آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۹۷۱۱
مسئول دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه‌های هرمزگان:

پدر ستون اصلی خانواده در فرهنگ ایرانی است

مسئول دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه‌های هرمزگان گفت: پدر به عنوان ستون اصلی خانواده در فرهنگ و خانواده مسلمان ایرانی از احترام خاصی برخوردار است.
حجت‌الاسلام سید عباس تقوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بندرعباس، با اشاره به  اهمیت جایگاه نقش پدر در خانواده و توصیه های امیر المومنین (ع) به این نقش اظهار داشت: رهنمودهای پدر دلنشین و حضور او در خانواده پررنگ است و البته تا این حضور پرخیر و برکت، موثر و این نقش کلیدی در خانواده حفظ شود، ما همچنان شاهد رشد و تکامل در جامعه ایرانی هستیم؛ چرا که جامعه ایرانی رشد خود را از خانواده دریافت می کند.

وی در تشریح جایگاه خانواده و به دنبال آن ضرورت توجه به نقش پدر تصریح کرد: از آنجایی که ایران همیشه مهد علم، هنر و ایمان بوده، فرهنگ ایرانی نیز پیشرو و دارای ریشه های قوی و ثمره های شیرین است.

مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های هرمزگان افزود: یکی از مولفه های بسیار مهم در شکل گیری اسلامی ایرانی جایگاه خانواده است و خانواده ترکیبی از عناصر پدر، مادر، فرزندان و یا افرادی مانند عروس و دامادها و نوه ها هست.

حجت الاسلام تقوی پدر ستون اصلی خانواده در فرهنگ ایرانی است، گفت: از آنجایی که خانواده یک قداست فراوان و در عین حال ذاتی در مکتب اهل بیت علیهم السلام دارد، مورد توجه مردم قرار گرفته است.
 
وی ادامه داد: خانواده کانون حرکت و پیشرفت، آرامش، رفع غم و سنگ صبور جامعه است و در البته در میان عناصر خانواده افراد مختلف نقش های متفاوت دارند؛ مانند مادر که نقش پرخیر و برکتی دارد و پدر به عنوان استوانه اصلی و ستون اصلی خانواده در فرهنگ ایرانی حضور داشته و دارد.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یاآور شد: دشمنان ما در طول تاریخ در صدد هستند اصلی ترین سنگر مقاومت و دفاع از هویت اسلامی - ایرانی که همان خانواده است را بشکنند و در راستای این هدف به راه اندازی برنامه های ابتذال مشروبات الکلی، خانه های فساد در دوران پهلوی اول و دوم دست زدند.

حجت الاسلام سید عباس تقوی تصریح کرد: دشمن برای استیلای فرهنگی خود یک تهاجم هوشمندانه ای جنگ را آغاز کرده است؛ بنابراین بر روی کلمه هوشمندانه باید دقت کنیم چرا که شاید این واژه فراتر از جنگ نرم باشد چون در جنگ نرم رفتارهای فرهنگی است؛ اما در جنگ فرهنگی همه عوامل را بکار می گیرند.

مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های هرمزگان ادامه داد: در طول تاریخ همیشه فرزندان پای به سن بلوغ که می گذارند، جویای هویت مستقل می شوند؛ بنابراین باید مواظبت کنیم که شکل گیری هویت مستقل به منزله مخالفت با کانون خانواده نباشد.

حجت الاسلام تقوی گفت: به تعبیری دیگر بریده شدن و رها شدن خانواده در شکل گیری خانواده نباید صورت گیرد؛ بلکه رابطه های عاطفی و منطقی خانواده را باید حفظ کنیم.

وی خاطر نشان کرد: احترام به والدین بالاترین فریضه ای است که باید دائمی باشد؛ بنابراین نقش پدر آنقدر مهم است که اگر تو را از مستحبی باز دارد و در مسائل مستحب هم اطاعت پدر واجب است.

حجت الاسلام تقوی عنوان کرد: در حکمت 399 صحیفه سجادیه در موضوع حقوق طرفین فرزندان و والدین  آمده است: حقی که پدر  برفرزند دارد اینکه اطاعت و فرمان او را ببرند در همه امور جز اموری که معصیت خداست البته در معصیت حق اطاعت لازم نیست اما باید محترمانه نهی گفت.

مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های هرمزگان در خصوص وظایف والدین نسبت به فرزندان نیز گفت: پدرها باید به وظایف خود آشنا شوند، حرمت فرزندان خود را پاس بدارند مانند اینکه نام خوب برای فرزندان خود بگذارند، راهنمای خوبی باشند و با شفقت و محبت با فرزندان خود برخورد کنند و از سویی دیگر فرزندان نیز حقوق والدین را بشناسند.

حجت الاسلام سید عباس تقوی ادامه داد: سازمان های فرهنگی، صنعت سینما و صدا و سیمای ما تکریم پدر و مادر را به روز خاص سوق ندهند؛ بلکه طول سال و لحظه لحظه ما مشمول این روز و مقوله باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار