محمد صادق علمی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در هشتمین نمایشگاه قرآن و عترت مشهد بیان داشت: در این چند ساله فعالیتهای قرآنی در دانشگاهها روند رو به رشدی داشتهاند.
وی در خصوص علل افزایش گرایش به سمت فعالیتهای قرآنی تصریح کرد: عوامل بسیاری در این راستا دخیل هستند که یکی از عوامل، عوامل داخلی است که در این راستا رئیس جمهور در چند سال اخیر نسبت به فعالیتهای قرآنی و فرهنگی اهتمام خاصی داشته و بودجههای خوبی برای این بخش اختصاص داد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی ادامه داد: در سطح بین الملل نیز عواملی بر گرایش جوانان به قرآن تاثیرگذار بوده است از جمله بحث بیداری اسلامی که در سالهای اخیر رخ داده که این مهم یک حرکت قرآنی است.
علمی افزود: هنگامی که با اساتید دانشگاهی و چهرههای فرهنگی در دیگر کشورها به گفتوگو میپردازیم آنان این خیزش را قرآنی و ریشه در ایران میدانند.
وی خاطرنشان کرد: طی دیداری با یک پژوهشگر مسیحی در کویت وی ریشه بیداری اسلامی را در انقلاب ایران و انقلاب را ریشه در قرآن و امام حسین(ع) میدانست.
اسلام دین خشونت طلبی نیست و با منطق قرآن پیش میرود
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی یکی دیگر از عوامل گرایش دانشجویان و جوانان را دشمنی دشمنان اسلام با قرآن دانست و گفت: هنگامی که دانشجو مشاهده میکند قرآن را در آمریکا به آتش میکشند با توجه به این که اسلام دین خشونت طلبی نیست و با منطق قرآن پیش میرود؛ این امر در رشد قرآن در بین جوانان تاثیر میگذارد.
علمی با اشاره به این فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند: «در کار قرآن هر چه کار کنید زیاد نیست» بیان داشت: امام خمینی(ره) از ظرفیت قرآن و امام حسین(ع) بهره گرفت و حاصلش را در حال حاضر نیز مشاهده میکنید.
وی ادامه داد: امام حسین(ع) و قرآن دارای ظرفیتهای لایتناهی است و حیف است ما به عنوان پیش قراولان حرکت قرآنی و به عنوان ام القرای اسلام از این ظرفیت بهره نگیریم.
مسئول کمیته قرآن و عترت دانشگاههای استان در خصوص علت بهره نگرفتن از تمام ظرفیت قرآن در دانشگاهها گفت: بخشی از مشکل این است که ما قرآن را به زبان مخاطبانمان که دانشجو هستند، ارائه نمیدهیم.
علمی عرضه نادرست مطالب و مفاهیم قرآنی را علت دیگر دانست و خاطرنشان کرد: چنانچه جاذبهها و زیباییهای قرآن را در حد توانمان مطرح کنیم قطعا جوانان به قرآن گرایش نشان خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه چنانچه قرآن در قالب هنر ریخته شود تاثیرگذارتر خواهد بود، افزود: توجه بسیار دیگر کشورها به فیلمهای قرآنی ساخت ایران نشان از وجود اشتها در این راستا را دارد؛ بنابراین ریختن قرآن در قالب هنر مفاهیم را تاثیرگذارتر و ماندگارتر میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی در پایان خاطرنشان کرد: امروز مسئولان تحت تاثیر رهبر معظم انقلاب همه قرآنی هستند، منتهی ضعفهایی در آنها وجود دارد که باید برطرف شود.