جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین راهیاننور را حج بصیرتی دانشجویان دانست و گفت: دانشجویان هر ساله به اين حج بصیرتی مشرف میشوند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قزوین، سردار فضلی روز گذشته در مراسم طرح تداوم اردوی راهیان نور بسیج دانشجویی قزوین که به همت مدیریت فرهنگی و اجتماعی سازمان بسیج دانشجویی قزوین برگزار شد، با اشاره به اينكه دانشجویان هر ساله به حج بصیرتی مشرف میشوند، گفت: روز 10 اردیبهشت، سالروز عملیات غرور آفرین بیت المقدس است که به فتح خرمشهر انجامید.
وی افزود: بعد از عملیات فتح المبین رزمندگان آماده انجام عملیات در منطقه خوزستان شدند و این عملیات در مثلث جغرافیایی خرمشهر، اهواز و بصره و در میان چهارمانع طبیعی اروند کنار، کرخه نور ، کارون و نور الهویزه که تمامی منطقه را پوشانده بود، انجام شد.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین بيان كرد: عرض این عملیات 360 و عمق 100 کیلومتر بود و دشمن مطمئن بود با این موانع و تجهیزات هرگز سقوط نخواهد کرد.
فضلی افزود: این عملیات بین ارتش و سپاه به صورت مشترک انجام شد و از 135 گردان در این عملیات، 45 گردان از ارتش و 90 گردان از بسیج و سپاه بود و از تمامی اقشار بویژه ژاندارمری، شهربانی، مهندسی جهاد، نیروهای شهید چمران و بسیاری دیگر در این حماسه بزرگ شرکت داشتند.
وی تصریح کرد: در این حماسه شناسایی به حدی خوب بود که حتی روحیات فرماندهان دشمن نیز رصد شده بود و ما می دانستیم که هر فرمانده چه تاکتیکی دارد و تخصص او در رزم چیست و در این عملیات، عبور از کارون و رسیدن به جاده کلیدی اهواز – خرمشهر که 100 کیلومتر آن در دست دشمن قرار داشت، رسیدن به مرزهای بین المللی و محاصره خرمشهر مهمترین هدف بود.
جانشین فرمانده سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: در این جنگ ما مجبور بودیم جنگ در دشت، دریا، رمل های فکه و نخلستان ها را یاد بگيریم و جنگ در این مناطق بسیار ویژه بود؛ زیرا دشمن از تمامی تجهیزاتش در این جنگ بهره برده، و حتی در بسیاری از خیابان های خرمشهر از اتومبیل ها و لوازم آهنین مردم شهر هم استفاده کرده بودند.
فضلي ادامه داد: عملیات در شرایط بسیار بدی انجام می شد و ما باید تمامی فعالیت هایمان را در نیمه های شب انجام می دادیم و پیشروی هايمان را از تپه های 182 آغاز کردیم و روز سوم عملیات تصمیم گرفتیم تاکتیکمان را تغییر داده، و به جای نیمه شب، جنگ را پس از نماز مغرب و عشا آغاز كنيم و به تمامی رزمنده ها اطلاع دادیم که توان آب رسانی نداریم و باید آب را شدیدا جیره بندي کنيم.
وي ادامه داد: در همین حین امام جمعه گچساران و چند تن از پدران شهدا به جمعمان اضافه شدند و ایشان ضمن سخنرانی و در انتهای صحبت هایشان دست به دعا برداشتند، در اولین دعا و همزمان با آمین رزمندگان ابر سیاهی آسمان را پوشاند و در دومین دعا باران شدیدی آغاز شد و تمامی بچه هایمان از این امداد غیبی سیراب شدند و همچنین آنقدر هوا تیره شد که 11 گردان با خودرو و تجهیزات به دشمن نزدیک شدند، دشمن اصلا متوجه نشد و توفیقات بسیاری نصیب ارتش اسلام شد.
جانشین فرمانده سازمان بسیج مستضعفین در پایان یادآور شد: این عملیات در شب های قدر انجام شد و بچه ها قطره ای از آب ذخیره شده شان را مصرف نکرده بودند، این عملیات 14 روز طول کشید و طی آن 5700 کیلومتر از خاک کشورمان از جمله شهرهای خرمشهر و هویزه آزاد شد و در این عملیات 12 هزار نفر از دشمن کشته و زخمی شدند و 20 هزار و 400 نفر به اسارت رزمندگانمان در آمدند.