
سیمایی صراف: دانشگاهها باید کارخانه انسانساز باشند/ شهید مطهری هنوز هم الگوی فکری جامعه است +فیلم
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه آئین گرامیداشت روز استاد گفت: جامعه ما پس از چهار دهه هنوز هم مرهون اندیشههای والای شهید مطهری است و بهواقع نیازمند استمرار آن خط فکری و مسئله محوری آن بزرگوار هستیم. شهید مطهری به معنای واقعی یک دانشمند با احساس مسئولیت اجتماعی بود. تمامی تحقیقات ایشان حول مسائل و نیازهای اجتماعی میچرخید. ایشان متعهد به مسائل جامعه و معضلات آن بود. به همین دلیل، شما مشاهده میکنید که شهید مطهری هم کتابهای داستان دارد و هم کتابهای فلسفی، از جمله «اصول فلسفه»، که نشان از احساس مسئولیت ایشان در قبال جامعه دارد.
وی افزود: به روش و منش شهید مطهری همچنان نیازمندیم، اما متأسفانه جامعه ما کمی بیتوجه به آثار ایشان شده است. در حالی که آثار شهید مطهری، همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند، آثار معیار هستند. برای اینکه در دانشگاهها و در بین دانشجویان عزیزمان، اگر واقعاً میخواهند اندیشه اسلامی را بهطور عمیق و درست و دور از التقاط بیاموزند، باید از کتابهای شهید مطهری آغاز کنند.
سیمایی صراف گفت: در گفتوگو با موضوع اینکه دانشگاه باید کارخانه انسانساز باشد، شهید مطهری تأکید داشت که باید در فضای دانشگاهی تغییراتی ایجاد شود که این محیط تبدیل به فضایی تولیدکننده انسانهای مفید و متعهد به جامعه باشد. ایشان معتقد بودند دانشگاهها باید بهگونهای عمل کنند که نهتنها دانش، بلکه ارزشهای انسانی و اسلامی را نیز در دانشجویان نهادینه کنند. این تفکر بهویژه در شرایط کنونی، که گاهی دانشگاهها از وظیفه اصلی خود که تربیت انسانهای کارآمد و با مسئولیت اجتماعی است، فاصله گرفتهاند، همچنان مهم و کاربردی است.