رئیس پارک علم و فناوری لرستان از اختصاص 31.5 هکتار از اراضی دانشگاه لرستان به این پارک علمی در خرم آباد خبر داد.
یاراحمدی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، گفت: 31.5 هکتار از اراضی دانشگاه لرستان با حمایت های زمانیان، رئیس این دانشگاه و با موافقت هیئت امنای دانشگاه لرستان به پارک علم و فناوری استان اختصاص یافته که منتظر ابلاغ آن هستیم.
وی افزود: کاربری این زمین مختص به راه اندازی شرکت های دانش بنیان، مرکز رشد و ساختمان اداری پارک علم و فناوری است و پیش بینی کرده ایم که بیش از 400 شرکت دانش بنیان را در این محل مستقر کنیم، از این رو از حیث زمین در مرکز استان مشکلی نخواهیم داشت، البته در هر یک از شهرستان های بروجرد و دورود پیگیر تملک 40 هکتار زمین نیز هستیم.
پیگیری راه اندازی 3 منطقه فناوری در خرم آباد
رئیس پارک علم و فناوری لرستان همچنین از پیگیری های این پارک برای راه اندازی سه منطقه فناوری در خرم آباد با حمایت های عبدی، نماینده مردم خرم آباد در مجلس خبر داد و گفت: این مناطق در سه حوزه تولید دارو، فناوری حوزه سلامت و بهداشت و نساجی و صنایع شیمیایی راه اندازی می شود.
یاراحمدی ادامه داد: ساز و کار مناطق فناوری این است که شرکت های دانش بنیانی که در حوزه تولید دارو، فناوری حوزه سلامت و بهداشت و نساجی در استان فعال هستند، در این مناطق متمرکز می شوند و از ساختار و راهکارهای قانونی حمایت از شرکت های دانش بنیان و مناطق ویژه فناوری و ویژگی های مناطق آزاد تجاری بهره مند خواهند شد.
وی افزود: صنایع کلان دانش بنیان در این مناطق راه اندازی می شوند، البته این شرکت ها فراتر از شرکت های مستقر در مراکز رشد می باشند و در واقع شرکت هایی هستند که محصول را تولید و به بازار جهانی وارد می کنند.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: در راستای راه اندازی مناطق فناوری در خرم آباد، جلسات متعددی را با پشتوانه و پیگیری های خوب عبدی، نماینده خرم آباد داشته ایم که از جمله می توان به جلسات با داروسازها اشاره کرد، البته با وجود ظرفیت های استان در بحث داروسازی، نساجی و صنایع شیمیایی، مناطق فناوری می توانند موثر باشند.
یاراحمدی با اشاره به اینکه ساختمان مرکز رشد بروجرد در حال تعمیر است، افزود: با همکاری خوبی که فرماندار و کل دستگاه های اداری این شهرستان داشته اند بزودی شاهد افتتاح مرکز رشد بروجرد نیز خواهیم بود.
وی با ابراز نارضایتی از روند کند راه اندازی واحدهای تحقیق و توسعه در صنایع استان طی یک سال اخیر خاطرنشان کرد: واحد تحقیق و توسعه کارخانه سیمان دورود راه اندازی شده و با برخی از صنایع استان نیز در حال رایزنی هستیم که واحدهای تحقیق و توسعه را راه اندازی کنند، همچنین با بانک صادرات وارد مذاکره شده ایم تا شرکت های مرتبط با کانی های غیر فلزی را در راستای راه اندازی واحدهای تحقیق و توسعه تحت پوشش قرار دهیم.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: راه اندازی واحدهای تحقیق و توسعه در صنایع لرستان زمان بر است، البته در ابتدا باید تغییر رویکرد در نگاه مدیریتی صنعت صورت بگیرد و مدیران صنعتی بدانند که تصمیم گیری بدون تصمیم سازی معنا ندارد، با این حال متاسفانه مانند سابق دید سنتی بر مدیریت صنعتی استان حاکم است.
یاراحمدی در پایان با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری لرستان در اولین نمایشگاه بین المللی راه، مسکن و شهرسازی که هفته آخر آذر ماه امسال برگزار شد، به عنوان مدیریت ارتباط وزارت علوم و وزارت راه و شهرسازی مدیریت شرکت های دانش بنیان کشور را به عهده داشت، خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری لرستان در این نمایشگاه با ارائه 22 اختراع حضور پیدا کرد که غرفه این پارک بنابر نظر هیئت داوران نمایشگاه به واسطه نمایش مطلوب توانمندی ها و عملکرد اخترعات به عنوان غرفه برتر انتخاب شد و پارک علم و فناوری لرستان با اهدای لوح تقدیر و هدیه ویژه از طرف وزیر راه و شهرسازی مورد تجلیل قرار گرفت.
وی گفت: چند شرکت دانش بنیان این استان که در نمایشگاه حاضر بودند موفق به معرفی اختراعات خود شدند که از جمله آنها می توان به یک دستگاه حفار که در حال رایزنی برای ساخت و فروش آن به شرکت های این حوزه هستیم و از اختراعات استان است و دیگری دستگاه برش آسفالت اشاره کرد.