گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، جنوب استان فارس به ویژه مناطق اِوَز، گراش، خنج، لارستان و لامرد یکی از مناطق گرمسیری و خشک کشورمان محسوب میشوند. در این مناطق به دلیل گرمای هوا و فصل تابستان که با تعریق و تبخیر شدن آب بدن همراه است، روزهداری بسیار سخت است.
همانطوریکه میدانیم 70 درصد از بدن را آب تشکیل میدهد و همه اعمال بدن مانند هضم غذا و حمل مواد غذایی به کمک آن صورت میگیرد؛ بنابراین کمبود آب میتواند مشکلات فراوانی ایجاد کند.
تبخیر آب بدن میتواند منجر به از دست رفتن مواد معدنی شود و عوارضی مانند خستگی، سرگیجه، سردرد، یبوست و نداشتن تمرکز را به دنبال داشته باشد.
چه کنیم تا در ماه رمضان در این مناطق گرم و خشک روزه بگیریم؟
به گفته پزشکان اوز اگر در وعدههای افطار و سحری مواد مغذی به اندازه کافی به بدن برسد فرد میتواند به راحتی روزه بگیرد.
ادیب رحمانپور، پزشک عمومی اهل و ساکن اوز میگوید: اگر در وعدههای سحری و افطار به اندازه کافی از مایعات استفاده شود تا حد زیادی میتوان از بروز تشنگی که یبوست را به دنبال دارد، جلوگیری کرد.
وی میافزاید: این باور اشتباه است که عدهای فکر می کنند مصرف آب زیاد هنگام سحر از تشنگی در طول روز جلوگیری میکند؛ چراکه نوشیدن آب زیاد در سحری موجب رقیق شدن اسید معده شده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم غذا به وجود میآید.
این پزشک عمومی در خصوص خوردن میوه و سبزی زیاد تاکید میکند و میگوید میوه و سبزی تشنگی را به تأخیر میاندازد، چون آب ذخیرهشده در میوه و سبزی دیرتر دفع میشود.
رحمانپور بر مصرف نکردن غذای چرب و سرخکردنی و پرحجم در هنگام سحری و افطاری تاکید کرد و بیان داشت: بیشتر سعی شود میوه هایی مانند، سیب، هلو، هندوانه و خربزه را برای جبران کمآبی بدن مصرف شود.
سیدعبداله حسینی، پزشک دیگر اهل اوز تصریح کرد: با خوردن سبزی، سالاد، خیار و گوجه به همراه آبلیمو در وعده سحری از بروز تشنگی در طول روز در امان باشید.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که در ماه رمضان دچار یبوست میشوند، میتوانند با مصرف انجیر، آلو، انگور و هندوانه از این وضعیت رهایی یابند.
این پزشک عمومی با اشاره به اینکه خوردن میوه در افطاری و سحری باید به عنوان آخرین وعده غذایی باشد، ادامه داد: سحری باید معادل یک وعده صبحانه باشد.
حسینی تاکید کرد: در ماه رمضان نباید از سحری غافل شد و باید معادل یک صبحانه عادی، سحری میل شود؛ بنابراین خوردن یک غذای بسیار سبک توصیه میشود.
وی در ادامه بیان داشت: اهمیت خوردن افطاری در سلامتی بدن بسیار ضروری است، چون عدهای گمان میبرند که باید در ماه رمضان روش کمخوری را در پیش بگیرند و این موضوع برای مردم مناطق اوز، لارستان، لامرد، خنج و گراش که مجبورند مدتهای طولانی در گرمای زیاد بدون غذا سپری کنند، بسیار مضر است.
این پزشک در پایان توصیه میکند که روزهداران این مناطق به اندازه لازم غذا بخورند و از پرخوری و کم خوری بپرهیزند.