کد خبر:۲۵۱۸۲۰
حال پزشک خانواده چطور است؟-4
اجرایی نشدن پزشک خانواده در گیلان به علت زیر بار نرفتن بیمه
پزشک خانواده در گیلان به دلیل مشکلاتی چون بیمه خدمات درمانی و زیر بار نرفتن بیمه برای پرداخت به موقع مطالبات پزشکان و پرستاران اجرایی نشده است.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»،طرح پزشک خانواده یکی از موفق ترین طرح ها بوده که در دولت قبلی به اجرا در آمده است.
گیلان جزو نخستین استانهای ایران است که همه جمعیت روستایی آن تحت پوشش طرح پزشک خانواده است که با این طرح یک میلیون و 182 هزار نفر تحت پوشش این طرح هستند.
در این طرح که فقط در روستاها اجرایی شده است، بیش از یک میلیون نفر تحت پوشش قرار گرفته اند و 278 تیم سلامت در 178 مرکز بهداشتی- درمانی روستایی طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع پزشک خانواده را اجرا می کنند.
هزینه های درمانی افرادی که از این طرح در روستاها بهره می برند به کمتر از 30 درصد کاهش یافته است.
کاهش هزینه های درمانی بیماران، افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و توزیع عادلانه این خدمات و کاستن هزینه های غیر ضروری از مزایای طرح پزشک خانواده است.
حسن بهبودی در این خصوص گفت: طرح پزشک خانواده روستایی به مدت هشت سال است که در روستاها اجرا شده و تمام روستاییان تحت پوشش کامل این طرح هستند.
وی با ببان اینکه طرح پزشک خانواده یکی از طرح های موفق دولت گذشته بوده است، افزود: مردم روستا با اجرای این طرح مشکلات خود را حل می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان داشت: بیماران روستایی بعد از اینکه به پزشک مراجعه می کنند و پزشکان با سیستم ارجاع آنان را به بیمارستان های دولتی و و داروخانه های حواشی شهر ارجاع می دهند مشکل بیماری آنان حل می شود و با هزینه پنج تا 10 درصد داروهای خود را تهیه می کنند.
بهبودی خاطرنشان کرد: استقبال فراوانی از این طرح هم از طرف روستاییان و هم از طرف پزشکان برای اجرای این طرح صورت گرفته است؛ چراکه به لحاظ اقتصادی به نفع روستاییان است.
وی از تلاش برای فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای اجرایی شدن طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرها خبر داد و گفت: در هر شهری که برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع اجرا می شود هر یک از افراد تحت پوشش یکی از بیمه های پایه، حق دارند یکی از پزشکان خانواده رابه عنوان پزشک خود انتخاب کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: پزشک خانواده و تیم سلامت در مرحله اول مراقبت های اولیه تمام افراد تحت پوشش در قالب گروه های سنی نوزادان، کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان، سالمندان و مادران باردار را انجام داده و در صورت تشخیص پزشک خانواده، بیمار به پزشک متخصص ارجاع داده می شود.
بهبودی عدم اجرای طرح پزشک شهری را مشکل بیمه خدمات درمانی عنوان کرد و گفت: به جهت اینکه بیمه خدمات درمانی زیر بار پرداخت به موقع مطالبات پزشکان و پرستاران نمی رود، هنوز موفق به اجرای طرح پزشک خانواده شهری نشدیم.
وی ادامه داد: پزشکان به جهت اینکه نباید مطب اختصاصی تهیه کنند و در مراکز بهداشت و درمان به مشکلات بیماران بپردازند از این طرح استقبال کرده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به تلاشهای صورت گرفته برای ایجاد زیرساخت های لازم برای اجرای طرح پزشک خانواده شهری اشاره کرد و گفت: آمادگی اجرای طرح پزشک خانواده شهری را داریم و کارهای زیربنایی در راستای ثبت نام مردم، تقسیم بندی، خوشه بندی و همچنین کامپیوتری کردن مراکز، قرارداد و هماهنگی با مخابرات برای دسترسی به اینترنت و دیگر کارها انجام شده است و اگر بیمه خدمات درمانی پرداخت مطالبات پزشکان را تقبل کند، طرح پزشک خانواده شهری اجرا خواهد شد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.