رستگار: خواجه نصیرالدین طوسی مصداق بارز تبدیل کننده تهدید به فرصت های بکر بود
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، مسعود رستگار شب گذشته در همایش ملی دو روزه «استاد بشر» که به مناسبت بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، بیان کرد: خواجه نصیرالدین طوسی، دانشمند برجسته قرن هفتم، سرآمد علوم زمان خود و مصداق بارز تبدیل کننده تهدید به فرصت های بکر و مناسب بود.
وی افزود: خواجه نصیرالدین طوسی در زمان خود سرآمد علم، فلسفه، حکمت، نجوم و ریاضیات بود و در شرایط بحرانی که در زمان حمله مغول ها به ایران به وجود آمد، وی توانست با استفاده از علم و تدبیر خود حاکمان مغول را تحت تاثیر قرار داده و جان بسیاری از علما را در آن زمان نجات، و خدمات شایسته ای ارائه دهد.
رئیس جهاد دانشگاهی فارس خواجه نصیرالدین طوسی را از دانشمندان کم نظیر و کارآمد قرن هفتم هجری قمری برشمرد و بیان کرد: تاثیر دانش و اقدامات خواجه نصیر تا قرن ها بعد پایدار ماند؛ او با راه اندازی کتابخانه ای با تعداد 40 هزار کتاب و رصدخانه مراغه تاثیر ژرفی در علم نجوم و دیگر علوم به جای گذاشته است.
رستگار شرایط فعلی را بسیار بهتر از شرایط معاصر خواجه نصیرالدین دانست و گفت: هوش و فراست این دانشمند بزرگ ایرانی می تواند الگوی مناسبی برای جوانان و نخبگان علم و دانش در جامعه کنونی باشد.
وی خاطرنشان کرد: خواجه نصیرالدین طوسی در عین معلم بودن، متعلم نیز بود و هیچ زمانی را برای آموختن و آموزش دادن از دست نمی داد.