گروه دانشگاه های کشور "خبرگزاری دانشجو"؛ کم کم ماه اشک و خون فرا میرسد. یادم میآید بچهتر که بودیم آرزویمان حضور در دسته جات عزاداری بود و غایت آرزویمان داشتن یک تبل کوچک و نواختن در دسته؛ اما اکنون به لطف آقا به ما میگویند خادم الحسین.
ماه محرم شاید تنها ماهی از سال باشد که همه مثل هم میشوند و همه با هم برای آقا سوگواری میکنند؛ اما هنوز چند روزی به محرم مانده و شاید معظلی که جوانان امروز داشته باشند حضور در تدارکات هیئات مذهبی و غیبت در جلسه امتحانهای میان ترم و کلاس درس است. کسی منکر این نیست که نباید برای ماه محرم کار کرد؛ ولی شاید گاهی اوقات برخی از تفکرات کمی مشکل ساز میشود.
از آنجایی که فعالان هیئات مذهبی عمدتا جوانان محصل و دانشجو هستند که باید هم باشند، کمی در درس خود در این ایام دچار مشکل میشوند. در مقام صحبت همه حامی دسته جات و هیئات مذهبی هستند؛ اما مشکل اینجاست: نخیر اگر میان ترم حضور نداشته باشی صفر برایت رد میشود! این جواب استادی به دانشجوی خود است که خواستار یک جلسه غیبت میباشد برای تدارکات محرم.
به این موضوع از زاویهای دیگر نگاه کنیم و آن پتانسیل بالایی که این ماه عزیز دارد. یاد روحانی حسینه مان افتادم که در مراسم پارسال میگفت با کریمان کارها دشوار نیست. آری با کریمان کارها دشوار نیست و از این ماه میتوان استفاده حداکثری داشت و شاید هیچ کس مخالف ظرفیت بالای ماه محرم در اجرای کارهای فرهنگی نباشد. همه ما با آمدن محرم سعی میکنیم که زنگ گوشی خود را عوض کنیم. آهنگهای پیشواز اکثرا مداحیها هست. در وایبر و لاین همه به دنبال مداحیهای جدید و عکسهای مذهبی هستند.
پس شاید بشود با تغییر نگرشی و با عینک جدیدی به این ماه عزیز نگاه کرد. حرف محصل و دانشجو شاید این باشد که ماه محرم ارزش و مقامی بسیار بالاتر و حتی غیرقابل قیاس با حضور تیم ملی در جام جهانی دارد. کسی فراموش نکرده که خرداد همین سال جاری امتحانات دبیرستانها زودتر برگزار شد و این شایعه برای دانشگاهها هم وجود داشت و این فقط به دلیل این بود که تیم ملی با هزینهای سرم سام آور و چندین برابر مبلغی که به مدال آوران بازیهای آسیایی پرداخت شد یک امتیاز از برزیل برای مردم تحفه بیاورند.
و یا برای انتخابات 92 دانشگاهها را مجبور فشرده سازی ترم بهمن که به قول دانشجویان ترمک است( باتوجه به مدت کم) کردند. البته جامعه دانشگاهی مخالف این کار بوده و هست؛ ولی شاید از آن میشود استنباط کرد که گاهی اوقات میشود با قوانین را خم کرد! حرف دانشجو و محصل تعطیلی دانشگاه و مدرسه نیست.
یادش بخیر زمانی که ماه مبارک رمضان در پاییز و زمستان بود و زمانی که مدیر مدرسه در صبحگاه از برکات شب قدر برایمان میگفت: امشب شب قدر هست و تقدیرات یکسال شما در این شب بسته میشود. پس سعی کنید در کنار پدر و مادر خود شب زنده داری کنید و به همین دلیل مدرسه فردا صبح با یکی دو ساعت تاخییر شروع خواهد شد. نمیدانم این برنامه برای محرم هم جواب میدهد یا نه ولی شاید بتوان با تعاملی با دانشجویان و محصلان برنامه ریزی بسیار بهتر از تعطیلی که در سال جاری رخ داد داشت.
برای مثال، چند سال پیش که ماه محرم مصادف شده بود با امتحانات میان ترم مدارس، باهماهنگی که رخ داد چند روزی این امتحانات با تاخیر افتاد تا قشر فعال در مراسمات و هیئات دچار مشکل نشوند.
خلاصه با برنامه ریزی بهتر و تعامل دانشگاهها و مدارس با اساتید، محصلان و دانشجویان میتوان از این پتانسیل بالای ماه محرم در اصلاح نقاط ضعف فرهنگی جامعه استفاده کرد و آن هم به کمک جوانان فقط ممکن است.
فرستنده: محمد حسین کیانی
انتشار یادداشت دانشجویان به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط "خبرگزاری دانشجو" نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.