آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۰۶۰۴
حداد عادل در همایش بین‌المللی قطب‌الدین شیرازی:

وب‌گاهی در فضای مجازی برای ثبت‌نام دانشمندان فارس ایجاد شود

رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی خواستار ایجاد وب‌گاهی در فضای مجازی برای ثبت‌نام دانشمندان بزرگ خطه فارس از صدر اسلام تاکنون شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، غلامعلی حداد عادل امروز در همایش بین‌المللی قطب‌الدین شیرازی در مرکز اسناد ملی فارس در شیراز با بیان اینکه کسانی که دورادور نام قطب‌الدین شیرازی را در تاریخ علم و فلسفه این کشور شنیده‌ اند، وقتی مطلع شوند که همایشی به نام آنها برگزار شده، خوشحال می‌شوند، تصریح کرد: باید خیلی زودتر از این زمان همایش بزرگداشت قطب‌الدین برگزار می شد.
 
وی همچنین با اشاره به اینکه زمانی که شرح حال قطب‌الدین را می‌خوانید به این نکته واقف خواهید شد که او یک عالم به تام معناست، افزود: قطب‌الدین یک عالم و نابغه است و معرفی او حتما ضرورت دارد.
 
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی ایران بیان کرد: جلساتی که در این همایش با بررسی مقالات تخصصی برگزار می‌شود، پرمغز و پربرکت است.
 
حداد عادل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویری کلی از شخصیت علمی قطب‌الدین، شاگردان و استادان وی تصریح کرد: قطب‌الدین بعد از اینکه مقدمات ابتدای را گذراند نزد اولین معلم علمی خود یعنی پدرش به طبابت پرداخت.
 
وی ادامه داد: زیاءالدین مسعود بن مصلح کازرونی پدر قطب‌الدین بود که ریاست بیمارستان مظفری شیراز را بر ‌عهده داشت و قطب‌الدین چهارده ساله بود که پدرش را از دست داد و بعد از آن نزد عموی خود کمال‌الدین ابوالخیر بن مصلح کازرونی فنون علمی طبابت را فراگرفت.
 
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در ادامه بر تلاش قطب‌الدین برای تسلط بر قانون ابن‌سینا و رفع مشکلاتی که در فهم قانون وی وجود داشت تأکید و تصریح کرد: قطب‌الدین سالیان درازی از عمر خود را به درک شرح قانون ابن‌سینا گذراند.
 
حداد عادل مقالات مرحوم مینوی و مشکات را دو مقاله‌ای که سابقه نوشته شده و در شرح حال قطب‌الدین شیرازی است بر جوانان حاضر در جلسه توصیه کرد و گفت: قطب‌الدین بسیاری از فنون علمی از جمله در رشته‌های ریاضی، نجوم و فلسفه را از استاد فرزانه‌ خود علامه خواجه نصرالدین طوسی آموخت.
 
وی بیان کرد: سرانجام تلاش‌های قطب‌الدین در طب وجود پنج جلد کتاب مفصل تفه السعیدیه در 28 سال تألیف وی است.
 
رئیس فرهنگستان زبان وادبیات فارسی، تاج‌الدین عبدالله اردبیلی، قطب‌الدین محمد رازی، نظام‌الدین نیشابوری و کمال‌الدین علی فارسی را از شاگردان به‌نام قطب‌الدین عنوان کرد و ادامه داد: جامعیت قطب‌الدین نمونه‌ای بارز از جامعیت حکما و علمای ما بوده است.
 
حداد عادل با بیان اینکه امروز هرکدام از ما وارد رشته‌ای که می‌شویم تنها چشم خود را بر آن متمرکز می‌کنیم و علاقه‌ای نداریم که از رشته‌های دیگرآموزش‌هایی داشته باشیم، گفت: متأسفانه تمامی رشته‌های ما در چند سال اخیر این روال آموزشی نادرست را ادامه داده‌اند و مقام معظم رهبری نیز در دیدار با کسانی که عهده‌دار برگزاری این همایش بوده‌اند آنها را متوجه این نکته کرده است.
 
وی ادامه داد: انسانی که 30 تا 40 سال درس بخواند؛ اما خارج از کار خود چیزی راجع‌به فلسفه، دین و هنر نداند باید از خود بپرسد که آیا انسان می‌تواند خود را راضی به چنین محدودیتی کند.
 
باید نسلی را تربیت کنیم که به دانشمندان گذشته ما شباهت داشته باشند
 
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی افزود: جامعه‌ای که مرکب از این افراد باشد جامعه‌ای درست نخواهد بود و باید تجدیدنظری در شیوه‌های آموزشی خود کنیم و نسلی را تربیت کنیم که به دانشمندان گذشته ما شباهت داشته باشند.
 
حداد عادل با اشاره به اینکه کتاب‌های دانشمندان بزرگی چون قطب‌الدین در بخش‌های ریاضی و نجوم کاملا علمی و فنی است، بیان کرد: امثال قطب‌الدین جهان‌بینی جامعی داشتند و خود را محدود به یک تخصص نمی کردند.
 
وی همچنین با بیان اینکه اعتقاد به خدا چتری بر همه معلومات دانشمندان بوده است، گفت: چه کنیم که دانشجویان با اساتید ما که کار علمی می‌کنند اعتقاد خدا را حفظ کنند و در واقع چه اتفاقی افتاده که معنویت کم‌رنگ شده است.
 
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره به اینکه استادان باید در کلا‌س‌های درس این بینش را به دانشجویان منتقل کنند که تعارضی بین علم و دین در فرهنگ ما وجود ندارد، گفت: استان فارس چه منطقه‌ای بوده که این همه بزرگان از آن برخاسته‌اند.
 
حداد عادل در پایان خواستار ایجاد وب‌گاهی در فضای مجازی برای ثبت‌نام دانشمندان بزرگ خطه فارس از صدر اسلام تا کنون شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار