
استقرار ماموران گشت در محوطه دانشگاه کلمبیا

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، مقامات دانشگاه کلمبیای آمریکا ۳۶ مامور گشت را در محوطه این دانشگاه با اختیارات دستگیری دانشجویان، اضافه میکنند.
سخنگوی این دانشگاه تایید کرد که اداره پلیس نیویورک این ماموران را منصوب کرده و آنها تابع دستورات فرماندهی پلیس خواهند بود.
براساس این گزارش، سال گذشته و پس از برپایی تجمعات حامیان فلسطین در محوطه دانشگاه کلمبیا، مقامات دانشگاه درخواستی را به فرماندهی پلیس نیویورک برای استقرار ماموران گشت در محوطه دانشگاه ارائه کردند.
سال گذشته پس از آغاز جنگ خونبار غزه و شهادت هزاران فلسطینی بیگناه، دانشجویان حامی فلسطین در محوطه این دانشگاه کمپهای اعتراضی برگزار کردند، اعتراضاتی که منجر به دستگیری شمار زیادی از دانشجویان و ناآرامیهای بسیاری شد. پس از آن، مقامات دانشگاه دوبار درخواست استقرار ماموران گشت را به اداره پلیس ارائه کردند.
سخنگوی دانشگاه افزود: طبق قانون، پلیس نیویورک این افراد را به عنوان ماموران گشت ویژه منصوب کرده و در صورت تایید، آنها مانند ماموران پلیس، قدرت دستگیری معترضان و استفاده از زور و اجبار را دارند.
براساس قانون نیویورک، دانشگاه کلمبیا مسئول آموزش و پرداخت حقوق این ماموران است و آنها جزو کارکنان دانشگاه محسوب میشوند. اما آنها تمام قدرتها و اختیارات یک مامور گشت پلیس نیویورک را دارند. آنها باید هر موضوعی را گزارش داده و هر فردی را که دستگیر میکنند به اداره پلیس تحویل دهند.
پس از تجاوز بیرحمانه رژیم صهیونیستی به مردم بیگناه غزه پس از ۷ اکتبر، دانشگاه کلمبیا، پیشروی اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین و حرکات ضد یهودی در دانشگاههای سراسر آمریکا بود که سال گذشته در اعتراض به جنگ اسرائیل در غزه برگزار شد. معترضان خواستار پایان دادن به حمایتهای مالی و تسلیحاتی واشنگتن از این رژیم در جریان این جنگ مرگبار هستند.
این در حالی است که چندی قبل دونالد ترامپ در یک فرمان اجرایی با «یهودستیز» خواندن معترضان به جنایات رژیم صهیونیستی، خواستار برخورد شدید با دانشجویان حامی فلسطین شد.
به نوشته رسانههای آمریکایی، رئیسجمهور این کشور فرمانی اجرایی را امضا کرد که شامل اقداماتی برای پاسخگویی نهادهای آموزشی در قبال تظاهرات دانشجویی حامی فلسطین است.
ترامپ به هنگام امضای این فرمان اجرایی به خبرنگاران گفت: «این فرمان اجرایی، دستور میدهد تا اقدامات بیشتری برای تقویت مبارزه با یهودستیزی پس از حملات ۷ اکتبر اتخاذ شود».
در تازهترین اقدام ماموران اداره مهاجرت آمریکا در راستای دستور ترامپ برای سرکوب فعالان ضد اسرائیل، محمود خلیل دانشجوی فلسطینی دانشگاه کلمبیا را که نقشی برجسته در اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین داشت، دستگیر کردند.
مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا خبر دستگیری این دانشجوی فلسطینی را در رسانههای اجتماعی اعلام کرد و گفت: ما ویزا و گرین کارت حامیان حماس در آمریکا را لغو میکنیم تا آنها را از آمریکا اخراج کنیم.
مأموران مهاجرت فدرال (ICE) او را در ۸ مارس ۲۰۲۵ بازداشت کردند و دولت قصد اخراج او را دارد. این در حالی است که خلیل دارای اقامت دائم (گرینکارت) بوده و وکلایش این اقدام را "تلافیجویانه و نقض آزادی بیان" میدانند. دادگاهی در نیویورک تاکنون اخراج او را موقتاً متوقف کرده و بررسی این پرونده ادامه دارد.
این اقدامات با واکنشهای متفاوتی روبهرو شده است؛ گروههای حقوق بشری آن را تهدیدی برای آزادی آکادمیک میدانند، در حالی که برخی سیاستمداران از آن بهعنوان تلاشی برای مقابله با "افراطگرایی" حمایت میکنند.
پیش از آن نیز دولت آمریکا، کمکهای مالی بلاعوض و قراردادها با دانشگاه کلمبیا به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار را به دلیل آنچه که آزار و اذیت یهودستیزانه داخل و در نزدیکی محوطه دانشگاه مینامد، قطع کرد.
در همین حال اقدامات دولت ترامپ علیه دانشجویان حامی مسئله فلسطین از جمله بازداشت و اخراج آنها از آمریکا، صدای مسئولان دانشگانی در این کشور از جمله دانشگاه کلمبیا را درآورده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع آگاه آکادمیک گزارش داد که دولت ترامپ خواستار اعمال نظارت بر دپارتمان مطالعات خاورمیانه، آسیای جنوبی و آفریقا (MESAAS) در دانشگاه کلمبیا شده است.
آسوشیتدپرس به نقل از این منابع که احتمالا از دانشگاه کلمبیا باشند، در چرایی این اقدام ترامپ گزارش داد: هدف قرار دادن بخش خاورمیانه این دانشگاه به دلیل انتقاد از سیاستهای رژیم صهیونیستی است. این اقدامات مداخله جویانه تمام حد و مرزهای بین استقلال موسسات آموزشی و آکادمیک از دستگاه حکومت را از بین برده است.
این خبرگزاری به نقل از یکی از استادان مطالعات کلاسیک دانشگاه کلمبیا گزارش داد که نیمی از درخواستهایی که در نامه ترامپ آمده است، جنون آمیز و غیر منطقی است.