به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان؛ کامران باقری لنکرانی عصر امروز در پاسخ به پرسش های دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان دربرابرسوالی درباره نقاط قوت و ضعف دولت کنونی؛افزود:بعضی افراداعتقاد دارند دولت نهم و دهم پرکار بوده همین را نقطه قوت دولت می داننداماباید بگوییم پرکاری که بهره وری مثبت داشته باشد خوب است اما برخی پرکاری ها ضررشان بیش از نفع آن است.
وی افزود: در دولت نهم که در ابتدا روی آرمانها و ارزشها تاکید بود در جلسه ای که در محضر رهبر انقلاب درسال 84حضور یافتیم ایشان روی عدالت اجتماعی و توجه به آرمانهای امام (ره) و انقلاب تاکید داشتندواینکه براساس ارزشها جلو برویم.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری در ادامه گفت: ایشان در همان جلسه فرمودند؛حرف زدن و شعار دادن یک مسئله است وپایداری روی شعارها حرف دیگراست.
نقاط ضعف دولت از آنجایی شروع شدکه نسبت به نقاط قوت کار کم کاریهایی شد
لنکرانی با اشاره به اینکه نقاط ضعف دولت از آنجایی شروع شدکه نسبت به نقاط قوت کار کم کاریهایی شد،درصورتی که پایداری به اصول داشته باشیم اگر همراهان دچار فساد شویم اصول به ما می گوید خودمان برخورد لازم راداشته باشیم نه اینکه بگوییم برخورد با اینها خط قرمز ماست؛ البته کارنامه دیگران را باید مرور کنیم خیلی ها در اطرافیان شان نقاط ضعف می بینیم و به بهانه تکنوکرات بودن اطرافیان ولایت مداری را بهانه کنترل افراد می دانندمی گویند ما خودمان با ولایت مداری خوبی که داریم می توانیم این افراد را کنترل کنیم.
مدیریت دولت یازدهم باید حزب الهی و متعهد به انقلاب باشد
وی درباره مدیریت دولت یازدهم گفت: مدیریت دولت یازدهم باید حزب الهی و متعهد به انقلاب و در عین حال کاردان و کارشناس باشدآن روزی که می گفتند شما متعهد هستید وعده ای در کنارشان متخصص درحالی که دانش اموختگان بعد انقلاب نسل بزرگی از متعهدان و متخصصان را روی کار آورده است که می تواندبدون تعصب وگرایش خاصی با استفاده از همین رویکرد جوان گرایی و ارزش مداری نمونه موفقی از کار آمدی و ضابطه مندی رابه نمایش بگذارد.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر هدفمندی یارانه ها وسهام عدالت؛ گفت: درمورد سهام عدالت باید بگوییم اصل موضوع کار خوبی بود اما اتفاقی که افتاد تعدادی شرکت های دولتی و وابسته که سهام شان به مردم واگذار شد قراربود با تغییرات در مدیریت این شرکت ها ، بهره وری ها افزایش یابد و از آویزان بودن به بودجه عمومی دولت دورباشند باشند که عملا این اتفاق نیفتاد.
وی ادامه داد: این موضوع که مالکیت مردمی در اقتصاد نهادینه شودو به نفع طبقات محروم استفاده شود حاصل نشد .
تغییر در سیاست هدفمندی یارانه های عوارضش بیشتر از نفعش است
باقری لنکرانی درباره هدفمندی یارانه ها نیز تصریح کرد: اجرای هدفمندی یارانه ها با مصوبه مجلس عملیاتی شد وباید امتداد یابد ولی تغییر در این سیاست عوارضش بیشتر از نفعش است اما اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها تنها با گران شدن حاملهای انرژی به بیش از 4الی 5برابر به نفع کشورمادر شرایط کنونی نیست چرا که با افزایش قیمت حامل ها قیمت تمام شده تولید افزایش و اثار کمرشکنی خواهد داشت.
وی افزود: این اقدام درشرایط کنونی باعث بدتر شدن اوضاع اقتصادی می شود در نتیجه ادامه بحث هدفمندی یارانه ها باید با شیب مناسب وبنا به اقتضائات کشور ورعایت مصلحت دربرابر مضرات احتمالی باشد.
باقری لنکرانی با اشاره به ضرورت ایجاد نگاه آرمان گرایی براقتصاد کشور گفت: اساس برگران شدن کالا ها دراقتصاد بر نگاه آرمان گرا و اصول محور تطبیق نداردوبرعکس آن دراصول و روایات دینی ما ست که باید کالاها ارزان تر بدست مردم برسد.
مسکن مهر نتوانست در کنترل نرخ مسکن تاثیر خوبی داشته باشد
وی همچنین درباره مسکن مهر نیز گفت: مسکن مهر یکی از آثار مثبتی داشت خانه دار شدن جمعیت زیادی درکشور بود ولی مسکن مهرچون پروژه ای انجام شد نتیجه لازمی که باید در بازار مسکن بگذارد نگذاشت در نتیجه با اجرای طرح ها با مسکن مهر واحدهای مسکونی کشور بصورت تصاعدی رشد کرد اما موفقیتی دررعایت اصول شهرسازی و کنترل مسکن نداشت.
وزیر اسبق بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه اصولی در مدیریت شهری قراردادیم که هوا را فروختیم وبرج سازی کردیم و با این کار قیمت زمین را افزایش دادیم و درنتیجه مسکن مهر نتوانست در کنترل نرخ مسکن تاثیر خوبی داشته باشد؛ افزود: از سوی دیگر فرهنگ ما با زندگی در مجتمع های چند صد خانواری سازگاری ندارد و برای مسکن مهر احتیاج به پیوست فرهنگی دارد.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری درپاسخ به سوالی درباره اینکه دادن یارانه به روستائیان با کاهش تولید همراه بود؛ گفت: اینکه با ادامه هدفمندی یارانه ها در روستاها مردم کار را رها کرده اند توهین به مردم ایران است البته پرداخت یارانه ها در روستا چون هزینه های زندگی در روستا درمقایسه با شهرکمتر است ، آثار اقتصادی مثبتش بیشتر بوده و در شهرها بدلیل اینکه کفاف نرخ تورم به ویژه در کلان شهرها را نداده زیاد موفق نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: البته می شود با تمهیداتی کمک کرد که پرداخت یارانه ها بیشتر در خدمت تولید باشد واینکه چه راهکارهایی بدهیم تاحمایت های دولت بیشتر به سمت ترغیب به فعالیت اقتصادی برود.
باقری لنکرانی در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری درباره اقتصاد اسلامی یا اقتصاد ربوی و همچنین وضعیت نظام بانکی کشور؛ گفت: درباره نظام بانکی کشور در زمان امام راحل که اشکالی به سیستم بانکی وارد شد ایشان گروهی را مسئول پی گیری کار و تدوین قانونی کرد و در نهایت قانون در مجلس تایید و به تایید شورای نگهبان رسیدوآیت اله رضوانی مشاور اصلی کا ربود که تا آخر این لایحه پی گیری کردند.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری تصریح کرد: قانون لازم الاجرا است و کسی هم نمی تواند به صورت غیر واقعی با قانون مخالفت کند اما نکته این است که از راه صحیح خودش قانون را اصلاح کند یک برنامه ما بر برای اصلاح اقتصاد تحول سیستم بانکی است. واین که پول کار نکند بلکه تخصص و کار محورباشد.
وی با انتقاد از برخی سیتم های بانکی کشور اظهار داشت: وقتی که بهترین ساختمانهای شهرها را بانک ها دارند و تمایل به بانک سازی بیشتر است مشخص است یک جای کار اشکال دارد که اشکال کار به خلق پول برمی گردد.
باقری لنکرانی بیان داشت: وقتی با این نگاه که بانک مرکزی از سیاست های پولی برای نیاز روزمره و نه برای رونق اقتصاد استفاده کند مشکلات به وجود می آید وبرای حل این مشکلات ما با نگاههای رادیکالی که قانون مصوب را از بین ببرد مخالفیم اما با نگاه آرمانگرایی می توان اصلاحات درست را اعمال کرد.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری در پاسخ به برخی شبهات درباره جبهه پایداری و رهبر جبهه یعنی آیت اله مصباح گفت: مانند آیت الهح مصباح با 80سال سن با سطح بالای علم و فقه و فلسفه کمترشخصیتی داریم و تواضعی که وی درباره رهبر دارند بسیار مهم است و ایشان هرگاه درباره مطلبی توسط رهبر اشاره ای بشود موظیفه خود می داند آن را ترویج کند.
هیچ جا ازسیاست جدا نبودم
وی درباره وضعیت سیاسی فعالیت خود گفت: هیچ جا ازسیاست جدا نبودم این حرف جدایی از سیاست درست نیست و برای همه مدیران حضور در فعالیت ها کار واجبی است وکاری تصعنی نسیت اتفاقا انتقاد داریم از کسانی به بهانه علم آموزی از این وظیفه شانه خالی می کنند .
جریان اصلاحات در کشورما الان با بحران های جدی روبروست
باقری لنکرانی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت جریان اصلاح طلب درکشور گفت: جریان اصلاحات در کشورما الان با بحران های جدی روبروست این بحران برخلاف تلاش عده ای است که می گویند بدلیل این است که چند تن از اصلاح طلبان در حصار خانگی زندان هستند بلکه نتیجه سو رفتار رهبران اصلاحات است.
وی افزود:مهم ترین چالش این جریان این است که کسانی که ادعای رهبری جریان را دارند با بدنه اصلاحات گسست پیدا کردند در بدنه جریان کسانی دلسوز هستند ونظام را قبول دارند و توجه به منافع ملی در دیدگاهشان موج می زند اما در طرفی که رهبر اصلاحات هست نوعی خودنمایی ،تلاش برای حفظ جایگاه قبلی وآرا گذشته درانتخابات ها باعث گسست جدی بین دو گروه شده است وبرای هیمن در معرفی کاندیدا دچار بحران شده اند.
باقری لنکرانی اظهار داشت: ما اینجور منطقی را منطق صحیحی نمی دانیم واین صحبت ها که ناشی از ضعف شخصی است برای کسی رهبر جریان است ضعف تلقی می شود.
طی چهار سال گذشته کشور ما دچار فرصت سوزی های مختلفی شد
وی خاطرنشان کرد: در طی چهار سال گذشته کشور ما دچار فرصت سوزی های مختلفی شد که افراد مختلفی در ان مقصر بودند افرادی که در دامن زدن به شایعات آشوب ایجاد کردند اما وقتی بدنه اجتماعی هم پس زد اینها با تاسیس شبکه های غیر واقعی سعی کردند مطلب را تا 8ماه ادامه بدهند اینها چیزی است که مردم کشور ما فراموش نمی کنند.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری در ادامه گفت: کسانی پشتیبان این مسائل بودند این ها اسمش را آزادی نمی توانیم بگذاریم فقط تلاش برای براندازی نظام ما بود چرا که به اذعان وزیرامور خارجه وقت و رئیس جمهور امریکا در مرداد 88 گفتند ما از این جریان قطع امید کردیم چرا که موجی می خواستند نمی تواند ایجاد کند .
وی درباره برخی تبلیغات خاص و مبتنی بر کلمه بهار گفت: انشاله بهار حقیقی یعنی مهدی (عج)بیاید و بهارهای دروغین جای خودرا بدانند.
باقری لنکرانی با اشاره به اینکه کسی فرددیگر را بدلیل اینکه به تفکر سیاسی خاصی علاقمند است نمی تواند مورد انتقاد قراردهد؛ اظهار داشت: دولت یازدهم حتماً یکی از وظایفش این است که فضای نقد را باز کند نقاط ضعف دولت کنونی رامی دانیم که نقد پذیری اش کم بود.
درصورت انتخابم اولین اقدام شبکه نخبگان به عنوان سرمایه اجتماعی و انسانی تشکیل می دهم
وی تصریح کرد: در صورت انتخابم اولین اقدام من در فاصله بین اعلام نتیجه منتخب مردم تاتنفیذ حکم، تشکیل شبکه نخبگان به عنوان سرمایه اجتماعی و انسانی است.
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری ادامه داد: اگر خیلی ها می گویند هاشمی نیایید برای این است که هاشمی مخالفین سرسختی دارد و یکی ازدلایل مهم این مخالفتها است که تجربه دولت سازندگی با تجربه نوعی اشرافیت و افزایش فاصله طبقاتی و ویژه خواری مجددا در کشور برسر کار نیاید.
با هر نوع حرکت شتاب زده و بدون برنامه به ویژه در دانشگاها مخالفم
وی ادامه داد: برخی اساتید دانشگاهی سیاست های خاصی را دنبال می کنند که برخی دانشجویان حق خود می دانند با این اساتید برخورد شود درحالی که بنده شخصاً با هر نوع حرکت شتاب زده و بدون برنامه به ویژه در دانشگاها مخالفم چرا که به ضرر کشور و منافع ملی است .
وی تفکیک جنسیتی دانشگاهها را نوعی ساده ا نگاری در بحث اسلامی شدن دانست و افزود: تفکیک جنسیتی مطالعاتی درمقالات اموزش عالی از کشورهای سکولار چاپ شده کلاسهای با تفکیک جنسیتی در برخی رشته ها بهره وری خوبی داشته است در ایران در دانشگاه علوم پزشکی 67درصد ووردی خانم هستند طبابت همه افراد را باید تعلیم داده شوند و اینها نمونه نکاتی است که در برنامه ریزی برای تفکیک جنسیتی باید مد نظر باشد وقانون همه ویا هیچ را نمی توانیم دراین مورد صادرکنیم .
تا کنون درجهت استفاده از دستاوردهای علمی دانشگاه کارهای خاصی نشده است
باقری لنکرانی با اشاره به گذشت 79سال از عمر دانشگاه در ایران اظهار داشت: تا کنون درجهت استفاده از دستاوردهای علمی دانشگاه کارهای خاصی نشده و فقط در سالهای اخیردرمسائلی مثل بحث هسته ای یا صنایع بایو تکنولوژی و نانوکارهایی شده ودر خیلی جاها چرخه علم و فناوری را نتوانستیم تکمیل کنیم اولا که باید از ظرفیت دانشگاه برای حل مشکلات کشور استفاده کنیم ، صرفا با مقاله نویسی در سطح بین المللی معضل کشورحل نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: به تعبیر بزرگان باید کاری کنیم عالم دانشگاهی ما ایمانش در زمان تحصیل یا تدریس رو به فزونی بگذارد هرچند رسیدن به این مرحله سخت است اما توقع می رودمدنظر باشد.
اقتصاد ایران بیمار مزمنی بود که این شرایط حالش را بدتر کرده است
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری بیان داشت: مشکلات وقایع دو سال اخیرهم تحریم هم سو مدیریت هم برخی تصمیم گیری یا تصمیم نگرفتن ها در یک اقتصاد سالم رخ نداده اقتصاد ایران بیمار مزمنی بود که این شرایط حالش را بدتر کرده است.
باقری لنکرانی درباره درآمدهای نقتی در اقتصاد نیز اظهار داشت: برخی هزینه های نفتی غیر قابل اجتناب است که بایددر کشور پرداخت شود ولی برخی هزینه ها قابل مدیریت است که اینها در بحث شرکت های دولتی یا پروژه های عمرانی هزینه هایی هستند که می توان کم کرد از طرف دیگر برای افزایش درآمد دو رکن مختلف است که همه اقتصاد دانان رویآن تفاوت نظر دارند اینکه ارزش افزده محصولات بالاتر ببریم وجلوی خام فروشی را در کشور بگیریم چه در حوزه معدن، چه پتروشیمی و چه بخش های دیگری که محصولاتشان را خام فروشی می کنند.
وی افزود: زمانی مالیات تنها برحقوق کارکنان دولت اختصاص داشت اما با پیشرفت حوزه های مالیاتی مالیات سایر مشاغل نیز اختصاص داده شد اما با یک واقعیت تلخ روبرو هستیم وآن اقتصاد غیر رسمی که در کشورداریم و جایی ثبت نمی شود ،این اقتصاد غیر رسمی باعث شده درآمد های مالیاتی واقعی نباشند و افرادی که درآمد هنگفتی دارند هیچ مالیاتی پرداخت نکنند.
شناسایی پنج دهک پایین جامعه آسان نیست
کاندیدا ریاست جمهوری 92تصریح کرد: برای شناخت پنج دهک پایین جامعه شناسایی به این آسانی نیست چند مسئله داریم اینکه چگونه درآمدهای درمعرض آسیب را درست بشناسیم و راههای مختلفی برای تامین معیشت این افرادایجاد کنیم که از راه رونق تولید داخلی وهمچنین اصلاح نظام بانکی می توان وارد شد.
وی درباره وضعیت جبهه پایداری گفت: قرار ما از اول در این بود که جبهه گفتمانی باشد شاخص این نبوده که افرادی عضو جبهه باشند یا نباشند درحالی که ما با نمایندگان تایید شده جبهه جلساتی گذاشتیم وصحبت هایی که شد دوستان به این اجماع رسیدند که بنده را به عنوان کاندیدای جبهه معرفی کنند.
تفاوت نگاهها گاهی نگران کننده است و ایجاد شائبه می کند
باقری لنکرانی افزود:گاهی اوقات حرفهای عجیبی می شنویم به طور مثال درسال 84اقای احمدی نژادگفتند : کسی بخواهد رئیس جمهور باشد باید سابقه وزارت داشته باشد و تنها با کار در شهرداری تهران نمی تواند کاندیدا شود و حالا امسال می گویند کسی می خواهد با سابقه حضور در شهرداری تهران وارد عرصه شوند را ترجیح می دهند برسابقه وزارتی!
وی با تاکید براینکه دراین زمینه مرجع تشخیص ما شورای نگهبان است؛ گفت: فکر می کنیم خوب است انسان یک حرف در همه مقاطع داشته باشد این تفاوت نگاهها گاهی نگران کننده است و ایجاد شائبه می کند.
لنکرانی افزود: انتخابات 92 چند قظبی است و نکته عجیب در انتخابات امسال این است افرادی از اول آمده اند که انصراف بدهند و این نباید باشدکه با وقت مردم بازی کنند وقت چرا که تلقی لابی گری سیاسی را در نزد مردم می کند جایگزینی رای وجود ندارد هرکسی را مردم خودشان قضاوت کنند رای می دهند.
وی بیان داشت:قراراست هیئت دولت درباره مسائل کلان کشور صحبت کند وشرکت سهامی نیست افرادی که دولت را تشکیل می دهند باید اشخاص حقیقی باشند نه نماینده دسته ها یا گروههای سیاسی ،این بهانه برای برخی افراد است که سهمیه در کابینه دولت آینده قائل می شوند.
وی ادامه داد:اخلاق ونقد دو بعد جداگانه هستندباید بدانیم اگر در صحنه فعالیت هستیم و حرفی می زنیم یک رکن اش این است رویکردها جهت گیری ها را نقادانه بررسی کنیم اشکال اینجاست برخی افراد عوض پرداختن به شخصیت دیگری به خانواده و زندگی خصوصی وی توجه می کنند ،در حالی که نقد محترمانه صحبتها عین اخلاق سیاسی است.
کسی نباید به احدی از کاندیدها توهین کند
باقری لنکرانی با اعلام اینکه کسی نباید به احدی از کاندیدها توهین کند؛ گفت: ما تفاوت نظر داریم اما تفاوت نظر و نقد منصفانه با توهین فرق می کند، دراین جور قضایا همه باید منصف باشند خیلی ازکسانی صحبت از اخلاق می کنند و جبهه پایداری دچار بداخلاقی سیاسی است دو هفته است تمام هدفشان را روی زندگی خصوصی یک بنده خدا گذاشته اند.