
خواص لاله واژگون چیست؟ / این گیاه سمی را بو نکنید!

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برخی از خواص درمانی گیاه اشک مریم (لاله واژگون) با نام علمی فرانسوی Fritillaria و انگلیسی Crown imperial در ادامه آمده است:
۱. برای درمان سیاتیک پیاز لاله سرنگون را با دنبه گوسفند کوبیده سپس با کمی آب میجوشانیم تا آب تبخیر و روغن بماند سپس به محل درد از این روغن بمالید.
۲. جهت نازایی پیاز لاله سرنگون ۲ گرم، زعفران ۱ گرم، هل ۲ گرم و بسباسه ۲ گرم را کوبیده با کمی شیر مخلوط نموده سپس پنبهای را آغشته نموده داخل واژن به صورت شیاف بگذارید و اگر نازایی به خاطر رطوبت و ترشح زیاد باشد امید است که درمان گردد البته تحت نظر پزشک مصرف شود.
۳. برای تسکین درد دندان کمی پیاز این گیاه را به پنبه آغشته کرده روی دندان بگذارید سمی است با احتیاط مصرف شود.
۴. برای تسکین سرفه ۰/۱ الى ۰/۳ گرم استفاده شود.
۵. این گیاه برای اسم و برونشیت نیز مفید میباشد.
۶. جهت خنازیر ۰/۱ گرم میل شود و از روغن شماره یک با احتیاط بمالید.
۷. گفتهاند که برای معالجه سرطان پستان نیز استفاده میشود.
۸. سعی کنید از این گیاه به خاطر سمی بودنش استفاده نکنید.
مشخصات ظاهری:
گیاهی است چند ساله و دارای پیازی تقریباً درشت با ساقهای توپر، استوانهای، ضخیم، صاف و قهوهای رنگ به ارتفاع حدود 90 سانتیمتر گاهی موارد بیشتر، برگهای آن متعدد، سبز تیره، نوک تیز، بیضوی و دراز، برگها در قسمت پایینی ساقه متقابل و در دیگر قسمتها نامنظم و در انتهای ساقهی گل دهنده یک دسته برگ وجود دارد و زیر برگها، گلها به صورت لاله سرنگون، دمگلدار و خمیده به رنگ قرمز نمایان میشوند.
رویش جغرافیایی:
در نواحی معتدله اغلب کشورها خصوصاً کشورهای آسیایی و در ایران بیشتر در نواحی کوهستانی استانهای غربی کشور، اصفهان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری و فارس انتشار دارد.
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن:
آلکالوئید سمّی ایمپریالین، پائی مین، مینی پائی مینین و غیره در آن مشخص شده است.
بخش مورد استفاده:
گل و پیاز
نحوه مصرف:
به دلیل سمّی بودن گیاه فقط با دستور پزشک
خواص درمانی گل:
رفع کننده اخلاط خونی، تسکین دهنده درد سینه، تحلیل برنده ورمها (از جمله ورم گلو) و مسکن دردهای قاعدگی میباشد. در ضمن برای برونشیت، آسم، سرفه، اختلالات غدهها و ادرار کردن دردناک نیز مفید است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.