رئیس دانشگاه مازندران گفت: اگر فرهنگ شهادت طلبی و ایثارگری نبود، نه انقلاب به پیروزی میرسید و نه نظام اسلامی دوام مییافت.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، احمد احمدپور امروز در مراسم تجلیل از خادمان شهدای گمنام با تبیین واژه شهادت در فرهنگ اسلامی بیان داشت: مهم ترین دستاورد قیام امام خمینی (ره)، احیای اسلام ناب محمّدی(ص) و همچنین فرهنگ شهادت و ایثارگری بود.
وی با بیان اینکه اگر فرهنگ شهادت طلبی و ایثارگری نبود، نه انقلاب به پیروزی می رسید و نه نظام اسلامی دوام می یافت، افزود: این موضوع در صدر اسلام هم بود؛ بطوریکه که اگر در صدر اسلام این ویژگی نبود، اسلام نه شکل می گرفت و نه دوام می یافت.
رئیس دانشگاه مازندران ادامه داد: موضوع شهادت و ایثارگری سکه پر بهایی است که در یک روی آن می توان والاترین ارزش های الهی و در روی دیگر آن دستاوردها و آثار و برکات بی بدیل آن را مشاهده کرد.
احمدپور با بیان اینکه شهادت از برترین واژه های فرهنگ اسلامی و از مقدس ترین مفاهیم معارف الهی است، تاکید کرد: شهادت اوج کمال انسان است، آنگاه که انسان تمام هستی خود را یکجا نثار معبود می کند و قطره وجودش به دریای بیکران هستی مطلق می پیوندد.
وی تصریح کرد: شهادت در مکتب قرآن و تشیع دارای هفت رکن داشتن ایمان به خدا، پیامبر و ائمه راستین معصوم اسلام، گزینش آگاهانه، به فرمان خدا و رسول خدا(ص) بودن، انگیزه راه خدا قرار دادن، ایثارگری برای خشنودی خدا و رسیدن به رضوان و قرب او، برای اعلای کلمه حق و ریشه کن کردن باطل پیکار کردن و در معیت خدا و اولیا خدا بودن است.
رئیس دانشگاه مازندران در بخش دیگری از سخنانش افزود: در تفکر شیعی، برترین کامیابی، بزرگترین پیروزی، والاترین مقام، بالاترین امتیاز، عظیم ترین فوز، نیکوترین نیکی، رفیع ترین مرتبت و عالی ترین رتبه و گرانمایه ترین درجه، رسیدن به فیض عظمای شهادت است.
احمدپور با اشاره به وظیفه جامعه امروز نسبت به ایثارگران و شهدای هشت سال دفاع مقدس گفت: از آنجا که شهید برای خدا و در راه خدا، هستی خود را برای نجات و سعادت جامعه فدا می کنند، هر چند پاداش اصلی خود را از خداوند دریافت می کند، اما بنابر حکم عقل، جامعه نیز به لحاظ حقی که شهید بر گردن آنان دارد و باید با تمام وجود دین خود را در قبال شهید ایفا کند.
وی ادامه داد: زنده نگهداشتن یاد و نام شهید و بزرگداشت زمان و مکان شهادت و مدفن و الگوسازی از شخصیت و سیره زندگی و حماسه ایثارگرانه شهید، بخشی از وظائف جامعه نسبت به شهید می باشد.
رئیس دانشگاه مازندران با بیان اینکه امروز این ماییم که نیازمند شهدا هستیم نه آن که شهدا نیازمند بزرگداشت ما باشند، تاکید کرد: اجر و مقامی که شهدا نزد پروردگارشان دارند با بزرگداشت یا غفلت مردم از آنان کم و زیاد نمی شود.
احمدپور گفت: بزرگداشت و تکریم شهید در جامعه یعنی بزرگداشت و تکریم فرهنگ شهادت و تمام نیکی ها و ترویج روحیه ایثارگری و فداکاری برای ارزش ها و دفاع از جامعه و سرزمین اسلامی.