
تست جدید نوع تومور مغزی را دو ساعته تشخیص میدهد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان یک روش تست جدید ابداع کردهاند که قادر به شناسایی انواع تومور در دو ساعت است و در برخی موارد حتی قبل از آنکه بیمار اتاق عمل را ترک کند، نوع تومور وی را شناسایی میکند.
در حال حاضر بیشتر اوقات بیماران ممکن است تا هشت هفته بعد از جراحی منتظر نتایج کامل تست ژنتیک بمانند که برای تایید تشخیص پزشک و تصمیم گیری درباره ادامه فرایند درمان مانند شیمی درمانی یا پرتودرمانی اهمیت زیادی دارد. اما محققان دانشگاه ناتینگهام روشی ابداع کردهاند که مدت زمان انتظار برای دریافت نتیجه آزمایش ژنتیک را از چند هفته به دو ساعت میرساند.
پروفسور متیو لوز یکی از مولفان این تحقیق میگوید: تقریبا تمام نمونهها تحت تستهای بیشتر قرار میگیرند، اما برخی از آنها حیاتی هستند.
در روش ابداعی از فناوری نوینی به نام توالی نانو حفره (nanopore sequencing) استفاده کردند که قادر به خوانش سریع دی انای یک تومور است. این روش با گذراندن یک شاخه از دی انای از یک دستگاه کوچک مملو از حفرههای ریز انجام میشود. هنگامیکه ماده ژنتیک تومور از این منافذ عبور میکند، رشتههای دی انای جدا و یکی یکی کشیده میشوند.
این تغییرات به شناسایی ترتیب واحدهای ساختار دی انای کمک میکنند. هنگامیکه دی انای خوانده شود، یک نرم افزار مخصوص برای مقایسه نمونه با مخزنی از انواع تومورهای شناسایی شده، به کار گرفته میشود. این امر به پزشکان کمک میکند به سرعت نوع تومور بیمار را فقط در چند ساعت ردیابی میکنند. هزینه هر تست حدود ۴۰۰ پوند است که مشابه بهای روشهای آزمایش فعلی است.
لوز در این باره میگوید: روش ما میتواند نیاز به چهار یا پنج تست جداگانه را حذف کند و هزینهها را کاهش دهد. زیرا طی یک تست به اطلاعات بیشتری دست یافته میشود.
محققان تست را روی ۳۰ نمونه توموری که قبلا جمع آوری شده بود، به کار بردند و در مرحله بعد ۵۰ نمونه جدید طراحی جراحیها نیز برداشتند. سیستم پس از ۲۴ ساعت به طور موفقیت آمیز و درست ۸۰ درصد نمونههای قدیمی و ۹۰ درصد نمونههای جدید را دسته بندی کرد. چنین نتایجی مشابه تستهای ژنتیک بود.