کد خبر:۲۵۹۰۸۰
حجت‌الاسلام نظافت:

فرمول مرحوم نخودکی به امام خمینی (ره)/ چگونه می‌توان بدون امکانات موفق بود

حجت‌الاسلام نظافت گفت: داشتن پول همه مشکلات را حل نمی‌کند بلکه می‌توان با عواملی مانند پشتکار و تلاش و ایمان موفق بود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت‌الاسلام نظافت عصر امروز در ششمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشه‌های آسمانی در تالار ابن حیثم مرکز تربیت معلم شهید بهشتی مشهد، با بیان اینکه انسان باید برای خدا قیام کند گفت: این قیام دارای ویژگی‌های خاص خود است حرکت جمعی یک اصل کلیدی در سلوک اسلامی است .


این کارشناس مسائل دینی با تأکید بر خودسازی فرد بیان داشت: ‌کسی که نمی‌تواند خود را جمع همراه کند قادر به انجام کار جمعی نخواهد بود. کار جمعی اخلاص و قیام برای خدا می‌خواهد؛‌ وقتی روحیه جمعی نیست افراد مانع رشد هم می‌شوند.


وی رشد حسادت را به دلیل نداشتن اخلاص افراد دانست و افزود: اخلاص هنگامی است که انسان از پیشرفت دیگران خوشحال می‌شود ما در حرکت جمعی شرط اخلاص و هماهنگی را باید داشته باشیم و از آن مهم‌تر این است که باید فردی که دارای مقبولیت است رهبری آن را به عهده بگیرد.


این استاد حوزه علمیه افزود: کسی که اخلاص دارد سعی می‌کند حتی رهبری که یک گروه را اداره می‌کند و عملکردش ضعیف است به او کمک رساند.


حجت‌الاسلام نظافت با تأکید بر این مهم که متأسفانه در کشور ما نگاه احزاب و مچ‌گیری آنان گاهی به قیمت صدمه دیدن اصل نظام است بیان داشت: ما باید در گروه‌ها و کانون‌ها برخلاف احزاب و گروه‌های سیاسی طوری باشیم که اگر اشکالی در بین ما وجود داشت در جمع در جهت جبران کاستی‌ها عمل کنیم اما در خلوت انتقاد صریح کنیم.


امام علی (ع) آموزگار اخلاص و مصلحت‌سنجی‌ است


وی با اشاره به رفتارشناسی رهبر معظم انقلاب با دولت‌های مختلف گفت: رهبری از همه دولت‌ها حمایت کرده است هر چند این دولت‌ها گاهی مطابق میل ایشان عمل نکردند اما رهبری انقلاب مصلحت کل نظام را مدنظر داشتند.


وی عقلانیت و اخلاص را عین هم دانست و تأکید کرد: عاقل کسی است که در بین دو بد، بد خوب را تشخیص دهد.


حجت‌الاسلام نظافت با اشاره به انتقادات افراد نسبت به عملکرد صداوسیما گفت: من روزی از فردی پرسیدم شما که آن‌قدر انتقاد دارید بگوید ما چه کارگردان مذهبی داریم اگر در صداوسیما را ببنیدم خاطرتان جمع می‌شود.


وی افزود: آن کسی که معصوم بود نتوانست تمام مشکلات جامعه را حل کند به طوری که امام علی (ع) به یارانش فرمودند شما درد من هستید و من مانند کسی هستم کسی که می‌خواهد خار را با خار دربیاورد.


وی بیان داشت: نکند شما جوانان امروز که از عملکرد مسئولین انتقاد می‌کنید فردا که در آن سمت قرار گرفتید همان اشکالات را داشته باشید.


این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خودسازی باعث رسیدن به توفیقات می‌شود خطاب به جوانان گفت: کارهای کم‌هزینه و پرفایده انجام دهید ویژگی مسجدی‌ها و بسیجی‌ها این است که کارشان کم هزینه و پرفایده است.


وی افزود: هنگامی که گرفتار کار دولتی می‌شویم عمل ما پرهزینه و کم فایده خواهد شد.


وی با بیان اینکه امام علی (ع) آموزگار اخلاص و مصلحت‌سنجی‌ است تأکید کرد: امکانات انسان را تربیت نمی‌کند و بودجه توفیق به همراه ندارد ما باید با اخلاص اراده قوی، پشتکار، اتحاد،‌ هماهنگی و پیگیری مستمر و هوشمندانه عمل کردن اقدام کنیم چرا که این عوامل برای ما توفیق به همراه دارد.


ما در نبرد فرهنگی هستیم نه در نبرد امکانات


این کارشناس مذهبی با بیان اینکه ما در نبرد فرهنگی قرار داریم که در این نبرد امکانات مطرح نیست تأکید کرد: نبرد ما نبرد اراده‌هاست در جنگ 33 روزه لبنان بچه شیعیان ما بر اسرائیل غلبه کردند نمی‌توان گفت: جمعیت کم و یا جمعیت زیاد عامل شکست و یا پیروزی است بلکه اراده تعیین کننده است.


وی خطاب به جوانان تأکید کرد: نهج‌البلاغه را بخوانید یک مسیحی می‌گوید من صدبار نهج‌البلاغه را خواندم و هر بار چیز تازه‌ای یادگرفتم این بد است که ما آن را حتی یک بار نخوانده‌ایم.


حجت‌الاسلام نظافت افزود: نمی‌توان گفت کسی که پول بیشتری دارد در زندگی فردی و تشکیلاتی موفق‌تر است اگر خداوند به وسیله امام خمینی (ره) به این ملت منت نمی‌گذاشت ما با نداشتن امکانات موفق نمی‌شدیم.


وی تشکیل بسیج و جهاد سازندگی را از اقدامات امام خمینی (ره) دانست و افزود: با مطالعه سرگذشت این دو متوجه می‌شویم جهاد سازندگی با ادقدام در وزارت کشاورزی آن گونه که بسیج توفیقاتی به دست آورده نتوانسته در این راستا گام بردارد.


این استاد حوزه بیان داشت: شیطان به ذهن انسان نبود امکانات را القاء می‌کند اما بدانید امکانات حرف اول را نمی‌زند.


حجت‌الاسلام نظافت بااشاره به دوران دفاع مقدس و کمبود امکانات در آن دوران گفت: ما در آن زمان ناو کوچک تندرو داشتیم که امریکایی‌ها با تمام امکانتشان از آنها می ترسیدند دلیل این ترس چیست؟


حجت‌الاسلام نظام افزود: اگر همت بلند و اراده قوی و ایمان به هدف باشد امکانات فراهم می‌شوداما اگر ارزش‌های اصلی نباشد هیچ کاری به سرانجام نخواهد رسید اگر نتوانیم نیرو تربیت کنیم جا هم زیاد باشد نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم.


وی با تأکید بر تربیت افراد گفت: برای جذب افراد باید مهربان بود چرا که مهربانی نرمی می‌آورد و نرمی باعث جذب افراد می‌شود.


وی گفت: خدمت یکی از مراجع بزرگوار بودیم ایشان از پدرشان نقل می‌کردند که امام در دوران جوانی به همراه یکی از دوستانشان به مرحوم نخودکی برخوردند و از ایشان تقاضا کردند که ما شنیده‌ایم شما علم کیمیا دارید می‌شود به ما هم این علم را بدهید مرحوم نخودکی گفت شما به خود اعتماد دارید که اگر یک کوه را تبدیل به طلا کردید از آن سوءاستفاده نکنید اما فرمودند من به شما چیزی یاد می‌دهم که از کیمیا بهتر است بعد از نماز سه بار توحید،‌تسبیحات حضرت زهرا، سه مرتبه سوره توحید، خواند ایه اول آیت‌الکرسی و خواندن آیه و من یتق‌الله یجعل له مخارج و یرزقه من حیث یا لا یحتسب را بخوانید. امام خمینی (ره) فرمودند من هر چه دارم از این دستور است.


حجت‌الاسلام نظافت با بیان اینکه مشکلات باعث رشد انسان می‌شود گفت: در جنگ با مشکلات به معرفت ما افزوده می‌شود اگر امکانات ما فراوان باشد خودمان رشد نمی‌کنیم باید بترسیم از اینکه رشد نکنیم اما باعث رشد دیگران شویم.


این استاد حوزه گفت: داشتن پول مشکل را حل نمی‌کند بلکه ما به فساد و گرفتاری مبتلا می‌شویم بخواهیم بدون امکانات کار کنیم بهترین کار دعوت عملی است.


وی با اشاره به هدف‌گذاری در مباحث تشکیلاتی گفت: بچه های تشکیلات ما (مساجد و بسیج) باید سلامت باشند و از آنها رئیس جمهور بیرون بیاید بچه مسجدی ما باید آموزشی غیر مستقیم و عمل‌وار داشته باشد.


وی با بیان شیوه کم‌هزینه گفت: انبیاء از اصول و اخلاق خود کوتاه نمی‌آمدند اما جذب بالایی داشتند قرآن فرمودند پیامبر تو مهربان بودی و چون مهربان بودی نرم شدی برای همین مردم دورت جمع شدند، وحدت نرمش می‌آورد و نرمش سبب جذب انسان می‌شود.


حجت‌الاسلام نظافت بیان اینکه توانایی، مهارت و خوش‌خلقی در جذب افراد هزینه‌ای ندارد بیان داشت: امام علی (ع) چهره گشاده را دام دوستی بیان کردند؛ اگر انسان لبخند بزند سلام کند و عمل صالح انجام دهد موفق می‌شود.


وی افزود: یکی از سیاست‌های شما بچه‌ مسجدی‌ها تکریم افراد باشد به نیروهایتان شخصیت بدهید تشویق به اندازه هزینه بالا نباشد مسئله‌ای ایجاد نمی‌کند بلکه باید تشویق جنبه معنوی داشته باشد.


این کارشناس مسائل مذهبی گفت: در تشکیلاتی که ده نفر می‌خوابند و دو نفر می‌دوند این تشکیلات روند درستی ندارد و کارها باید متناسب با توانایی افراد تقسیم شود مدیر خوب کسی است که چنان هوشمندانه مدیر تربیت کند به‌طوری که همه کارها را خودش انجام ندهد و اگر در تشکیلات نبود در‌آن تشکیلات بسته نشود، در دوارن جنگ ما مدام نیرو تولید می‌کردیم و این مهم باید سرلوحه کار کانون‌های بسیج و مساجد باشد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار