کد خبر:۲۵۲۸۵۸
روی خط هشتمین نمایشگاه قرآن مشهد-18

احمدزاده: بحث‌های قرآنی نباید به جریان‌های سیاسی وابسته باشد

معاون بهره‌برداری اقتصادی و حقوقی اداره اوقاف خراسان رضوی گفت: بحث‌های قرآنی نباید به جریان‌های سیاسی و دولتی وابسته باشد تا با تغییر دولت‌ها، تغییری در فعالیت‌های قرآنی ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام محمد احمد زاده شب گذشته در نشست «هم اندیشی راهکارهای مشارکت مردم در تامین منابع مالی فعالیت‌های قرآنی» در هشتمین نمایشگاه بین المللی مشهد، با اشاره به ثبت حدود 130 هزار رقبه در خراسان رضوی گفت: به رغم ثبت شدن این تعداد موقوفه اما متاسفانه درصد ناچیزی از این موقوفات به قرآن کریم اختصاص دارد.

 

وی با بیان اینکه 502 موقوفه در خراسان رضوی مربوط به موقوفات قرآنی است، این میزان موقوفه قرآنی را با توجه به جایگاه قرآن کریم در نزد مسلمانان بسیار کم ارزیابی کرد و بیان داشت: وقف می‌تواند در فرهنگ آینده و حال مردم تاثیر بگذارد.


معاون بهره‌برداری اقتصادی و حقوقی اداره کل اوقاف خراسان رضوی افزود: در شهرستان طرقبه و شاندیز که هر دو با فاصله کمی از یکدیگر قرار دارند دو نوع وقف قرآنی و هیات‌های عزاداری بیشترین موقوفات این دو شهر را در بر گرفته است.
 

حجت الاسلام احمد‌زاده گفت: امروز در شهر طرقبه بیش از 180 جلسه ثبت شده قرآنی داریم و در شهر شاندیز نیز از قدیم مردم بیشتر به سالار و سرور شهیدان حضرت امام حسین(ع) ارادت داشته‌اند و بیشترین موقوفات به سمت برنامه های مرتبط با آن حضرت رفته و ما امروز شاهد هیات متعدد مذهبی و برگزاری مراسم مختلف سینه زنی و عزاداری در این شهر هستیم.


وی با بیان اینکه وقف می تواند فرهنگ ساز باشد و بهترین وسیله تبلیغ آن نیز عمل صحیح به شرایط مندرج در وقف نامه است، خاطرنشان کرد: در صورتی که به شرایط مندرج در وقف نامه به درستی و با دقت عمل شود مردم نیز اعتماد خواهند کرد و همین خود زمینه ساز گسترش فرهنگ وقف خواهد شد.


معاون بهره برداری اقتصادی و حقوقی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی افزود : این ادره کل به منظور انجام هر چه دقیق‌تر شرایط وقف‌نامه های ثبت شده در این استان قرارگاه «قدر» را تشکیل داده و در این قرارگاه به بازخوانی و بازنویسی موقوفات و بیات وقف کنندگان می‌پردازد.


حجت الاسلام احمد زاده گفت: برای گسترش فرهنگ وقف بویژه موقوفات قرآنی باید آثار و برکات این عمل صالح برای مردم تبیین، آثار و برکات آن در زندگی اجتماعی افراد نیز بازگو و منتشر شود.


وی با بیان اینکه یکی از ماموریت های اصلی اداره اوقاف را برگزاری مسابقات قرآنی دانست و گفت: ما در بقاع متبرکه طبق ابلاغی که شده مراکز فرهنگی قرآنی راه اندازی کرده ا‌یم و طرح حفظ قرآن کریم را در این اماکن به صورت حضوری یا غیر حضور برگزار می‌کنیم.


معاون بهره برداری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با اشاره به راه اندازی دفتر مشاوره وقف در استان تصریح کرد: افرادی که قصد وقف کردن اموال یا دارایی‌هایشان را داشته باشند در این دفتر با مسئله وقف و ضوابط و احکام شرعی آن آشنا می‌شوند.


حجت الاسلام احمد زاده با اشاره به طرح 10 میلیون حافظ قرآن کریم بیان داشت: ما نمی‌توانیم با بودجه و اعتبارات محدود دولتی این طرح را انجام دهیم و مسلما در راه انجام این کار به کمک‌های مردمی از طریق وقف، نذر و خیرات نیازمند هستیم.


وی گفت: بحث‌های قرآنی نباید به جریان‌های سیاسی و دولتی وابسته باشد، بلکه باید دارای یک پشتوانه قوی فرهنگی باشد تا با تغییر دولت‌ها تغییری در فعالیتهای قرآنی ایجاد نشود.


معاون بهره برداری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان آمار موقوفات سال 90 خاطرنشان کرد: در این سال در کل کشور 200 موقوفه به ثبت رسید و در سال 91 این آمار با پنج برابر افزایش به هزار موقوفه ثبت شده افزایش یافته است.


 احمد زاده گفت: سهم خراسان رضوی از کل موقوفات سال گذشته 200 موقوفه بوده که این میزان در چهار ماهه ابتدایی سال 92 محقق شده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار