گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، ریشه افزایش پدیده طلاق و زنهای مطلقه در کشور، بی توجهی خانوادهها و نهادها به آموزش مهارتهای زندگی به جوانان است؛ بررسیها نشان میدهد از هر چهار ازدواج در کشور یک ازدواج در سال اول زندگی به طلاق ختم میشود.
طبق اعلام سازمان ثبت احوال، سال گذشته 150 هزار و 324 طلاق در کشور به ثبت رسیده که متاسفانه 1969 مورد از آن مربوط به استان زنجان است.
وقوع 364 طلاق در سه ماهه نخست سالجاری در زنجان حاکی از آن است که این ناهنجاری گاها اجباری اجتماعی همچون نقل و نبات در جامعه فراگیر شده است.
جوانی هایی که در راهروی دادگاه تلف میشود
در سال 91 بیشترین آمار طلاق ثبت شده در ترکیب سنی مردان بین 25 تا 29 ساله و زنان بین 20 تا 24 ساله بوده که تعداد آن برابر با 16 هزار و 714 واقعه بوده است.
مهدیار علیجانی، جامعهشناس در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»در زنجان، با انتقاد از عدم آموزش مهارتهای زندگی در ایران بیان داشت: در کشور ما هیچ نهادی، مهارت های زندگی را به نسل جوان آموزش نمی دهد و این امر در کنار مشکلاتی از جمله مهیا نبودن امکانات زندگی باعث شده تا بسیاری از ازدواجها در سال اول زندگی به طلاق ختم شود.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد درصد بالایی از طلاقها در سال اول زندگی رخ میدهد و این در حالی است که در مناطق مرفهنشین این میزان آمار بالاتر است.
این جامعهشناس تصریح کرد: در شهری همچون تهران مسائل اقتصادی عامل افزایش پدیده طلاق نیست و باید علت آن را در عدم آموزش مهارتهای زندگی جستجو کرد؛ چراکه بسیاری از جوانان در زمان آغاز زندگی مشترک هیچ آشنایی با مسائل و مشکلات زندگی ندارند.
علیجانی معتقد است: دو انسان با فرهنگ، منش، خانواده و نگرشهای متفاوت در زیر یک سقف زندگی مشترک خود را آغاز میکنند؛ در حالی که هیچ نهادی برای آشنایی آنان با مسائل زندگی تلاش و اقدامی نمیکند و این امر باعث میشود تا امروز با آمار نگران کنندهای در خصوص طلاق و زنان مطلقه مواجه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: امروزه ازدواجها به صورت شتابزده انجام میشود و چون انسانها در برخوردهای اول رفتار و واقعیت وجودی خود را بروز نمیدهند؛ پس از ازدواج، رفتارهای نمایشی همچون پردهای کنار میرود و رفتارها و چهره واقعی دو زوج نمایان میشود و در آن شرایط است که دو جوان احساس میکنند که به اندازه جغرافیای انسانی از یکدیگر فاصله دارند و وقتی راه حلی برای مسئله نیاموختهاند؛ بنابراین به پاک کردن صورت مسئله اقدام میکنند و تقاضای طلاق میدهند.
به ازای 9 ازدواج در زنجان یک طلاق رخ می دهد
موسی متوسلین، مدیرکل سازمان ثبت احوال زنجان نیز به نسبت ازدواج به طلاق در استان زنجان نیز اشاره کرد و گفت: به ازای هر 9 ازدواج در این استان یک طلاق اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: 60 درصد طلاقها در استان زنجان در پنج سال اول زندگی و 20 درصد طلاقها هم در سال اول زندگی اتفاق میافتد.
مدیرکل سازمان ثبت احوال زنجان با اشاره به اینکه در سه ماهه اول سال گذشته 374 مورد واقعه طلاق به وقوع پیوسته است، افزود: در سه ماهه اول سال جاری 364 مورد واقعه طلاق به وقوع پیوسته است، یعنی خوشبختانه در سه ماهه اول سال جاری طلاق در استان کاهش داشته است.
متوسلین گفت: باید بحث مشاوره در خانوادهها و جوانان جایگاه ویژه پیدا کند؛ ولی متاسفانه جوانان کمتر به امر مشاوره قبل از ازدواج توجه میکنند.
وی تاکید کرد: مشاوره قبل از ازدواج روند صعودی طلاق را میگیرد؛ بنابراین امر مشاوره در جامعه باید فرهنگسازی شود.
مدیرکل سازمان ثبت احوال زنجان ادامه داد: در راستای کاهش طلاق در استان و گرایش جوانان به امر مشاوره قبل ازدواج رسانه ها بسیار مثمر هستند.
متوسلین تصریح کرد: طلاق نه تنها به زوجین ضربه روحی وارد میکند؛ بلکه آسیبهای اجتماعی را به دنبال دارد؛ بنابراین باید دستگاههای فرهنگی بر این مهم توجه کنند.
وقتی سراغ مسئولان فرهنگی میرویم میگویند: خانوادهها مقصر هستند و خانوادهها نیز از مشکلات مالی جوانان و نیز از عدم تفاهم و غیره می گویند.
اگر مشکلات مالی بهانه بیش از 150 هزار طلاق در کشور است؛ چرا آمار چشمگیری از این رویداد در خانوادههای مرفه و بالای شهرنشین است؟ چرا این امر دامن مهندسان، محصلان و به قول خودمان دانشگاه رفتهها را هم گرفته است؟ چرا با پیشرفت علم و کثرت امکانات رفاهی، آمار جدایی زوجین کاهش پیدا نمیکند؟
و چرا هیچ کس دلیلی برای رشد صعودی طلاق در کشور ندارد؟
بدون شرح...
در سال 91 بیش از 1471 زوج بالای 75 سال طلاق گرفتهاند!
بي خيال بابا جدي ميگين؟