به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»،محمد رازی، رئیس انجمن در افتتاحیه سومین کنگره بین المللی دو سالانه انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی که در سالن همایش های بین المللی کیش برگزار شد، گفت: حضور اساتید کشور های مختلف سبب تبادل علمی و دستاورها ی جدید می شود تا بتوانیم از روش های روز برای درمان بیماران استفده کنیم در عین حال تبادلات علمی فرصت خوبی برای تبادلات فرهنگی هم خواهد بود.
وی با انتقاد از موجی که در مورد گرفتن زیر میزی در مورد جامعه پزشکی ایجاد شده تصریح کرد: متاسفانه امروز برخی مسئولان جامعه ما جای هنجارها و ناهنجاری ها را با هم اشتباه گرفته اند. در حالیکه مسئولان قضایی اجازه چاپ عکس یا نام دزدان و جنایتکاران را در رسانهها نمی دهند امروزه شاهد درج نام و ذکر شدید ترین مقالات و هتک حرمت جامعه پزشکی آن هم توسط برخی مسئولان و نمایندگان مجلس هستیم. و حتی در مصاحبه با نمایندگان مجلس هیچ حریمی رعایت نمی شود.
رازی گفت: آیا نمی دانند شکستن پزشک یعنی شکستن بیمار. آیا انها نمی دانند دود تمام این ناهنجاری ،با شکسته شدن حرمت بین پزشک و بیمار، به چشم بیماران می رود. سه سال پیش جو سازی های این چنینی موجب قتل سه تن از صدیق ترین پزشکان کشور شد.من از این مسئولان می پرسم! با چه منطقی پزشک باید سه تا پنج سال در قالب طرح به مناطق محروم برود و سه شیفت کار کند و اگر یک شیفت با حقوق دولتی باشد ، تکلیف دو شیفت دیگر چه می شود.
وی افزود: امروزه در تمام دنیا پزشکان از حقوق بالاتری نسبت به بقیه جامعه برخوردارند و اگر پزشک در کشور ما به الفاظ حرمت داردٰ، که ندارد در کشورهای دیگر حرمت واقعی معنوی و مادی دارد.
رئیس انجمن جراحی زانو به این نکته اشاره کرد که در برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان عنوان دکتر در پاسپورت فرد درج می شود و با دیدن این عنوانٰ احترام ویژه ای به فرد می گذارند.
رازی تعرفههای غیر منطقی پزشکان را از مشکلات جدی این حوزه خواند و گفت: اگر منطق در تعرفههای پزشکی با واقعیت های جامعه رعایت شود ما خودمان مشکلات صنفی را بهتر از دیگران حل می کنیم.
اگرچه رشوه خواری در بسیار ی از دوایر دولتی امری عادی است به هیچ وجه جامعه پزشکی اخذ زیر میزی در مراکز دولتی بر نمی تابد و با ان برخورد جدی می کند. البته ما تعرفه جراحی را در بخش ها دولتی و غیر دولتی غیرمنصفانه می دانیم و از مسئولان می خواهیم تا این معضل را یکبار برای همیشه حل کنند.
وی گفت: عزت جامعه ارتوپدی ایران نمی پذیرد که برخی همکاران توسط شر کت های تجهیزات پزشکی خریداری یا تطمیع شوند. در عین حال جراحی های آرتروسکوپی به ویژه جراحی ها ی مفصل نیازمند آموزش و مهارت های تدریجی است و انجام جراحی به کمک تکنسین های جراحی نه تنها لطمه به جراحی می شود بلکه عزت و حرمت جراح را هم زیر سوال می برد. ما می دانیم که در کشور ما پزشک توسط بیمار انتخاب میشود در حالیکه در کشورهای پیشرفته بیمار توسط پزشک خانواده به پزشک متخصص معرفی می شود.
سومین کنگره بین المللی دو سالانه انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی با حضور 370 تن از متخصصان این حوزه برای ارائه دستاوردهای نوین حوزه جراحی زانو و آرتروسکوپی در تالار همایش های جزیر کیش تا 18 بهمن در حال برگزاری است.