به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام سعید آخوندی شب گذشته در نشست تخصصی در محل نمایشگاههای بین المللی مشهد بیان داشت: مسابقات قرآن خراسان رضوی یکی از سخت ترین مسابقات کشور است به گونهای که برخی از افرادی که در مسابقات کشوری موفق به کسب مقام می شوند گذر موفق آمیز از مسابقات این استان را کسب مقام در سطح کشور میدانند.
وی تاکید کرد: ما در شهری هستیم که برکت وجود ثامن الحجج(ع) سطح مسابقات قرآنی به شدت بالا است و کسانی که در مسابقات قرآن خراسان رضوی شرکت میکنند اغلب برنامه ریزی هایشان برای کسب عناوین برتر در کشور است.
مدیر اجرایی سی و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم در خراسان رضوی با بیان اینکه امسال برای دومین مرتبه خراسان رضوی از لحاظ کیفیت و کمیت در برگزاری مسابقات قرآن کریم در کشور حائز رتبه برتر شد، گفت: استانداردهای مسابقات این استان همان استانداردهای مسابقات کشور است.
آخوندی با اشاره به یکی از این استانداردهای کشور تصریح کرد: یکی از این استانداردهای مسابقات داشتن دو داور برای هر یک از رشتهها است که ما معمولا در مسابقات قرآنی خراسان رضوی از یک داور بومی و یک داور از دیگر استانهای کشور استفاده میکنیم.
وی با بیان یکی دیگر از کارهای متفاوت خراسان رضوی در نحوه برگزاری مسابقات قرآن کریم در این استان گفت: ما در خراسان رضوی برای هیات داوران، مسئول هیات گذاشتهایم و مسابقات را به سمت استانداردهای کشوری سوق داده ایم.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با اشاره به آمار شرکت کنندگان در مسابقات قرآن خراسان رضوی در سال 1389 بیان داشت: در سال 89 حدود 2000 شرکت کننده داشتیم که این مقدار در سالهای بعدی بیشتر شد و ما در مسابقات سال 91، 3000 هزار شرکت کننده بودیم.
آخوندی افزود: پیش بینی ما حاکی از حضور 500 هزار نفر در سی و ششمین دوره مسابقات قرآن خراسان رضوی است.
وی با بیان مهجوریت قرآن در بخش اطلاع رسانی گفت: چند روز قبل از برگزاری یک مسابقه فوتبال همه رسانهها درباره نتیجه آن مسابقه و حواشی مختلف آن گمانه زنی می کنند و بحث ها و صحبتها تا مدتی پس از برگزاری آن مسابقه نیز ادامه مییابد؛ اما در مورد اطلاع رسانی مسابقات قرآن باید بگویم قرآن مهجور مانده است.
دبیر اجرایی سی و ششمین دوره مسابقات قرآن خراسان رضوی با بیان اینکه رسانههای خراسان رضوی در بخش اطلاع رسانی قرآنی ضعیف عمل میکنند، بیان داشت: البته اگر بخواهیم به مطبوعات و رسانههای استانمان نمره بدهیم باید بگویم اطلاع رسانی در بخش قرآن نسبت به گذشته بهتر شده است؛ اما بنده اگر بخواهم نمره بدهم برای مسابقات همین امسال از 100 نمره به رسانه های استان 10 خواهم داد؛ چرا که معتقدم ما تا رسیدن به جایگاه مطلوب در بحث اطلاع رسانی و پرداختن به مباحث قرآنی در رسانهها و مطبوعات هنوز فاصله زیادی داریم.
آخوندی با اشاره به بحث های مطرح شدهای که برگزاری مسابقات قرآنی توسط اداره ها و سازمانهای مختلف را موازی کاری میدانند، خاطرنشان کرد: ما در کار فرهنگی موازی کاری نداریم و همه برگزار کنندگان در واقع یک کار را انجام میدهند و کل این فعالیتها را اگر در کنار یکدیگر قرار دهیم، خواهیم دید هنوز یک سهم ناچیز از فعالیتهای ممکن را در بر میگیرد.
وی با بیان اینکه مسابقات توسط هر نهادی برگزار شود، از مرکز همان نهاد شکل خواهد گرفت، افزود: ما امسال در مسابقات خراسان رضوی دو مرحله روستایی و محلهای را اضافه کردهایم.
معاون فرهنگی ادره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی تاکید کرد: در صورتی که ما تجمیع مسابقات قرآنی را انجام دهیم نه تنها باعث از بین رفتن فعالیتهای قرآنی درون هر سازمانی خواهیم شد؛ بلکه به اهداف مورد نظر در تجمیع نیز نخواهیم رسید.
حجت الا سلام آخوندی تصریح کرد: البته بنده منکر این نیستم که باید یک ساماندهی در برگزاری مسابقات قرآنی انجام گیرد تا بهره مندی از نتایج آن بیشتر شود.
وی از بیان پیشنهاد خراسان رضوی برای میزبانی از مسابقات بین المللی قران کریم در مشهد خبر داد و گفت: ما به مسئولان پیشنهاد داده ایم تا مسابقه دهندگان بین المللی قرآنی در مشهد حضور یابند؛ اما این تقاضای ما بنا به دلایلی همچون نبود یک سالن بزرگ و در شان مسابقات بین المللی در مشهد هنوز پذیرفته نشده؛ اما ما همچنان پی گیر مسئله هستیم.