار صلح را ناکام بگذارد و روسیه را به تشدید درگیری در اوکراین تحریک کند. به گفته وی، زلنسکی از مذاکرات صلح اجتناب میکند، زیرا پایان درگیریها برای او به معنای نیاز به شرکت در انتخابات و از دست دادن قدرت خواهد بود.
نبنزیا تأکید کرد: «صلح برای او بدترین سناریو است، زیرا او که طبق برخی گزارشها تنها از حمایت 11 درصد شهروندان اوکراینی برخوردار است، در این صورت مجبور خواهد شد در انتخابات شرکت کند و قدرت را از دست بدهد. پس از آن، باید پاسخگوی تمام جنایاتی باشد که علیه مردم خود مرتکب شده و آنها را به مهرهای در بازی ژئوپلیتیکی غرب علیه روسیه تبدیل کرده است.»
پاسخ روسیه به حمله اوکراین به شهر ریلسک بدون تأخیر خواهد بود
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تاکید کرد که پاسخ این کشور به حمله موشکی گسترده ارتش اوکراین به شهر ریلسک در منطقه کورسک سریعاً انجام خواهد شد.
وی در نشست روز جمعه شورای امنیت درباره ارسال تسلیحات غربی به اوکراین گفت: «این حمله موشکی گسترده به شهر صلحآمیز ریلسک در منطقه کورسک، که امروز با استفاده از سامانه HIMARS انجام شد، سومین اقدام آشکار مقامات کییف در جهت تشدید درگیریها است. اهداف این حمله، خانه فرهنگ، ورزشگاه، کالج تربیت معلم و ایستگاه آتشنشانی بودند. پاسخ ما به این جنایت عمدی علیه شهروندان صلحجوی روسیه بدون تأخیر خواهد بود.»
طبق آخرین اطلاعات، در نتیجه این حمله گسترده، طبق گزارشهای اولیه، 5 نفر کشته و 12 نفر مجروح شدهاند.
رایزنی آستین و عمروف درباره نشست آتی «فرمت رامشتاین»
لوید آستین، رئیس پنتاگون، و رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین، در جریان گفتوگویی تلفنی روز جمعه خود درباره برگزاری نشست گروه غربی برای هماهنگی ارسال تسلیحات به کییف در اوایل سال 2025 گفتگو کردند. این موضوع در بیانیه مکتوب پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، اعلام شد.
رایدر بیان کرد که آستین و عمروف درباره «روند پویای نبردها در جبهه شرقی و کمکهای نظامی ایالات متحده به اوکراین» صحبت کردند. وی افزود: «آنها همچنین درباره برنامهریزی برای برگزاری نشست گروه تماس دفاعی اوکراین (فرمت رامشتاین) در اوایل سال آینده میلادی تبادل نظر کردند.»
بر اساس آخرین ارزیابیهای پنتاگون، واشنگتن از آغاز دوره دولت جو بایدن تاکنون، تعهداتی به ارزش 63.5 میلیارد دلار برای ارائه کمکهای نظامی به اوکراین پذیرفته است. این شامل 62.9 میلیارد دلار کمک است که پس از آغاز درگیری نظامی اختصاص یافته است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، بارها تأکید کرده که ارسال تسلیحات جدید به اوکراین وضعیت در جبهه نبرد را تغییر نخواهد داد و تنها به طولانیتر شدن درگیریها منجر خواهد شد.
سییارتو: ترور ژنرال روس ممکن است مانع از دستیابی به صلح شود
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان شب گذشته در مصاحبهای اعلام کرد که حمله تروریستی علیه ایگور کیریلوف، فرمانده نیروهای حفاظت شیمیایی، بیولوژیکی و هستهای روسیه، ممکن است دستیابی به صلح را دشوار کند.
وی در این باره توضیح داد: «از آنجا که ما خواهان برقراری صلح در اوکراین هستیم و از هرگونه خطر تشدید درگیریها اجتناب میکنیم، تمامی این مسائل را نگرانکننده میدانیم. چرا؟ زیرا چنین اقداماتی، از جمله قتل یک فرمانده بلندپایه نظامی روس، با خطر تشدید تنش همراه هستند و این همان چیزی است که قبلاً نیز گفتم: اگر تشدید درگیریها پیش از 20 ژانویه (زمان برگزاری مراسم تحلیف دونالد ترامپ) رخ دهد، میتواند تأثیر بسیار منفی بر شانس دستیابی به صلح پس از این تاریخ داشته باشد.»
پیستوریوس احتمال اعزام نیروهای حافظ صلح آلمانی به اوکراین را رد نکرد
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، بار دیگر احتمال مشارکت نظامیان آلمانی در یک «مأموریت حفظ صلح» احتمالی در اوکراین را رد نکرد، البته تأکید کرد که تا زمان ادامه درگیریها، نیروهای آلمانی در خاک اوکراین حضور نخواهند داشت.
پیستوریوس در مصاحبه با گروه رسانهای "فونکه" گفت: «میخواهم این موضوع را روشن کنم: تا زمانی که جنگ پایان نیافته است، هیچ سرباز آلمانی در خاک اوکراین حضور نخواهد داشت.»
وی افزود: «این مسئله زمانی مطرح خواهد شد که آتشبس برقرار یا صلح حاصل شود و مشخص گردد که چگونه باید عمل کرد. این موضوع نیازمند توافق میان اوکراین و روسیه با مشارکت یک طرف سوم است. برای مثال، آیا این یک خط مرزی، یک منطقه حائل، یا منطقهای برای نیروهای حافظ صلح خواهد بود که وظیفه حفظ صلح را بر عهده دارند؟ همانطور که میبینید، هنوز سوالات زیادی باز هستند تا بتوانیم اظهارنظر دقیقی در این مورد داشته باشیم.»
وی تأکید کرد: «اما واضح است که آلمان، به عنوان بزرگترین کشور ناتو در اروپا و بزرگترین اقتصاد این قاره، نمیتواند در این مسائل بیتفاوت باقی بماند.»
پیش از این، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، در نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل نیز احتمال اعزام نیروهای حافظ صلح آلمان به اوکراین را در صورت برقراری آتشبس رد نکرده بود. وی گفته بود که در کنار تضمینهای امنیتی مانند عضویت در ناتو، میتوان حضور بینالمللی برای نظارت بر آتشبس را نیز مدنظر قرار داد. بربوک افزود که آلمان «با تمام توان از هر اقدامی که به دستیابی به صلح کمک کند، حمایت خواهد کرد.»
کرملین خبر آمادهسازی سفر شولتز به روسیه را تکذیب کرد
دمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیسجمهوری روسیه در واکنش به گزارش نشریه "اشپیگل"، اعلام کرد که هیچ درخواستی برای سفر اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، به مسکو دریافت نشده است.
این نشریه آلمانی گزارش داده بود که شولتز قصد دارد در یک مأموریت صلح به روسیه سفر کند تا از تلاشها برای صلح بین مسکو و کییف برای افزایش محبوبیت سیاسی خود در آستانه انتخابات آلمان استفاده کند.
پسکوف در پاسخ به این سؤال خبرنگاران که آیا واقعاً از طرف برلین چنین پیشنهادی مطرح شده، گفت: «خیر، هیچ پیشنهادی در این باره مطرح نشده است.»
وعده شولتز برای ارسال سامانه پدافند هوایی IRIS-T به اوکراین
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، اعلام کرد که کشورش یک سامانه دیگر پدافند هوایی IRIS-T به اوکراین ارسال خواهد کرد.
شولتز یادآور شد که مجموع حمایتهای برلین از کییف تاکنون به 37 میلیارد یورو رسیده است. وی افزود که اوکراین میتواند همچنان روی حمایت آلمان حساب کند. او در اظهارات خود که توسط دفتر مطبوعاتی دولت آلمان منتشر شد، گفت: «آنچه اکنون در حال انجام است، ارسال یک سامانه دیگر IRIS-T است. من فکر میکنم امروز [ارسال خواهد شد]. همچنین ما تعداد بیشتری سامانههای ضدهوایی خودکششی گپارد را به همراه تمامی مهمات لازم، که تولید آنها را از سر گرفتهایم، در اختیار اوکراین قرار خواهیم داد.»
در عین حال، شولتز بار دیگر تأکید کرد که حمایت از اوکراین باید به گونهای انجام شود که منجر به تشدید درگیری یا جنگ بین روسیه و ناتو نشود. وی گفت: «این مسئله نیز کاملاً روشن است.»
آلمان پس از ایالات متحده، دومین تأمینکننده بزرگ تسلیحات برای اوکراین است. تاکنون این کشور حدود 28 میلیارد یورو برای حمایت نظامی از کییف اختصاص داده و تعهداتی برای هزینههای آینده نیز پذیرفته است. بر اساس بودجه مورد توافق برای سال 2025، آلمان باید حدود 4 میلیارد یورو برای حمایت نظامی از اوکراین اختصاص دهد که این رقم نسبت به سال 2024 به نصف کاهش یافته است. با این حال، بودجه هنوز توسط پارلمان آلمان (بوندستاگ) تأیید نشده است.
پیشنهاد 500 میلیون یورویی زلنسکی برای حمایت اسلواکی از عضویت اوکراین در ناتو
رابرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی فاش کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در جریان مذاکراتی در بروکسل، پیشنهاد 500 میلیون یورو از داراییهای مصادرهشده روسیه را به او داده بود تا از عضویت اوکراین در ناتو حمایت کند.
فیتسو به خبرنگاران گفت: «آقای رئیسجمهور [زلنسکی] در جریان مذاکرات به موضوع گاز بازگشت. او از من پرسید که آیا به عضویت اوکراین در ناتو رأی میدهم، اگر او 500 میلیون یورو از داراییهای روسیه به من بدهد. من، البته، پاسخ دادم: هرگز.»
فیتسو دریافت دعوتنامه عضویت اوکراین در ناتو را «کاملاً غیرواقعی» دانست. وی بارها اعلام کرده است که هرگز از عضویت اوکراین در این ائتلاف حمایت نخواهد کرد.
کییف امکان آتشبس در کریسمس را بررسی نمیکند
گئورگی تیخی، نماینده وزارت امور خارجه اوکراین اعلام کرد که این کشور هیچ پیشنهاد واقعبینانهای برای آتشبس در کریسمس دریافت نکرده است. وی روز جمعه در یک نشست خبری در این باره گفت: «هیچ آتشبس واقعی برای ایام کریسمس روی میز مذاکره وجود ندارد. هیچ پیشنهاد واقعبینانهای روی میز نیست.»
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در تاریخ 11 دسامبر، پیشنهاد برقراری آتشبس و تبادل گسترده اسرا بین روسیه و اوکراین در ایام کریسمس را مطرح کرده بود.
پوتین روز پنجشنبه در کنفرانس مطبوعاتی بزرگ خود در مسکو، از این پیشنهاد اوربان سخن گفته و تأکید کرد که روسیه حداقل سه بار با اقدامات مشابه، از جمله در حوزه دریانوردی در دریای سیاه و زیرساختهای انرژی، موافقت کرده است. وی افزود که این بار نیز با پیشنهاد آتشبس و تبادل اسرا مخالفت نکرده، بلکه این طرف اوکراینی است که از پذیرش این پیشنهاد خودداری میکند.
اوربان چند روز قبل اعلام کرد که قصد ندارد به اظهارات تحریکآمیز زلنسکی در مورد پیشنهادش واکنش نشان دهد و ابراز امیدواری کرد که کییف مواضع خود را تغییر داده و تا کریسمس ارتدوکس، که در تاریخ 7 ژانویه جشن گرفته میشود، با چنین توافقی موافقت کند.