کد خبر:۲۱۹۴۱۳
مدیرعامل مجتمع فرهنگی انتشاراتی کتاب‌پردازان:

عدم توجه به گفتمان، تفکر جامعه را با خطر فقر فکری مواجه می‌کند

مدیرعامل مجتمع فرهنگی انتشاراتی کتاب‌پردازان با انتقاد از اینکه گفتمان تفکر و توجه به استعدادهای معنوی در بین خانواده‌ها و جامعه رایج نیست، گفت: عدم توجه به گفتمان، تفکر جامعه را با خطر فقر فکری مواجه می‌کند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جلیل معماریانی روز گذشته در نخستین همایش «تفکر برتر و انسان خلاق» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امام رضا(ع) برگزار شد، به اهمیت تفکر و تعقل در زندگی انسان اشاره و تصریح کرد: آنچه انسان را از سایر موجودات متمایز می‌سازد، توانایی عظیم قدرت تفکر و تعقل اوست.


وی با بیان این مطلب که جایگاه و نقش تفکر در زندگی نقش اساسی دارد، افزود: استفاده از نیروی تفکر به ‌مثابه‌ جاری‌شدن آب‌های راکد و رودخانه‌های خشکیدۀ درون وجودمان است و همچنین درک نسیم حاصل از زندگی هدفمند در گرو تفکر است و تفکری که با طرح سؤال آغاز می‌شود با تدبر در طبیعت، نعمت‌ها، جامعه، تاریخ و خود انسان تغذیه می گردد.


مدیرعامل مجتمع فرهنگی انتشاراتی کتاب‌پردازان بیان داشت: شما سرمایه‌های این ملت هستید و به خوبی می‌توانید با تفکر و تعقل و استفاده صحیح از استعدادهای خود مقوله بیکاری را از میان بردارید و با تفکر اصولی در استعدادها و شناخت آن‌ها، می‌توانید به نقش واقعی خود در این دنیا پی ببرید و به خودشناسی و خودآگاهی برسید.


معماریانی ادامه داد: به دلیل اینکه گفتمان تفکر و توجه به استعدادهای معنوی در بین خانواده‌ها و جامعه رایج نیست، ما بسیار ضرر کرده‌ایم و بیم آن می‌رود که جامعه ما مبتلا به فقر فکری شود، این خطر بسیار عظیم است و آنچه زندگی ما را در معرض آسیب قرار می‌دهد بی‌توجهی به همین مسائل می باشد.


وی تصریح کرد: می‌توان با گسترش فرهنگ تفکر؛ اشتغال، اقتصاد، ازدواج جوانان و مسائلی از قبیل بحران هویت و اعتیاد و آنچه را که امروز به عنوان ناهنجاری‌های اجتماعی مطرح است را تا حد زیادی علاج، پیش‌گیری و اصلاح کرد.


عضو کارگروه فرهنگی و اجتماعی خراسان رضوی خطاب به دانشجویان افزود: تمام آنچه در جهان هستی وجود دارد آیه‌هایی است که از سوی خدا جلوه‌گری می‌کند که با تفکر صحیح نسبت به آن‌ها، می‌توان ریشه‌ها و اصول و پایه‌های شناخت خود را تقویت کرد و به چرایی و چگونگی زندگی انسان در این دنیا پی‌برد و آنگاه متوجه خواهیم شد که واقعا برای چه آمده‌ایم و در ادامه زندگی از ما چه می‌خواهند.


معماریانی بیان داشت: با تدبر در حادثه‌ها و نعمت‌ها و طبیعت و امکانات می‌توان به ادراکات حسی و تجربی رسید و این مواد خامی که تدبر درون ما تلنبار می‌کند به ‌وسیله تفکر مرتب می‌شود و به‌کار می‌افتد و با نتیجه‌گیری‌هایش زمینه‌هایی برای شناخت و حرکت ایجاد می‌کند.


وی افزود: فقط کافی نیست که دانش را برای دانش بیاموزیم؛ بلکه لازم است علومی را که فرا می‌گیریم زمینه‌ساز حرکت انسانی ما باشد. باید علم را وسیله حرکت خود قرار دهیم و سرعت رفتن خود را به کمک علم افزایش دهیم.


مدیرعامل مجتمع فرهنگی انتشاراتی کتاب‌پردازان خاطرنشان کرد: برای مدیریت تفکر، لازم است ابتدا بتوانیم سوالات خودمان را طرح و سپس آن‌ها را دسته‌بندی و سازماندهی کنیم. از طرفی توجه به ابعاد غیرواقعی انسانی مثل فکرکردن باعث می‌شود تا تصویرمان نسبت به خودمان تغییرکند و این تغییر در نگرش و بینش در برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌های مختلف زندگی‌مان تاثیرگذار است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار