به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد صادق علمی امروز در سلسه نشستهای علمی بخش دانشگاهی در هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد گفت: برای فهم سبک زندگی اسلامی باید سراغ پیامبر(ص) و عترت او رفت؛ زیرا اینها جبهههای قرآنی هستند.
وی به حدیث شریف کساء اشاره کرد و بیان داشت: در جریان بزرگی که در این حدیث در کمتر از دو ساعت اتفاق میافتد به زیبایی میتوان سبک زندگی اسلامی را مشاهده کرد.
رئیس شورای قرآن و عترت دانشگاههای خراسان رضوی در ادامه به نقد از مردم پرداخت و گفت: متاسفانه ما مردم عادت کردهایم به جای رجوع به قرآن و اهل البیت(ع) که تمام زندگی ما را به زیبایی تحت تاثیر قرار میدهند به سراغ غرب رفته و از متفکرانی گدایی کنیم که جایگاه واقعی آنان مشخص نیست.
علمی حداقل فایده این نمایشگاهها را ترویج نام قرآن و عترت در میان مردم دانست و بیان داشت: یکی از اهداف این نمایشگاهها این است که به ما بیاموزد باید سراغ قرآن و عترت برویم تا زندگی خود را در عمل اسلامی کنیم.
وی در ادامه به تفسیر حدیث کساء پرداخت و بیان داشت: روزی رسول خدا(ص) در بدن خود احساس درد و ناتوانی کردند به در خانه دختر خود فاطمه (س) رفتند و از ضعف خود ایشان را مطلع کردند.
رئیس شورای قرآن و عترت دانشگاههای خراسان رضوی ادامه داد: دختر پیامبر(ص) پدر خود را در آغوش گرفتند و به خانه بردند و از این درد به خداوند پناه بردند، پیامبر(ص) به دختر خود فرمودند: «برای من همان ابای یمانی یا کساء یمانی را بیاور و روی من بینداز».
علمی افزود: فاطمه زهرا(س) کساء را آوردند و پیامبر به زیر آن دراز کشیدند در این لحظه حضرت زهرا(س) به پدر خود نگاه کردند چهره ایشان را چون ماه شب چهارده دیدند و پس از مدتی امام حسن از درب داخل شدند.
وی افزود: امام حسن(ع) در ابتدا سلام کردند و مادر به زیباترین شکل پاسخ گفتند: «سلام ای میوه دلم و وای نور چشمم»، امام حسن(ع) فرمودند: «بوی عطر پدربزرگم به مشام میآید»، حضرت زهرا(س) فرمودند: «بله ایشان در زیر کساء استراحت میکنند».
رئیس شورای قرآن و عترت دانشگاههای خراسان رضوی ادامه داد: در این لحظه امام حسن(ع) به خدمت پدربزرگ خود رفتند سلام کردند و به زیبایی پاسخ گرفتند اجازه داخل شدن بر کساء را خواستند و رسول الله(ص) اجازه دادند، پس از دقایقی امام حسین(ع) و دقایقی بعد مولا علی(ع) وارد منزل شدند.
علمی بیان داشت: امام حسین(ع) و مولا علی(ع) نیز به همین شکل سلام کردند به حضرت زهرا(س) و به سوی رسول الله (ص) رفته اذن دخول خواستند و در پایان حضرت زهرا(س) به خدمت پدرشان رفتند و اجازه وارد شدن بر کساء را خواستند.
وی بیان داشت: پس از قرار گرفتن هر پنج تن به زیر کساء خداوند به فرشتگان خود میفرماید: «من هر آنچه در آسمان و زمین و خشکی و بحر و نهر است را برای و به واسطه این پنج تن که در زیر کساء جمع شدهاند، آفریدم».
رئیس شورای قرآن و عترت دانشگاههای خراسان رضوی گفت: جبرئیل از خداوند میپرسند این پنج تن چه کسانی هستند؟ و خداوند اینگونه خطاب میکنند فاطمه و پدر او و همسر او و فرزندان او این تعبیر بسیار تعبیر بلندی است.
علمی، فاطمه(س) را از سوی خداوند محور معرفی کرد و بیان داشت: در این حدیث خداوند همه چیز را حول محور فاطمه(س) میچرخاند و در حقیقت فاطمه(س) فلسفه خلقت است.
وی در ادامه به پایان این حدیث اشاره کرد و بیان داشت: در پایان این حدیث آمده است: هر گاه جمعی از شیعیان ما گرد هم جمع شوند و این حدیث را بخوانند مادامی که در کنار هم هستند و به گناه دچار نشدهاند فرشتگان گرد آنان حلقه زده و برای آنها طلب استغفار میکنند و حاجت روا خواهند شد.
رئیس شورای قرآن و عترت دانشگاههای خراسان رضوی این حدیث را لبریز از نکات مهمی برای سبک زندگی اسلامی دانست و بیان داشت: اولین نکته در این حدیث لزوم برقراری عواطف صمیمی میان اعضای خانواده است.
علمی ادامه داد: پیامبر(ص) به محض داشتن حس ناراحتی در وجود خود سراغ دختر خود میروند این نشان از رابطه عاطفی میان پدر و دختر دارد که این نیاز هر خانوادهای است.
وی در ادامه سبک زندگی را بودن سه نسل در کنار هم در زیر کساء دانست و گفت: بودن سه نسل در کنار هم در زیر کساء نشان از بودن جمعیتی بزرگ در کنار هم دارد؛ زیرا میان این سه نسل جمعیتی بزرگ موج میزند.
این استاد دانشگاه دومین درس را در این حدیث محبت به والدین دانست و افزود: فاطمه(س) به پدر خود در هنگام استراحت کردنشان نگاه میکنند نگاه به چهره پدر و مادر در دین اسلام عبادت است.
وی افزود: هر گاه خداوند از خود در قرآن نام میبرد بلافاصله نام والدین را نیز میآورد این نشان از اهمیت جایگاه احترام و تکریم والدین است.
این استاد دانشگاه نکته سوم در این حدیث را آراستن خود در خانه بیان کرد و افزود: پیامبر(ص) عطر خاصی را در خانه استفاده میکردند، این عطر را در هنگام ورود به خانه دختر خود نیز داشتهاند.
علمی ادامه داد: ما مردان و زنان آموختهایم در منزل بوی تند عرق بدهیم و تا این شرایط به ما فشار نیاورد به خود نمیرسیم این بسیار بداست که مسلمان بوی نامطبوع بدهد.
وی در ادامه حدیثی از امام رضا(ع) نقل کرد و بیان داشت: روزی فردی بر امام رضا(ع) وارد شد ایشان را در حال رنگ زدن محاسن خود دید پرسید چه میکنید فرمودند: « ما خانواده اهل بیت خود را برای همسرانمان میآراییم».
این استاد دانشگاه گذاشتن نام های مبارک بر فرزندان و خطاب کردن نام زیبای فرزندان را از دیگر درسهای این حدیث دانست و گفت: حسن یعنی خوب، حسین یعنی خوب کوچک، علی یعنی عالی و متعالی و فاطمه(س) یعنی جدا کننده خوب از بعد.
علمی گفت: طریقه صدا کردن فرزندان نیز در این حدیث آنقدر زیباست که امیدواریم در میان خانوادههای ما نیز شکل بگیرد.