رئیس سازمان بحران کشور در جمع اساتید اورولوژی کشور گفت: مقاومسازی بیمارستانها در دستور کار ما قرار دارد، چراکه اگر خدای ناکرده بحرانی در کشور اتفاق بیفتد، مراکز درمانی ما نیز نخواهند توانست آن گونه که باید به وظیفه خود بپردازند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، قدمی در دومین همایش سراسری «سلامت مردان» که امروز توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالن شهید چمران بیمارستان قائم این شهر برگزار شد، بیان داشت: آنچه که برای ما مهم است پیشگیری از بحران در کشوری است که بسیار حادثهخیز است و زمانی که بلایی بر این مردم وارد شود، مرد و زن را درگیر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه دو نوع حادثه طبیعی داریم، گفت: یک نوع از حوادث قشر عظیمی از مردم را با خود درگیر می کند که به آن حوادث غیر مترقبه میگوییم و برای رفع این مشکل نیاز به زمان طولانی داریم.
رئیس سازمان بحران کشور با اشاره به اینکه رئیس شورای عالی اداره بحران شخص رئیس جمهور است، یادآور شد: این شورا متشکل از 14 وزیر، فرماندگان نظامی و انتظامی و همچنین برخی اساتید بزرگوار است که اگر حادثهای در کشور اتفاق بیفتد باید نسبت به آن تصمیمگیری کنند.
قدمی با بیان اینکه یکی از اعضای این شورا وزیر بهداشت است، ادامه داد: در خصوص سلامت مردان و سلامت جامعه نقش وزیر بهداشت در ستاد بحران بسیار تاثیرگذار است و ما از آن استقبال میکنیم.
وی با دادن هشدار نسبت به زلزله خیز بودن بسیاری از مناطق کشور بیان داشت: آنچه در این میان برای ما مهم است رسیدگی به بیمارستانهاست، زیرا به غیر از حادثه زلزله بم که یک حادثه شهری بود، ما حوادث عظیم و گسترده در شهرها نداشتهایم و معلوم نیست که اگر خدایی ناکرده زلزله با وسعت شش ریشتر در یکی از مناطق تهران اتفاق بیفتد چگونه پاسخگو خواهیم بود.
رئیس سازمان ستاد بحران کشور با بیان اینکه در زلزله آذربایجان شرقی ما بیمارستانی برای درمان نداشتیم، افزود: این موضوع بسیار سنگین است که بیمارستانهای تازه تاسیس آذربایجان شرقی که عمر ساخت آنها حداقل شش ماه و یا حداکثر دو سال بود در زلزله تخریب و ما تختها را در ساختمان های نیمه ویران در اختیار بیماران قرار میدادیم.
قدمی با بیان اینکه بسیاری از ساختمانهای تهران بر روی کاغذ دارای مقاومت در برابر زلزله هشت ریشتری هستند، افزود: متاسفانه بسیاری از ساختمانهای تهران با یک زلزله پنج و نیم ریشتری فرو خواهد ریخت و ناظران در این کلان شهر اصلا نمیدانند کدام ساختمان در حال ساخت است که بر آن نظارت کنند.
وی در پایان با بیان اینکه علت اصلی مشکلات ما در برخورد با پدیده زلزله عدم نظارت بر ساخت و سازها است، تصریح کرد: متاسفانه استانداردهای ساخت ساختمان در کشور ما تنها به عنوان قانون در کاغذ آورده شده و اجرایی نمیشودو حتی تخلف های ساختمانی نیز با بیتوجهی و بیتدبیری مسئولان ناظر چشم پوشی و کار ادامه پیدا میکند.