به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سیدضیاالدین تابعی صبح امروز در دومین روز از نخستین کنگره بینالمللی سیره نبوی در طب که در مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری است، در خصوص اسرار اوقات عبادت و تاثیر آن بر سلامتی، بیان داشت: امروز به مکانیسم اثر دعا و عبادت در اسرار بیولوژی با توجه به روایات و مشاهداتی که در علم تجربی وجود دارد، رسیدهایم.
وی با بیان اینکه متفکرین در مقابل وحی موضعگیریهای متفاوتی داشتهاند، افزود: گروهی وجود دارند که پیامبران را در حد اسطورهها قرار میدهند که در اصطلاح امروزی به آنها لاییک می گفته میشود و گروه دیگری پیامبران را در حد مسایل اخلاقی قبول دارند که به آنان سکولار میگویند.
رئیس گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: گروه دیگر پیامبران را تنها در برخی موارد مانند جامعه شناسی قبول دارند، اما گروهی هستند که مسائل وحیانی را زیربنای تمام امور تجربی و انسانی میدانند.
تابعی همچنین با اشاره به اینکه اوقات نماز در آیههایی از قرآن بیان شده است، تصریح کرد: در اوقات طلوع و غروب آفتاب معمولا حالت یأس و نا امیدی به انسان دست میدهد که باید با ذکر و تسبیح این افسردگی را برطرف کرد.
وی بیان داشت: در اوج نور و تاریکی حالت سرخوشی به انسان دست میدهد که باید با ذکرالحمدلله به تعادل و آرامش رسید و به طور کلی ما باید همیشه در حالتی بین خوف و رجا قرار داشته باشیم.
رئیس گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه از نظر بیولوژی بررسی شده که انسان در هنگام طلوع و غروب حالتی متفاوت پیدا میکند، گفت: هیجان و فعالیتهای فیزیولوژیک انسان تحت تأثیر انرژیهای کیهانی قرار دارد.
تابعی تصریح کرد: طبق ساعت بیولوژیک که در تمام مولکولهای زنده وجود دارد، کارهای ما انجام میشود، اگر بخواهیم به سلامت جسمی و روانی برسیم، باید طبق ساعات مشخص شده عبادات را انجام دهیم.
وی با اشاره به این نکته که اثر اراده و تقوا است که میتواند سیستم بیولوژیک ما را تنظیم کند، گفت: مهمترین هویت ما هویت روحانی است که به آن هوش معنوی نیز گفته میشود.
رئیس گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: 90 درصد بیماری امروز، هیجان است و درمان آن تنها تقوا و اراده است.