یادمان شهدای دانشگاه ارومیه با هزینهای بالغ بر شش میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید، اما زمانی که مسئولان دانشگاه خواستند پیکر دو شهید را ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جنگ ما که دفاعی مقدس بود، مثل نقاشی های سیاه و سفید زمستان، سپیدی هایی هم داشت؛ چندین هزار گل یاس سپید، پاک و مخلص آمدند برای دفاع از وطن، سپیدی قلب هایشان چشم نواز بود و قابل تقدیر، ایمان و یقینشان که چون نوری در دل سیاهی می درخشید، سپیدی خالص و نابی بود مثل برف...
بعضی وقت ها آنقدر برف می بارد که تمام رنگ ها و سیاهی ها را می پوشاند و فقط می ماند سپیدی؛ دفاع مقدس ما هم چنین حالتی داشت؛ مانند برف سپید و خالص بارید، آلودگی های وجود خیلی ها را از بین برد و چهره شان را سپید و دل هاشان را پاک کرد، می گویند هنگامی که خداوند برف یا باران را برای زمین هدیه می فرستد، درهای رحمت الهی بیش از همیشه باز است؛ پس حال که این شهدا مانند برف آسمانی و زیبا مهمان زمینمان شده اند، دعا کنیم برف روی قبور شهدا، آن یاس های خوش بویمان، را چنان نپوشاند که یادمان برود گاهی به دیدارشان برویم و دلی تازه کنیم.
شهید گمنام، تندیس زیبا و ماندگاری از سرافرازی و سلحشوری و میراث همیشه جاودان صحنه هایی است که تاریخ را با طوفان عشق خود درنوردید و ترجمان تازه ای از وفاداری و فداکاری شد.
در این میان دانشگاه ها به عنوان پایگاه اصلی رویش علم و دین باید با این منابع معنوی انس و الفت برقرار کنند تا بتوانند راه شهدا را که همان راه عزت و سعادت ابدی است، بپیمایند. این مهم در اردیبهشت ماه سال جاری اتفاق افتاد و پیکر شش شهید گمنام تفحص شده از مناطق عملیات فاو، به آذربایجان غربی انتقال یافت تا در دانشگاه های ارومیه به خاک سپرده شود.
پیکر دو تن از این شهدای گمنام در دانشگاه آزاد ارومیه و دو تن دیگر نیز در دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان دفن شد و قرار بود پیکر دو تن از شهدای گمنام هم برای تشییع و خاکسپاری به دانشگاه ارومیه منتقل شود.
کلنگ احداث یادمان شهدا در دانشگاه ارومیه از سوم خرداد ماه سال 88 همزمان با سالروز فتح خرمشهر توسط مسئول بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان غربی در ورودی این دانشگاه زده شد.
این یادمان بعد از دو سال با هزینه ای بالغ بر شش میلیارد ریال به بهره برداری رسید که بر روی سنگ های آن وقایع کربلا، انقلاب اسلامی و دوران هشت سال دفاع مقدس حک شده است.
اما پیکر این دو شهید با وجود میل باطنی مسئولان دانشگاه ارومیه، برای خاکسپاری به خوی منتقل شد.
بعد از کش و قوس های فراوان بین مسئولان برای پیدا کردن محلی برای تدفین شهدا، بالاخره تصویب شد پیکرهای این شهدا در تپه امیربیگ از ارتفاعات شهرستان خوی دفن شود؛ جایی که از امکانات کافی برخوردار نیست و مسئولان مصوب کردند این امکانات را مهیا کنند، اما با گذشت 9 ماه هنوز نصف این امکانات هم آماده نشده است.
حسن صدقی، رئیس دانشگاه ارومیه در این خصوص گفت: هنوز برای ما مبهم است که چرا مسئول بنیاد حفظ آثار استان از تدفین شهدا در یادمان آماده این دانشگاه امتناع کرد.
وی افزود: زمانی که قرار شد این شهدا را در دانشگاه ها دفن کنند، با اصرار فراوان از مسئول بنیاد حفظ آثار استان خواستیم تا پیکر دو تن از این شهدا را در یادمان دانشگاه ارومیه که از دو سال پیش آماده بهره برداری بود، دفن کنند؛ اما با مخالفت وی مواجه شدیم.
رئیس دانشگاه ارومیه ادامه داد: وقتی علت مخالفت را جویا شدیم، در جواب گفت که مکان یادمان برای تدفین شهدا مناسب نیست، در حالی که در سال 88 همین مسئول کلنگ زنی این مکان مقدس را زده بود.
صدقی تصریح کرد: شهدا به عنوان سرمایه های ایران اسلامی هستند و نباید ملاحظات شخصی، این قداست را از بین ببرد.
وی یادآور شد: بیشتر از چند جلسه حضوری و سه بار به صورت مکاتبه ای با وی پیگیر این مسئله بوده ایم.
میرقاسم سیدتاجی، مسئول بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان غربی هم در این خصوص گفت: من تشخیص می دهم که شهدا باید در کجا دفن شوند.
وی در پاسخ به این سوال که بودجه شش میلیارد ریالی از بیت المال در جایی صرف شد ولی شهدای گمنام در تپه ای خارج از شهر خوی به دور از امکانات اولیه دفن شدند، تصریح کرد: تشخیص اینکه شهدا کجا دفن شوند با بنده است.
مسئول بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس آذربایجان غربی از ادامه مصاحبه با خبرنگار امتناع کرد و گفت: در این مورد هر چه می خواهید، بنویسید!
البته در این راستا نیز دانشجویان دانشگاه ارومیه نامه ای اعتراض آمیز خطاب به رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور نوشته و طوماری را در این زمینه امضا کردند و رونوشت آن را به دفتر مقام معظم رهبری فرستادند.
همانگونه که قبلا گفته شد هم اکنون دانشگاه آزاد و علوم پزشکی ارومیه میزبان پیکر دو شهید گمنام هستند. حضور این شهدا علاوه بر افزودن به فضای معنوی دانشگاه، علم را با معنویت در هم می آمیزد و در نتیجه، بزرگانی چون شهیدان چمران، آوینی، باکری، علم الهدی و همت پرورش می یابند.
معنویت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با حضور شهدای گمنام دو چندان شده است
مجتبی نجم افشار، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در این خصوص گفت: بعد از تدفین شهدای گمنام در این دانشگاه، سعی شده تمامی برنامه های فرهنگی در جوار مزار شهدا برگزار شود.
وی افزود: این تدفین باید زودتر از این ها در دانشگاه ها انجام می گرفت، چراکه با حضور این شهدا، برنامه های دانشگاه از نظر کمی و کیفی تفاوت اساسی داشته است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در مورد چگونگی احداث یادمان برای این شهدا تصریح کرد: مسابقه طراحی این یادمان برگزار گردید و قرار شد ساخت این یادمان سال آینده صورت گیرد.
نجم افشار محل دفن این شهدای گمنام را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: شهدای گمنام در کنار مسجد و مقابل خوابگاه تدفین شده اند.
همه برنامه های دانشگاه آزاد ارومیه به زیارت شهدا ختم می شود
شهدای گمنام دانشگاه آزاد ارومیه نیز در باغ سیب محوطه این دانشگاه، به خاک سپرده شده اند و قرار است یادمانی برای این شهدا احداث شود که در حال حاضر طرح آن در واحد معماری وزارت علوم بررسی می شود.
حجت الاسلام حسن زاده، مسئول دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد ارومیه در این زمینه گفت: ما سعی داریم هر دوشنبه مراسم زیارت عاشورا را در کنار مزار شهدا برگزار کنیم، اما در روزهای سرد، این مراسم در مسجد امام حسین (ع) این دانشگاه برگزار می شود.
وی تصریح کرد: حضور شهدا در دانشگاه آزاد ارومیه معنویت خاصی به فضا بخشیده است و کل برنامه های این دانشگاه به زیارت این شهدا ختم می شود.
یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد ارومیه نیز با بیان اینکه دانشجویان تمایل زیادی دارند که برنامه های اجرایی در کنار مزار این دو شهید گمنام برگزار شود، گفت: در روزهای خاصی، تعدادی از دانشجویان با توزیع نذری در کنار مزار این شهدای والا مقام، معنویت این فضا را در محیط دانشگاه دو چندان می کنند.
این دانشجو یادآور شد: بنا به گفته رئیس دانشگاه آزاد ارومیه، قرار بود محوطه سازی یادمان شهدا آبان ماه امسال صورت گیرد که تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
حرمت شهدا با تدفین در دانشگاه آزاد ارومیه کمرنگ شده است
یکی از دانشجویان دختر رشته مدیریت دانشگاه آزاد ارومیه هم در این زمینه با اشاره به بی تفاوتی دانشجویان نسبت به شان و عظمت شهدا گفت: متاسفانه دانشجویی که برای ادای احترام و قرائت فاتحه بر سر مزار این شهدا حاضر می شود، توسط برخی از دانشجویان مورد تمسخر قرار می گیرد.
وی افزود: حرمت شهدا با تدفین در دانشگاه آزاد ارومیه کم رنگ شده است؛ ای کاش این شهدا را نیز به جای تدفین در این دانشگاه در مزار شهدا دفن می کردند.
این دانشجو گفت: انتظار می رفت با تدفین این پیکرهای مطهر، معنویت در فضای دانشگاه افزایش یابد؛ اما متاسفانه شاهد برخی بی حرمتی ها از سوی بعضی افراد بیماردل هستیم.