به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مصطفی پورمحمدی امروز در همایش «شعور انقلابی و حماسه سیاسی» که به همت تشکل جامعه اسلامی دانشجویان کشور در دانشگاه فرودسی مشهد برگزار شد، گفت: مهمترین مسئله کشور اقتصاد است و نمیتوان نسبت به آن بیاعتنا بود؛ به طوری که نقطه عبور از مشکلات به دو بال حماسه سیاسی که اساس آن انتخابات پیش روست و نیز بحث اقتصادی که محور تداوم کار می باشد، نیازمند است.
وی ادامه داد: اقتصاد ما دچار عارضه جدی است که شامل رکود و تورم است، رکود منجر به کاهش اشتغال و افزایش نقدینگی سبب تورم شده است؛ بنابراین باید در گام اول کشور را از حال رکود خارج کرد که با تولید و گسترش اشتغال و جذب سرمایه رکود و به دنبال آن تورم نیز از بین میرود.
پورمحمدی در خصوص برنامههای خود بیان کرد: حوزه صنعت بخصوص نفت، معدن و کشاورزی و بخشهای مولد و اشتغالزا مانند توریسم را مورد توجه جدی قرار خواهم داد و نخبگی را در کشور افزایش میدهم.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: سیاستهای ما باید روی تولید متمرکز و زیرساختها و تسهیلات اداری آن باید اصلاح شود در حوزه زیرساختی چند حوزه مهم است و اینکه دولت دهم نتوانست به حوزه تولید بپردازد این بود که نظام بانکی، بیمه، کمرگ، واردات، مالیات، تعرفه و اظهارنامه اصلاح نشد و تا زمانی این نظام اصلاح نشود، تولید ناکارآمد خواهد بود.
وی ادامه داد: تا مبارزه با فساد شکل نگیرد به تولید نمیرسیم در کشورهای پیشرفته و اروپایی فساد اخلاقی بیداد میکند؛ ولی فساد اقتصادی به شدت کنترل میشود و این در حالی است که در کشور ما هنوز فساد اقتصادی وجود دارد باید برای رسیدن به حماسه اقتصاد باید با فساد اقتصادی به طور جدی مبارزه کرد.
پورمحمدی مهمترین مشکل برنامه فرهنگی کشور را سست شدن اعتماد، امید و باورها دانست و افزود: دشمنان ما روی این مورد کار میکنند و تمام تلاششان این است که اعتمادزدایی کنند و باور و امید را از مردم بگیرند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: یک مدیریت موفق زمانی به جلو خواهد رفت که گردش شفاف اطلاعات وجود داشته باشد و اگر این مورد نباشد رخنه برای ایجاد فساد وجود خواهد داشت و این امر بدون دولت الکترونیک امکانپذیر نخواهد بود؛ بنابراین نظام اداری و تصمیمگیری کشور باید به اتاق شیشهای وارد شود.
وی در خصوص فرهنگ سازی به معنای واقعی و ارتقای فرهنگی گفت: در این راستا دولت خود به ارزشهای اخلاقی باید مقید باشد و همچنین اگر نتوانستیم مشکل فرهنگی را حل کنیم نباید آن را به یک امر عادی تبدیل کنیم و نسبت به عارضههای ضدفرهنگی بیاعتنا باشیم.
پورمحمدی با انتقاد از نظام آموزش و پرورش گفت: نظام آموزش و پرورش ذهن فرزندان ما را خسته میکند تا آنها را صرفا به مرحله دانشگاه و گرفتن مدرک لیسانس و فوق لیسانس برساند؛ در حالی که باید اصول پیشرفت، دانش پایه و آشنایی با زندگی را به نوجوانان آموخت؛ ولی متأسفانه آموزش و پرورش در کشور ما نظام آموزشی 40 سال قبل که در تاریخ اروپا منسوخ شده است را گسترش میدهد و بنده اگر مسئول شوم تعداد کتابهای مدارس را کاهش میدهم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: بد سیاستی بخصوص در زمینه ارز باعث شده پولهای افسانه ای در اختیار برخی قرار گیرد که باید این مسئله به طور کامل حل شود؛ در حالی که مسئولان تنها می خواهند با ایجاد فضای تبلیغاتی مسائل را پیش ببرند که این اشتباه است در کشور پول جمع میشود؛ اما کار تولیدی صورت نمیپذیرد به طور مثال پول نفت در پروسههای مختلف در بانک جمع میشود و همین امر باعث شده اقتصاد از حالت پویا خارج شده و فقط تبدیل به اقتصادی پول و سود پول شود.
وی در پایان یادآور شد: در ماههای اخیر صدهزار میلیارد تومان یارانه واریز شده که این امر منجر به افزایش نقدینگی در کشور شده است؛ در صورتی که کار تولیدی صورت نگرفته و این در حالی است که باید دولت هزینههای خود را کاهش دهد تا از افزایش تورم جلوگیری کند.