آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۴۵۲
معاون علمی رئیس جمهور:

نخبگان در دور جدید با حل مساله و اثربخشی‌شان سنجش می‌شوند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، روز سه‌شنبه گفت: در دور جدید و مسیر تازه بنیاد ملی نخبگان، استعدادهای برتر و نخبه نه فقط بر پایه افتخارات گذشته بلکه با توجه به میزان اثربخشی و رفع مسائل، سنجش و ارزیابی می‌شوند.
نخبگان در دور جدید با حل مساله و اثربخشی‌شان سنجش می‌شوند

به گزارش گروه دانشگاهی خبرگزاری دانشجو، حسین افشین روز سه‌شنبه؛ ۳۰ اردیبهشت ماه در در آیین اهدای جایزه و نشان علامه طباطبائی به ۲۰ نفر از دانشمندان برجسته کشور که با حضور رئیس جمهور، سخنگوی دولت، تنی چند از مسئولان عالی‌رتبه کشور و جمعی از نخبگان در مرکز همایش‌های صداوسیما همراه بود، این آیین را فرصتی مناسب به منظور تحلیل از چهره‌های اثرگذار علمی و ترویج فرهنگ علم‌گرایی و نخبگانی دانست.

وی با تاکید بر اینکه جایزه علامه طباطبایی، یکی از بالاترین افتخارات علمی کشور محسوب می‌شود، افزود: این جایزه علمی در راستای الگوسازی از شخصیت‌های علمی و پژوهشی، نکوداشت تلاش‌های علمی و تخصصی استادان برجسته و همچنین حمایت از فعالیت‌های علمی و نوآورانه فعالان عرصه علم و فناوری اهدا می‌شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: بنیاد نخبگان در دوره جدید نه تنها برای دانش‌آموزان و دانشجویان بلکه برای همه شما سرمایه‌های دانایی، توانایی و مانایی کشور دغدغه‌مند است.

وی با بیان اینکه، در آیین ما معجزه پیامبر، کتاب است خطاب به نخبگان حاضر در این مراسم گفت: امروز معجزه این سرزمین شمایید که هنوز به علم، تربیت و حقیقت وفادار هستید و این وفاداری را با این جایزه صدا می‌زنید.

معاون علمی رئیس جمهور در ادامه اظهار کرد: در این سرزمین ستاره‌های بی صدا نه در قاب رسانه‌ها، نه در صحنه سیاست بلکه در سکوت آزمایشگاه‌ها، عمق کتاب‌ها و در لحظاتی که کسی جز خداوند متعال نمی ‌بیند، می‌تابند.

وی ادامه داد: ما دیر آمدیم تا بگوییم دانشمند فقط معلم نیست، بلکه معمار آینده است، استاد فقط پژوهشگر نیست، ستون تمدن و فرهنگ یک کشور است.

افشین بیان کرد: ما امروز اینجا نیستیم که صرفا از شما تجلیل کنیم بلکه آمده‌ایم شهادت دهیم که در دل هر جوان ایرانی و پویا نوری روشن شده که ریشه آن در زیست علمی و زیست انسانی شماست.

وی تاکید کرد: جایزه علمی طباطبایی، یک آیین تکریم نیست بلکه یک سنگ بنای فرهنگ است و ما باید در کشور به جایی برسیم که چهره‌های علمی ما نه فقط در دانشگاه اثرگذار باشند بلکه در جامعه دیده، شنیده، معرفی و الگو شوند.

معاون علمی رئیس جمهور در ادامه گفت: این جایزه یادآوری می‌کند که علم باید در مدار افتخار باشد و افتخار نه در شهرت بلکه در خدمت به دانایی جمعی معنا پیدا می‌کند.

افشین اضافه کرد: از این منظر تجلیل از اساتید برجسته تجلیل از عقلانیت، پشتکار و اخلاق علمی است، آنان که در کار نه با شعار بلکه با شعور ساختند و باز هم ساختند.

وی گفت: صریح بگویم کار نخبگی کار نمایشی نیست، دانشمندان بازیگر لسانی نیستند ما در این سرزمین گاهی صدایی برخاسته از آزمایشگاه‌ها را با تردید شنیدیم و هرگاه کسی در میدان علم درخشید گفتیم لابد صحنه‌آرایی کرده است، این بی‌اعتمادی نه به اشخاص بلکه به ماهیت نخبگی باز می‌گردد چرا که کار نخبگان، آهسته و خاموش اما عمیق و بی‌تشریفات است و این سنگینی کار و سبکی دیده شدن، خصلت نخبگی است.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: امروز ما آمده‌ایم اینجا بگوییم که اگر کار علمی به چشم نیاید باید به دل بنشیند و اگر دیده نمی‌شود باید فهمیده شود و نظام نخبگی ما اگر امروز را به خود دیده و دوباره احیا و باز آفریده شده به احترام شماست که مقام علمی‌تان نه به رزومه و تعداد مقاله بلکه به دلیل آن است که سالها بدون توقع و تریبون ایستاده‌اید.

جایزه «علامه طباطبایی (ره)» یکی از بالاترین افتخارات علمی کشور است که توسط بنیاد ملی نخبگان و به پاس خدمات برجسته علمی، پژوهشی و آموزشی به اندیشمندان و استادان پیشگام اهدا می‌شود.

آیین‌نامه نشان علامه طباطبایی (ره)، مشتمل بر یک مقدمه، چهار ماده و سه تبصره بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در دومین نشست شورای نخبگان به تایید این شورا و تصویب رئیس بنیاد ملی نخبگان رسید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار