
سازمان حفاظت محیط زیست: خفاشها با سوءتفاهمها و بدبینیهای گستردهای روبهرو شدهاند!

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، محمدرضا اشرف زاده گفت : خفاشها از مهمترین حیوانات روی کره زمین هستند که متأسفانه با سوءتفاهمها و بدبینیهای گستردهای روبهرو شدهاند.
وی اظار کرد: خفاشها پراکندهترین پستانداران زمین هستند و نزدیک به یکپنجم از تنوع زیستی پستانداران را تشکیل میدهند.
به گفته وی، تاکنون بیش از ۱۴۰۰ گونه خفاش در جهان شناسایی شده است.
وی با تأکید بر اهمیت زیستمحیطی خفاشها افزود: این جانوران نقش مهمی در سلامت اکوسیستمها ایفا میکنند و به عنوان شاخصهای زیستی، ابزاری مؤثر برای پایش تغییرات زیستمحیطی به شمار میروند.
اشرف زاده افزود: کاهش یا تغییر در جمعیت خفاشها میتواند نشانگر اختلال در کیفیت تنوع زیستی باشد.
وی ادامه داد : خفاشها علاوه بر ارزش ذاتی برای تنوع زیستی، خدمات اکوسیستمی مهمی از جمله گردهافشانی، کنترل طبیعی آفات، پخش بذر گیاهان، حاصلخیز کردن خاک، انتقال مواد مغذی، احیای جنگلها و بازیافت عناصر در طبیعت ارایه می دهند.
مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی محیط زیست خاطرنشان کرد: خفاشها شکارچیان اصلی حشرات شبزی هستند و نقش مؤثری در کنترل آفات کشاورزی ایفا میکنند.
به گفته وی، بسیاری از محصولات کشاورزی مانند موز، انبه، خرما، آووکادو، هلو، میخک، بادام هندی و انجیر برای گردهافشانی وابسته به خفاشها هستند.
وی افزود: مطالعات اخیر نشان میدهد مصرف آفات توسط خفاشها موجب صرفهجویی میلیاردها دلار در سال میشود. نابودی این گونهها موجب افزایش مصرف آفتکشها و در نتیجه آسیبهای جدی به سلامت انسان و اکوسیستم خواهد شد.
اشرفزاده بر ضرورت آگاهسازی عمومی و اصلاح نگاه نسبت به خفاشها تأکید کرد و خواستار توجه بیشتر به حفاظت از این گونه ارزشمند شد.