به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از قم، حجت الاسلام حسینی بوشهری در مراسم تجلیل از آمران به معروف و ناهیان از منکر که روز شب گذشته در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به این که انسان موجودی است که در مقابل خدا، پیامبران و دیگر انسان ها مسئولیت دارد، گفت: یک انسان نمی تواند نسبت به محیط پیرامون خود بی تفاوت باشد و مشکل دیگران را قسمتی از مشکل خود ندانسته و برای حل آن تلاش نکند.
این عضو جامعه مدرسین با بیان این که خداوند متعال انسان مسئولیت گریز را دچار بحران هویت و غفلت می خواند، تصریح کرد: فرد مسئولیت گریز نگاهی سطحی به دنیا دارد و نسبت به آخرت غافل است.
این استاد حوزه علمیه با تاکید بر این که امر به معروف یک مسئولیت همگانی است، اظهار داشت: در جامعه بین همه افراد پیوند وجود دارد و این پیوند باعث می شود که انسان نسبت به اعمال دیگران در جامعه حساس شود که البته این منافی آزادی نیست و آزادی در جامعه دینی در چهارچوب قوانین الهی جاری است.
خطیب جمعه قم با خاطر نشان کردن این که خداوند در قرآن کریم امر به معروف را اول وظیفه خود و بعد پیامبر گرامی اسلام(ص)، حاکمان صالح و در آخر آحاد افراد جامعه می داند، اذعان داشت: آن جا که خداوند خود را آمر به عدل و بازدارنده از فحشا می داند یعنی به معروف امر کرده و منکر باز داشته است.
وی با برشمردن برکاتی که این فرضه الهی دارد و مشکلاتی که در صورت ترکش به وجود می آید، ابراز داشت: طبق روایات اگر در جامعه این واجب الهی ترک نشود موجب خیر لایزال خواهد شد و باعث ایجاد امنیت وآرامش می گردد ولی اگر پشت کنند و با بی اعتنایی از کنار بگذرند به فساد و ذلت کشیده خواهند شد و در زمین و آسمان کسی نمی تواند به داد آن ها برسد.
حسینی بوشهری با اشاره به روش امر به معروف و نهی از منکر و بیانات رهبرانقلاب در بجنورد درباره آسیب های خطرناک اجتماعی که در جامعه وجود دارد، گفت: کسی که می خواهد در امر به معروف وارد شود باید نسبت به روش آن آگاه باشد و این را بداند که پیامبر اسلام(ص) وقتی اصحاب در صدد برخورد تندی با فرد خطا کاری شدند به آن ها فرمود نحوه برخورد شما باعث می شد که مثلا شتری فرار کرده باشد و خیل مردم بدنبال آن بدوند و باعث رم شتر شوند در صورتی که خود صاحب شتر با لطایفی که بلد بود می توانست به راحتی آن را بگیرد.
این استاد حوزه علمیه یکی از علل مهم قیام امام حسین(ع) را فریضه امر به معروف برشمرد و افزود: آمرین به معروف نباید در جامعه احساس بی پناهی کنند و همزمان باید توجه داشته باشندکه کار ناشایست را با برخورد مناسب پاسخ دهند.