کد خبر:۲۵۰۱۵۸
حال پزشک خانواده چطور است؟- 3

خراسان رضوی؛ آماده اجرایی شدن طرح پزشک خانواده

خراسان رضوی از استان‌های مورد تاکید در اجرای طرح پزشک خانواده است که با اجرایی‌شدن این طرح در استان، 4 میلیون نفر تحت پوشش آن قرار می‌گیرند.‌

گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، پزشک خانواده از سال قبل به صورت عملی در شهرها آغاز شد و در دو شهر مازندران و فارس تا مرحله نخست آن به اجرا گذاشته شد که اکنون در مازندران یک میلیون و 400 هزار نفر و در استان فارس دو میلیون نفر با مشارکت 1100 پزشک جمعیت تحت پوشش طرح پزشک خانواده هستند.

 

در حال حاضر در هشت استان قزوین، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خوزستان، یزد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان مرحله استقرار پزشک خانواده به اجرا درآمده است و حدود 15 میلیون نفر جمعیت در این هشت استان جدید تحت پوشش پزشک خانواده در خواهند آمد.

 

برای اجرا شدن پزشک خانواده در خراسان رضوی مشکلی نداریم

 

رضا سعیدی، رئیس سازمان بهداشت خراسان رضوی در مشهد بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو 10 دانشگاهی که نسخه جدید طرح پزشک خانواده به آن ها ابلاغ شده است، نیست؛ ولی ما در حال حاضر  زیر ساخت های اجرای این طرح را آماده می‌کنیم تا زمانی که به ما ابلاغ شد طرح را اجرا کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه برای انجام هر کاری یک سری مقدمات باید فراهم شود، افزود: ما باید حدود چهار میلیون نفر را در استان تحت پوشش در بیاوریم که اگر سرانه لازم برای این تعداد را با در نظر گرفتن نیروی لازم و امکانات خدماتی به آنها را نفری 2500 تومان حساب کنیم حدود 10 میلیارد تومان می‌شود که این مبلغ توسط بیمه حساب خواهد شد.

 

رئیس سازمان بهداشت خراسان رضوی در مشهد با اشاره به نیروی مورد نیاز برای اجرای این طرح در استان خراسان رضوی گفت: در نسخه 02 ما به ازای هر 2500 نفر یک پزشک را در نظر گرفتیم که اگر این نسبت را برای چهار میلیون نفر حساب کنیم ما به 1700 پزشک عمومی نیاز داریم و این هم در صورتی است که هر پزشک از تمام ظرفیت پذیرشی خود استفاده کند.

 

سعیدی افزود: در مراحل اولیه کار 2000 پرشک عمومی، 2000 ماما، 1000 پرستار و 600 متخصص برای همکاری در اجرای  این طرح در استان ثبت نام کرده‌اند.

 

وی به سایر تلاش‌های صورت گرفته برای ایجاد زیر ساخت های لازم برای اجرای طرح اشاره کرد و گفت: علاوه بر تلاش‌های صورت گرفته در راستای ثبت نام مردم و همین طور نیروهای لازم برای اجرای طرح، 1400 دستگاه رایانه برای توزیع در سیستم ثبت نام جهت ثبت اطلاعات اشخاص و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت خریداری شد، هماهنگی های لازم با مخابرات برای دسترسی به اینترنت انجام شد و تلاش شد مراکز بهداشتی تجهیز شوند.

 

رئیس سازمان بهداشت خراسان رضوی در مشهد با بیان اینکه سرعت انجام مراحل ابتدایی طرح در استان خراسان راضی کننده است، تصریح کرد: با اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو 10 دانشگاهی نیست که طرح پزشک خانواده در آن به صورت پایلوت اجرا می شود؛ ولی ما برای شروع این طرح مشکلی نداریم.

 

سعیدی گفت: این طرح در ابتدا ایراداتی داشت؛ ولی با رفع ایرادات طرح ساده تر و اجرایی تر شده است و اگر روزی به ما اعلام شود که طرح باید اجرا شود و تامین اعتبار لازم هم به خوبی صورت گیرد، مشکلی برای اجرا نداریم.

 

طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع به عنوان بزرگترین طرح ملی حوزه سلامت از سال 84 با مشارکت مجلس، وزارت بهداشت و بیمه‌ها در روستاهای کشور کلید خورد و در نهایت در سال گذشته نیز این طرح در برخی شهرها بر حسب جمعیت آغاز شد.

 

مبنای طرح پزشک و نظام ارجاع در آغاز، برای پوشش مراقبت های سلامت از زمان تولد برای افراد تعریف شده بود که بر این مبنا این مراقبت ها در طول عمر افراد نیز باید ادامه می یافت که در طرح نخست مبنا بر تشکیل یک تیم 17 نفره متشکل از متخصصان متعدد بود که متعاقب آن این طرح در برخی از شهرها و حتی در تهران نیز به اجرا درآمد.

 

ولی پس از کش و قوس های انتصابات در وزارت بهداشت به خصوص پس از تغییر وزیر بهداشت و برخی معاونان این وزراتخانه، طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز با تغییرات عمده ای مواجه شد؛ بطوریکه در گام نخست تیم های گذشته طرح پزشک خانواده کنار گذاشته و طرح پزشک خانواده با محوریت یک پزشک و دستیارانش تعریف جدید شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار