به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» دفتر تحکیم وحدت با صدور بیانیهای با بیان اینکه خروج انجمن اسلامی دانشگاه علامه از این اتحادیه غیر قانونی است، اعلام کرد؛ گروهی خاص بدنبال دولتی سازی نهاد مقدس انجمن اسلامی دانشجویان و مصادره آن به نفع جریان خاص است.
متن این بیانیه به شرح ذیل است:
«در دانشگاه باید روح سیاسی زنده باشد؛ این یک نشاطی به جوان میدهد، ما جوان بانشاط لازم داریم. دانشگاهی که از سیاست دور باشد و بکلی از سیاست برکنار باشد، این دانشگاه خالی از شور و نشاط خواهد بود؛ بعلاوه که محلی خواهد شد برای رشد میکروبهای خطرناک فکری و رفتاری. بنابراین خوب است و باید در دانشگاه سیاست باشد؛ منتها معنای سیاسی شدن دانشگاه یا حضور سیاست در دانشگاه را نباید اشتباه کرد.
معنایش این نیست که دانشگاه بشود یک جائی برای اینکه جریانهای سیاسی، گروههای سیاسی، عناصر سیاسی برای اغراض سیاسی بیایند از این استفاده کنند، این نباید باشد؛ این را باید مانع شد. یعنی این دیگر یک چیزی است که باید مدیریت کرد، باید شماها اعمال قدرت کنید؛ نگذارید اینطور بشود. اگر این بشود، دانشجو از دستتان رفته و یک سوءاستفادهکنی میآید کار خود را دنبال میکند.» مقام معظم رهبری
تشکلهای دانشجویی که این روزها و در آغاز سال تحصیلی جدید، خود را محیای فعالیت در فضای دانشگاهی کردهاند، بیشک نیازمند آرامشی هستند که با برنامهریزی و همافزایی افکار و آراء بتوانند، با حضوری مستمر هم مفید برای فضای دانشگاه و هم تعالی بخش جامعه باشند.
در این میان دفتر تحکیم وحدت که در شرایط فعلی در ثباتی نسبی به سر میبرد و تشکلهای متبوع آن نیز در فضایی دور از حاشیه به فعالیت سیاسی و تشکیلاتی مشغولاند، متاسفانه کانون حمله و حاشیه آفرینی یک رسانه دولتی قرار گرفته است که یقیناً هدفی جز به هم ریختن سامان تشکیلاتی مجموعه ندارد.
رسانه دولتی ایرنا در مصاحبه با یکی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان علامه با تحریف اظهارات وی و اغراق در نشان دادن برخی از مواضع این فرد که ناشی از اختلاف سلیقه طبیعی و نیز نماد پویایی و ضامن دوام مجموعه است، تلاش کرده است در یک دروغ پراکنی خجالت آور، شکاف در مجموعه را دامن بزند.
پروپاگاندای رسانهای دولت و مواضع برخی آقایان در مجموعه دانشگاه علامه، وزارت علوم و دولت ما را به این نتیجه رسانده است، گروهی خاص که هدفش دولتی سازی نهاد مقدس انجمن اسلامی دانشجویان و مصادره آن به نفع جریان خاص است.
اگرچه مواضعی از جنس رویکرد معاون محترم فرهنگی وزارت علوم در صراحت قانونی تشکلها، مایه امیدواری مجموعه دفتر تحکیم است، اما گویا رسانه دولتی ایرنا برخلاف این صراحت قانونی، هدف تخریبی دیگری را دنبال میکند.
در این میان اگرچه انتظار میرفت عقلای جمع، برای حفظ این ثبات ارزشمند تلاش کنند، اما پس از ناامید شدن مجموعه دفتر تحکیم وحدت از این رویکردها، ذکر چند نکته در این اطلاعیه در رابطه با مصاحبه اخیر ضروری است:
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی طبق ماده 6 اساسنامه خود، عضو دفتر تحکیم وحدت است لذا خروج انجمن اسلامی دانشجویان مذکور از اتحادیه منوط به تغییر اساسنامه آن انجمن اسلامی است.
در ماده 38 اساسنامه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی روند اعمال تغییرات بیان شده است؛ طبق این بند از اساسنامه مرجع تصمیمگیری برای اعمال تغییرات اساسنامه بعد تایید اولیه شورای مرکزی و شورای ناظر، مجمع عمومی انجمن اسلامی عنوان شده است و حضور سه پنجم اعضای مجمع عمومی برای بررسی دستور جلسه تغییر اساسنامه الزامی است که این موضوع با رأی دو سوم اعضای حاضر در جلسه مجمع عمومی به تصویب میرسد.
درخواست خروج انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی در حالی از سوی دبیر انجمن مذکور به دفتر تحکیم وحدت اعلام وصول شده است که روند قانونی آن به هیچ وجه طی نشده و در واقع تغییرات اساسنامه مربوطه از سوی برخی از اعضای شورای مرکزی، به طور خودسر و حتی بدون اعلام به مجمع عمومی انجمن اعمال شده است که طبیعتاً از سوی دفتر تحکیم وحدت مورد قبول نخواهد بود و انجمن اسلامی علامه عضو اتحادیه تلقی خواهد شد، مگر اینکه روال قانونی طبق اساسنامه انجمن اسلامی مذکور، اساسنامه دفتر تحکیم وحدت و آیین نامه بالادستی تشکلهای اسلامی دانشگاهیان طی شود.
طبیعی است که تعداد محدودی از اعضای شورای مرکزی یک انجمن نمیتوانند به جای تمامی ارکان و اعضای انجمن بر خلاف اساسنامه تصمیم بگیرند.
در حال حاضر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی، عضو اتحادیه دفتر تحکیم وحدت هستند لذا اگر نمایندگان انجمن مذکور در نشست سالیانه شرکت کنند قطعا در انتخابات اتحادیه حق رأی خواهند داشت.
طبق آخرین اعلام رسمی انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی، نمایندگان انجمن مذکور در دفتر تحکیم وحدت آقایان غیبی و شیوندی هستند و در صورتی که در نشست شرکت کنند به عنوان حق رأی انجمن اسلامی علامه طباطبایی در انتخابات اتحادیه مشارکت خواهند کرد.
طبق ادعای دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی، بیش از یک سال است که مجمع عمومی انجمن مذکور تشکیل نشده است. اگر این ادعا صحت داشته باشد ایرادات اساسی به انجمن اسلامی علامه طباطبایی وارد است.
به طور مثال ماده 27 اساسنامه که شرایط تایید صلاحیت کاندیدای انتخابات را بیان میکند، حضور منظم در جلسات مجمع عمومی را از شروط لازم میشمرد؛ از طرفی آقای ذوالفقاری که در حال حاضر دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی است فقط یک سال است که دانشجوی این دانشگاه است، یک سالی که به گفته دبیر سیاسی انجمن مذکور در آن هیچ جلسه مجمع عمومی برگزار نشده است.
لذا آقای ذوالفقاری در هیچ کدام از جلسات مجمع عمومی شرکت نکرده است و طبیعتا عضو تشکیلاتی نیست، چگونه کسی که عضو تشکیلاتی نیست و شرایط ماده 27 اساسنامه مبنی بر صلاحیت کاندیدا را ندارد در انتخابات صلاحیتش تایید و سپس به عنوان دبیر مجموعه انتخاب میشود؟!
بند 1 ماده 26 و بند 3 ماده 15 اساسنامه صراحت دارد که اعضاء باید به طور منظم در جلسات مجمع عمومی شرکت کنند تا عضو تشکیلاتی تلقی شوند و کسی که عضو تشکیلاتی نباشد نمیتواند به عنوان کاندیدا، در انتخابات دانشگاه علامه طباطبایی شرکت کند.
یکی از آفات اصلی فعالیتهای تشکیلاتی در مجموعههای دانشجویی، فاصله گرفتن از آرمانخواهی، قدرتطلبی و محافظهکاری است که منجر به وابسته شدن به احزاب سیاسی و جریان های قدرت و ثروت میشود.
این موضوع باعث خدشه دار شدن استقلال و حریت مجموعه میشود که در موضع گیریها، کنش سیاسی و عملکرد یک تشکل دانشجویی نمود پیدا میکند، جنبش دانشجویی هر جا که به پیاده نظام احزاب تبدیل شده است، همان، اولین لحظه انحراف بوده است.
مصاحبه شونده که در مصاحبه خود یکی از دلایل برای خروج از تحکیم را تکصدایی در این مجموعه عنوان میکند، در بخش دیگری از مصاحبه در رویکردی متناقض با گفته اخیر خود تهدید میکند که با شرکت کنندگان احتمالی عضو انجمن علامه در نشست سالیانه دفتر تحکیم وحدت برخوردهای بسیار شدیدی خواهیم داشت.
دفتر تحکیم وحدت در پایان با قانونی دانستن حق خود در پیگیری برگزاری انتخابات شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه در جهت حفظ شئون انجمن اسلامی دانشجویان و احقاق حقوق اعضای این تشکل تلاش خواهد کرد.