
تعریف ۱۴۷ پروژه برای نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش/الگوی مدرسه تراز در کشور اجرایی میشود

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی محبی مشاور وزیر آموزش و پرورش در آیین تجلیل از معلمان نمونه استان کرمانشاه ضمن ابلاغ پیام تبریک از سوی وزیر آموزش و پرورش و تجلیل از مقام معلم، اظهار کرد: در جامعه مسائلی داریم که تنها راه حل آن پرداختن به موضوع تعلیم و تربیت است.
وی افزود: در سراسر دنیا پس از دوره تعلیم و تربیت رسمی فرزندان آموزش فرایند زندگی به آنها داده میشود، اما این موضوع در کشور ما همچنان دچار ضعف است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: بالغ بر ۱۰ سال در وزارت برای حل این موضوع چارهاندیشی صورت گرفت که در نهایت تبدیل به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد.
وی با اشاره به پیاده نشدن این سند در مدارس خاطرنشان کرد: فقدان نقشه راه برای سند تحول بنیادین موجب تعریف شدن این سند در دو سطح ستاد و مدرسه شد؛ بسترسازی و پشتیبانی در قالب ۱۴۷ پروژه کلان دارای ضمانت اجرایی برای ستاد تعریف شد.
وی اضافه کرد: در قالب مدرسه نیز همواره عدم رغبت برخی دانش آموزان برای رفتن به مدرسه مسئله است، با این حال بالاترین اعتماد به نفس دانش آموزان و علاقه معلم به تدریس مربوط به کشور ایران است.
محبی گفت: در این راستا الگوی مدرسه تراز ترسیم شد؛ ۷ شاخص در این راستا تعیین شده و ۴ سال کار پژوهشی گام به گام صورت گرفت و به تصویب شورای عالی فرهنگی رسید.
وی در راستای این گام ابراز کرد: آسیب شناسی ساختار فعلی آماده و به وزیر آموزش و پرورش تقدیم شد که این موضوع هم اکنون در حال بررسی است و برنامه تا پایان سال ابتدایی ابلاغ میشود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به لزوم مدرسه محوری گفت: این موضوع به خصوص در مدارس دولتی همراه با افزایش اختیار استانها در این ساختار ارتقا خواهد یافت، الگوی مذکور قرار است به مدت ۳ سال در مدارس مستقر شود.
محبی در ادامه بر لزوم توانمندسازی معلمان با تاکید بر روشهای یادگیری فعال اضافه کرد: هوش مصنوعی و فناوری نیز از اموری است که در حوزه آموزش و پرورش مورد تاکید قرار میگیرد.
وی همچنین گفت: مدیریت راهبردی شایسته سالاری را رقم میزند، افزایش اختیارات، مشارکت پذیری و پاسخگویی و مدیریت پذیری مدیران مدارس نیز در این راستا مدنظر است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در پایان خاطرنشان کرد: در الگوی مدرسه تراز شایستگیهای زندگی مورد تاکید است؛ شوق یادگیری، مهارت کار، مهارت زندگی و مهارتهای اجتماعی باید در دانش آموز نهادینه شود.