به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» سعید زیباکلام در کنفرانس خبری بایدها و نبایدهای سفر نیویورک، نسبت به اصرار بر اقدامات نابجا که به همت کمیته صیانت از منافع ملی برگزار شد، اظهار داشت: سیاست خارجی دولت تدبیر و امید به کجا می رود؟ این سوال مبنای و مهم است که اگر به آنها بپردازیم انتظارات واهی برخی از دولت منتفی می شود.
وی افزود: بسیار ساده دولت از ابتدای امر وعده فروپاشی تحریم ها را داده و بهبود معیشت ایران به مذاکرات گره می خورد و این نقطه آغازی است که بسیار غلط است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: گره خوردن معیشت جمهوری اسلامی به مذاکرات بنای ویران به دنبال خواهد داشت و باید منتظر کرنش ها و کوتاه آمدن بیشتر مقابل امریکایی ها توسط دیپلماسی ایران باشیم.
زیباکلام افزود: بررسی توافق ژنو نشان می دهد که تحریم ها نه تنها فرونریخته است بلکه تحریم های جدیدی ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه در توافقنامه ژنو آمده است که تحریم های هسته ای شکل نگیرد اظهار داشت: از چند روز پس از توافقنامه تحریم های یکی پس از دیگری اضافه شد و نه تنها ساختمان تحریم ها ترک برنداشت حق غنی سازی نیز به رسمیت شناخته نشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: امروز شرمن اظهار می کند که برنامه غنی سازی شما اساسا قابل قبول نیست یعنی همان 20 درصد که منتفی شد به کنار و غنی سازی زیر 5 درصد نیز زیر سوال رفته است.
زیباکلام تصریح کرد: همان موقع پس از توافقنامه ژنو گفتیم برنامه غنی سازی ایران پس از این قرارداد تماما در اختیار امریکایی ها خواهد بود و امروز نیز این اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: توافق نهایی جامع به جای خواهد رسید که منافع ملی ایران و انقلاب در آن وجود نخواهد داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه نانوشته های مهمی در توافق وجود خواهد داشت که تعیین کننده است اظهار داشت: مباحث امروز درباره داعش و ارتباط با امریکا برای این است که برنامه هسته ای ایران در توافق نهایی جامع به حداقل ظرفیت خودش کاهش پیدا کند و از بین برود.
زیباکلام افزود: نفس مذاکره در این سطح اهمیت ماهوی ندارد و اگر دیدار رئیس جمهور با مقامات امریکایی اتفاق بیفتد برای دولت و سیاست خارجی بسیار بد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: ملاقات روسای رئیس جمهور امریکا با روحانی با توجه به زمینه عقب نشینی کردن های مکرر در یک سال گذشته، در واقع نوعی عقب نشینی بیشتر است و در چنین صورتی مجلس و کمیسیون امنیت ملی و همچنین تشکل های دانشجویی و مردمی باید به میدان پا بگذارند.
وی گفت: اگر دولت بر خلاف آرمان های انقلاب و خواسته های رهبری عمل کند نیروهای حزب الله باید به میدان بگذارند و مسئله صلاحیت رئیس جمهور موضوعیت جدی پیدا می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: اگر روند سازشکاری ها و عقب نشینی ها از آرمان انقلاب ادامه پیدا کند لزومی ندارد که اصولگرایان به میدان بیایند چرا که مردم به میدان خواهندآمد و نمایندگان مجلس را به حرکت در می آورند.
زیباکلام با بیان اینکه اصولگرایی باید تعریف دقیق تر شود گفت: جریان عمومی کلی صورت گرفته و عنوان اصولگرا شد که این مسئله نظر شخصی بنده است.
وی ابراز داشت: اگر جریان اصولگرا می خواهد مواضع متقن و محکمی بگیرد باید مواضع خودش را اصولی تر مشخص کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اگر دیدار رئیس جمهور با مقامات امریکایی صورت بگیرد به شرطی که جریان سازشکارانه کماکان فعالیت کنند امثال کمیته صیانت می تواند با عنوان کاتالیزور عمل کنند و جریان های مردمی و مطالبات آنان را شکل دهند.