کد خبر:۲۵۹۱۵۱
سلطانخواه خبر داد:

اختصاص 210 میلیارد تومان جهت اجرای طرح‌های کلان فناوری و نوآوری در کشور

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: از سوی رئیس‌جمهور، 210 میلیارد تومان جهت اجرای طرح‌های کلان فناوری و نوآوری اختصاص داده شده است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سلطان‌خواه امروز در چهل و چهارمین کنفرانس ریاضی در سالن صبای صدا و سیما بیان داشت: کنفرانس ریاضی پس از یک تاخیر دو ساله در ابتدای جنگ تحمیلی، تا کنون که چهل و چهارمین سال برگزاری آن است، با انضباط قابل ستایشی در حال برگزاری است.

 

وی با اشاره به تلاش حوزه علم و فناوری در مراکز علمی افزود: همان طور که می‌دانید یک بخش مهم کار در حوزه علم و فناوری در مراکز علمی و دانشگاهی صورت می‌پذیرد؛ اما باید بدانید که اگر برای ادامه آن برنامه‌ریزی نداشته باشیم نتایج دستاوردهای علمی آن اثری که مورد انتظار است را نخواهد داشت.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های این سازمان همیشه بعد از اتفاقات دانشگاهی صورت می‌پذیرد، گفت: ‌در حوزه معاونت علمی و فناوری برنامه‌ریزی‌های ما همیشه پس از اتفاقات دانشگاهی شکل می‌گیرد و بر این اساس فعالیت‌ها، رویکردها و اهداف در حوزه علم و فناوری در کشور اتفاق می‌افتد.

 

سلطان‌خواه به تاریخ تاسیس این معاونت در دولت نهم اشاره کرد و افزود: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در سال 86 شکل گرفت، که این مولود دو نگاه جدید در جایگاه علم و فناوری در کشور می‌باشد.

 

وی افزود: معاونت علمی تلاش کرده است که در طول این سال‌ها به عنوان یک فراسازمان بتواند کمک شایانی به پیشبرد اهداف علمی کشور کند.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به برنامه‌های این سازمان در طول چهار سال گذشته اشاره کرد و بیان داشت: ‌در طول این چهار سال این سازمان هیچ طرح پژوهشی را نه قبول و نه ابداع کرده است و از شش درصد بودجه فناوری و پژوهشی دو درصد آن را صرف امور ستادی و 98 درصد آن را صرف امور برنامه‌ای کرده است.

 

سلطان‌خواه ادامه داد: ما سعی کرده‌ایم که این بودجه را به عنوان اهرم جهت بهره‌وری بالا و تولید علم بیشتر به کار بندیم.

 

وی وابسته نبودن به منابع مالی جهت پیشبرد اهداف سازمان را از نقاط قوت سازمان علمی و فناوری دانست و بیان داشت:‌ ‌سازمان علمی و فناوری فعالیت‌های بسیاری انجام داده است که برای انجام آنها به هیچ عنوان نیاز به منابع مالی خاصی پیدا نکرده است، ما تلاش کردیم که در فناوری‌های پیشرفته و متوسط حرکت رو به جلویی داشته باشیم.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: ‌در فناوری‌های پیشرفته ریسک پذیری بالا، نیاز سرمایه گذاری هنگفت و ایجاد بازار موجب می‌شود حمایت از این بخش بسیار پرتلاش باشد.

 

سلطان‌خواه به فناوری‌های متوسط اشاره کرد و بیان داشت: در فناوری‌های متوسط که بسته به نیاز مردم است و مانند فناوری‌های پیشرفته نیاز به بازار ندارد، مانند صنایع پلیمر، پلاستیک و خودروسازی آن قدر که باید در فناوری‌های پیشرفته تلاش و هزینه کنیم در این قسمت نیاز دیده نمی‌شود.

 

وی ادامه داد: در فناوری‌های متوسط تلاش ما ایجاد کیفیت بالا و رقابت در میان تولیدکنندگان داخلی است که در صورت ایجاد این مهم، رشد بسیار خوبی در صنایع خواهیم داشت.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه به ایجاد چند ستاد فناوری در کشور اشاره کرد و افزود: فناوری‌های راهبردی، نانو، زیستی، شناختی، گیاهان دارویی، طب سنتی، میکروالکترونیک و هوافضا از فناوری‌هایی هستند که در حال حاضر به عنوان ستادهای در حال انجام وظایف خود می‌باشند.

 

سلطان‌خواه ادامه داد: 62 کانون هماهنگی دانش و صنعت برای فناوری‌های متوسط شکل گرفته است که اقدامات اولیه آن برای قانونی شدن در مراجع ذیربط برنامه‌ریزی شده است.

 

وی از شکل گرفتن پنج ستاد متوسط و پنج سند کشوری خبر داد و تصریح کرد: ما موفق شده‌ایم پنج ستاد متوسط و پنج سند کشوری را مصوب قانون شورای انقلاب فرهنگی کنیم و فناوری‌های دیگر را نیز در حال تلاش جهت رساندن به تصویب این شورا هستیم.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور کمک به روند تجاری سازی را از دیگر برنامه‌های خود دانست و افزود:‌ تجاری‌سازی به عنوان یکی از کلیدی‌ترین موارد در علم محسوب می‌شود و اختصاص بخش مهمی از بودجه ستادها برای حمایت از ستادهای دانش بنیان از برنامه‌های ما است.

 

سلطان‌خواه ادامه داد: قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان که از مهمترین قانون‌های توسعه فناوری در تاریخ کشور است، در مجلس تصویب شده و صندوق نوآوری شکوفایی جهت حمایت از تجاری سازی به عنوان بانکی در این راستا راه‌اندازی شده است.

 

وی در ادامه از برگزاری نمایشگاه تجهیزات و مواد مصرفی- آزمایشگاهی خبر داد و افزود: در سال 92 اقدام به برگزاری نمایشگاه تجهیزات و مواد مصرفی کردیم که در این میان از مراکز علمی و دانشگاهی جهت تامین نیاز خود و خرید از این نمایشگاه ها دعوت به عمل آمد.‬

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از قطعی شدن 50 میلیارد تومانی قرارداد شرکت کنندگان فی مابین در این نمایشگاه خبر داد و گفت: تلاش ما در این نمایشگاهها تامین نیاز تقاضا و بخش بازار و تقاضا بوده است‬ ‫که تا سقف 50 میلیارد تومان قرار داد قطعی بین شرکتها و دانشگاهها تا کنون بسته شده است.

 

سلطان‌خواه ادامه داد: اختصاص 210 میلیارد تومان جهت پوشش نیازهای کلان فناوری و نوآوری در کشور برنامه ریزی شده است که می توان از این موارد به راه اندازی ابریارانه ملی، فعال شدن دو طرح ملی کشور از جمله رصدخانه و شتاب گر ملی اشاره کرد.

 

وی توسعه فناوری را محتاج به توسعه علمی دانست و بیان داشت: در کنار تمام موارد گفته شده این امر دارای اهمیت بالایی است که بدانیم توسعه فناوری محتاج توسعه علمی است، اگرچه توسعه علمی به تنهایی توسعه فناوری را در پی نخواهد داشت؛ اما توسعه فناوری کمک بسیار شایانی به توسعه علمی می کند.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور مهمترین شاخصه های توسعه علمی را تعداد مقالات علمی کشور دانست و افزود: از  مهمترین شاخصه های علمی در هر کشوری تعداد مقالات، نشریه ها  و انجمن های علمی آن کشور است که ما برای رسیدن به وضعیت مطلوب کارهای بسیار زیادی را باید انجام دهیم.

 

سلطان‌خواه اختصاص 14.5 میلیارد تومان جهت حمایت از نشریات علمی- داخلی را از جمله گام ها در خصوص توسعه علمی دانست و افزود: انتشار بسیاری از تولیدات ما در نشریات داخلی با توجه به اینکه این نشریات در جهان مطرح نیستند، هدر دادن تلاش پژوهشگران است، به همین جهت مبلغ 14.5 میلیارد تومان جهت حمایت از نشریات داخلی و مطرح شدن آنها در فضای الکترونیکی اختصاص پیدا کرده است.

 

وی حمایت از انجمن های علمی را از موارد بسیار مهم در جهت توسعه علمی دانست و بیان داشت: حمایت از انجمن های علمی در دستور کار ما قرار دارد که باید عصاره های علمی را از دل این انجمن ها پشتیبانی کرده و با  سپردن کار به دست این افراد آنها را در پیشبرد اهداف علمی کشور یاری کنیم.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: کار ممیزی توسعه علوم را به انجمن های علمی سپردیم که 417 مورد برنامه در این خصوص مشخص شده است و 18.5 میلیارد تومان نیز اعتبار جهت پیشبرد اهداف انجمن های علمی اختصاص داده ایم.

 

سلطان‌خواه از ایجاد نشریات مردمی جهت فهم علمی مردم خبر داد و گفت: یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه این است که نشریات علمی و تخصصی برای آحاد مردم در کشور منتشر شود، آن هم به زبان ساده و مورد استفاده عموم تا گفتمان قالب در کشور را گفتمان علمی کنیم.

 

وی این وظیفه را برعهده انجمن های علمی نهاد و افزود: ما به دنبال این هستیم که انجمن های علمی انتشار و تدوین این نشریات و کتب جهت دریافت اطلاعات مردم را برعهده بگیرند و در این خصوص حاضر به حمایت همه جانبه از انجمن ها می باشیم.

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از اختصاص 71 میلیارد تومان اعتبار جهت پشتیبانی از دانشجویان دکترا در زمان انجام تحقیقات پایانی آنها خبر داد و افزود: در سال 88 ما چیزی به عنوان پژوهانه که پشتیبانی از دانشجویی دکترا در زمان انجام تحقیقات پایانی وی می باشد، تأسیس کردیم که به طور متوسط برای هر دانشجویی دکترا پنج میلیون تومان جهت انجام رساله پایانی اختصاص داده شده است.

 

سلطان‌خواه در پایان خود را یک ریاضیدان دانست و گفت: مسئله اُفت ریاضی در ایران از دو جهت قابل بررسی است، یک اینکه این یک اتفاق جهانی است و دیگر اینکه ما می خواهیم آن را توسعه داده و به گفتمان غالب کشور تبدیل کنیم و در هر صورت ما باید با تحقیقی همه جانبه مسئله افت ریاضی در کشور را بررسی کرده و به راهکارهایی دست پیدا کنیم تا از طریق انجام این راهکارها بتوانیم این افت را از کشورمان دور کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار