به گزارش گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد در جلسه شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد، با اشاره به اینکه در آستانه سال جدید تحصیلی موج جدیدی از هجمه به دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده است، گفت: به نظر میرسد عده معدودی به دنبال متشنج کردن فضای آرام دانشگاه آزاد اسلامی هستند و برای رسیدن به این هدف از هیچ کوششی دریغ نمیکنند.
رئیس دانشگاه آزاد افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن یک میلیون و 700 هزار دانشجو، 476 واحد دانشگاهی و 33 هزار عضو هیئت علمی تمام وقت، 28 هزار عضو هیئتعلمی پارهوقت و حقالتدریس و 47 هزار کارمند یکی از بزرگترین مراکز علمی و پژوهشی دنیاست که به علت این وسعت هزینههای زیادی نیز دارد.
هزینه نگهداری 20 میلیون متر مربع فضای آموزشی
وی هزینه نگهداری 20 میلیون متر مربع فضای آموزشی دانشگاه آزاد را بسیار زیاد خواند و گفت: در تمامی سالهای عمر دانشگاه آزاد اسلامی هزینههای آن تنها از طریق شهریه دانشجویان تامین میشد و در هیچ سالی این دانشگاه برای تامین هزینههای خود از بودجه دولتی استفاده نکرده است.
وی تصریح کرد: عدم افزایش متناسب شهریه دانشگاه در سال 1392 موجب زیانده شدن 235 واحد دانشگاه آزاد در سراسر کشور شد که این زیادندهی زمینهساز اخذ وامهای کلان 800 میلیارد تومانی برای بازفعالی طرحهای عمرانی دانشگاه شده و امروز باید تاوان آن تصمیم نابجا را بدهیم.
وی افزود: ما با سیاستی که براساس اصل خرج از کیسه دانشگاه باشد تا من را دوست بدارند، به شدت مخالفیم. ما برای محبوبالقلوب شدن از کیسه دانشگاه خرج نمیکنیم.
رئیس دانشگاه آزاد با تاکید بر توقف اغلب پروژههای عمرانی دانشگاه در دوران مدیریت قبلی این دانشگاه، گفت: ضرر توقف پروژهها و زیان حاصل از آنها تنها ناشی از اصرار بر افزایش 3 درصدی شهریه دانشگاه در دو سال اخیر بود.
در دوران تورم 40 درصدی شهریهها را 3درصد افزایش دادند
وی ادامه داد: میزان افزایش شهریه دانشگاه با محاسبه افزایش سه درصدی سال گذشته به صورت میانگین 9 درصد در دو سال اخیر است و این در حالی است که وزارت علوم مجوز افزایش 25 درصدی شهریهها را صادر کرده است. مدیران قبلی از افزایش شهریهها در سالهایی که تورم کشور بالای 40 درصد بود خودداری کردند و حالا تبعات نامطلوب آن گریبانگیر واحدهای زیان ده شده است.
1/5 میلیارد تومان هزینه سوبسید غذای دانشجویان
وی در تشریح بخشی از هزینههای کنونی دانشگاه آزاد گفت: هماکنون با حساب سرانگشتی برای 400 هزار پرس غذای روزانه دانشجویان رقمی در حدود 1/5 میلیارد تومان در هر ماه هزینه سوبسیدی است که دانشگاه آزاد اسلامی برای تغذیه دانشجویان متحمل میشود.
میرزاده گفت: اگر هزینههایی که دانشگاه آزاد اسلامی برای دانشجویان مصرف میکند، حساب کنیم و در مقابل شهریههای دانشجویان قرار دهیم به این نتیجه میرسیم که در عمل بسیاری از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به صورت رایگان تحصیل میکنند، زیرا میزان پرداخت شهریه مابهالتفاوت سوبسیدهای دانشگاه را برای غذا و سایر خدمات و هزینه خوابگاهها را هم پوشش نمیدهد.
وی با انتقاد از برخی جوسازیها علیه افزایش شهریهها در دانشگاه آزاد، گفت: عدهای از یک طرف دانشگاه را برای افزایش ظرفیت و توسعه واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی را تحت فشار میگذارند و از طرف دیگر با افزایش ناچیز شهریههای دانشگاه آزاد اسلامی مخالفت میکنند.
وی با اشاره به افزایش 15 درصدی شهریه دانشگاه آزاد، گفت: این دانشگاه با وجود مجوز 25 درصدی وزارت علوم برای افزایش شهریهها تنها 15 درصد شهریههای خود را افزایش داده است و هجمه گسترده علیه دانشگاه آزاد از سوی عدهای تنها به دلیل اعمال حق قانونی خود تنها سیاسی کاری است.
میرزاده گفت: کسانی که به دنبال حذف و کوچک کردن دانشگاه آزاد اسلامی بودند نمیتوانند موفقیتهای این دانشگاه را تحمل کنند و در آستانه سال جدید هجمه جدیدی را علیه این دانشگاه شروع کردند که فعالیتی بسیار خطرناک است.
300میلیارد تومان هزینه دستمزد و حقوق 5 هزار استاد دانشگاه آزاد
وی افزود: تنها دستمزد و حقوق 5 هزار استاد دانشگاه آزاد اسلامی حدود 300 میلیارد تومان هزینه در بردارد که تمامی این هزینه با توجه به شرایط خاص اقتصادی افزایش شهریهها را برای دانشگاه ضروری کرده است و ما برای افزایش کیفیت دانشگاه و توسعه رشتههای پایه اساتید جدید را استخدام کنیم، ضمن اینکه باید حقوق اساتید دانشگاه آزاد اسلامی که هماکنون نصف حقوق اساتید دانشگاههای دولتی هم نیست، افزایش یابد تا بتوان از آنها توسعه کیفی دانشگاه را انتظار داشت.
از یک میلیون متقاضی تحصیلات تکمیلی 100 هزار نفر در دانشگاه دولتی بدون شهریه پذیرفته میشوند
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: در سال جاری از یک میلیون متقاضی تحصیل در تحصیلات تکمیلی تنها 100 هزار نفر در دانشگاههای دولتی بدون شهریه پذیرش شده و 900 هزار نفر دیگر باید برای ادامه تحصیل خود به دانشگاههایی که شهریه میگیرند رفته و هزینه تحصیل خود را پرداخت کنند.
میرزاده اظهار داشت: از 900 هزار نفر متقاضی تحصیلات تکمیلی بازمانده از ورود به دانشگاههای دولتی حدود 450 هزار نفر سهم دانشگاه آزاد اسلامی بوده و بقیه این متقاضیان باید در دانشگاههای دولتی و غیرانتفاعی با پرداخت شهریه ثبتنام کنند که آنها اغلب 25 درصد شهریه را نسبت به سال گذشته افزایش دادهاند.
رئیس دانشگاه آزاد افزایش1/7 برابری ظرفیت دانشگاه آزاد در رشتههای دکترای تخصصی و کارشناسیارشد را الزام قانون برنامه پنج توسعه خواند و گفت: برای این افزایش ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی در کنار 12 هزار استادیار خود 7 هزار مربی دکتری بورسیه هستند و به زودی به درجه دکتری ارتقا خواهد یافت، اضافه شده و پنج هزار نفر عضو هیئتعلمی جدید نیز به مجموعه مذکور اضافه میشود.
میرزاده با بیان اینکه اگر متقاضیان ادامه تحصیل را در دانشگاههای داخل نپذیریم به ضرر منافع و مصالح اقتصادی کشور است، گفت: سالانه براساس آمار وزارت علوم 150 هزار دانشجو برای ادامه تحصیل از کشور خارج میشوند که این به معنی خروج 26 میلیارد دلار ارز برای چهار سال است.
وی در واکنش به انتقاد توسعه کمی دانشگاه آزاد، گفت: به هیچوجه کیفیت را فدای کمیت نکرده و دانشگاه آزاد اسلامی تا چند سال آینده از منظر کیفی به یکی از برندهای آموزشی برتر منطقه تبدیل خواهد شد.